Egervári Sándor Miskolcon?

kerdojel

Izgalmasan indul az uborka szezon!
Szinte még véget sem ért az őszi szezon, máris elindultak a szurkolói pletykák, mely szerint Egervári Sándor lehet Bekő Balázs utódja a miskolci kispadon.

eg
Több szurkolói visszajelzés is érkezett arról, hogy Egervári Sándort látták Miskolcon tartózkodni, mely információt a DVTK Szurkolók facebook csoportjában azóta többen is megerősítettek. Ám ez továbbra is csak pletyka, hiszen a klub nem foglalt hivatalosan állást még arról sem, hogy Bekő Balázzsal folytatjuk-e vagy sem..

Mint ahogy az ismeretes, Bekő Balázs vezetésével csapatunknak nem sikerült teljesítenie az 5 meccses ultimátumot. 8 pont helyett 5-öt sikerült összegyűjteni, ami egyben valószínűleg azt is jelenti, hogy a téli felkészülésnek már új edzővel vágunk neki.

Mindenesetre nézzük meg, hogy mi az amit Egervári Sándor edzői pályafutásáról tudni lehet.

A 65 éves Pomázon született edző a BVSC-vel 96-ban bajnoki- és kupaezüstérmet szerzett, majd az év végén őt választották az év edzőjének. 1998 nyarán Garami József után lett az MTK vezetőedzője, kupagyőzelemre vezette a kék-fehéreket, majd egy évvel később 19 pont előnnyel bajnokságot nyert. Ezt követően Dunaújvárosban edzősködött. 2000-ben bajnok 16 pont előnnyel, 2001-ben ezüstérmes lett a Dunaferr-rel. 2002 nyarán tért vissza az MTK-hoz, ahol a szezon végén, 2003-ban ismét bajnoki címet nyert. A 2007-2008-as idényben harmadik helyezést ért el a Győri ETO-val.

2008-tól a magyar U20-as válogatott szövetségi kapitánya (hivatalosan szövetségi edző). A 2009 őszén Egyiptomban megrendezett U20-as világbajnokságon bronzérmet ért el magyar csapattal. A harmadik helyért 2009. október 16-án Costa Rica ellen játszott a válogatott. A rendes játékidőben 1–1 lett a végeredmény, majd 11-esekkel 2–0-ra győzött a magyar csapat. 2010. július 22-től a felnőtt magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lett, miután Erwin Koemannal szerződést bontott az MLSZ. Egervári 2013. október 11-én, a 8–1-re végződő Hollandia–Magyarország vb-selejtező után lemondott.

Bár sok DVTK szurkoló szeretne külföldi edzőt, a fenti adatok alapján Egervári Sándor messze az egyik legsikeresebb edzője lehetne csapatunknak. A tapasztalt veteránokkal éppúgy képes megtalálni a közös hangot, mint a fiatalabb játékosokkal, vannak kapcsolatai, de ami a legszimpatikusabb: tudja mikor kell abbahagyni, nem úgy mint Bekő Balázs és barátai..

(Kép forrása: fourfourtwo.hu)

Hozzászólások

Written írta: 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK