Itt vagy most

Ki kell szolgálni a szurkolótábort – Egervári Sándor

Az 1910.hu abban a megtiszteltetésben részesült, hogy meghívást kapott Egervári Sándor, volt szövetségi kapitány bemutatkozó sajtótájékoztatójára, ahol nemcsak őt, hanem segítőjét, Pisont István is hallhatták az egybegyűltek.

Szabó Tamás rövid visszatekintésével kezdődött a sajtótájékoztató, elmondta, hogy a gyenge szereplés miatt szükségessé vált az edzőváltás, és a sok jelölt közül a korábbi eredményei alapján esett Egervári Sándorra a választás.

egervari-pisont

Ezután a DVTK új vezetőedzője kapta meg a szót, aki megemlítette, hogy megtisztelő volt a felkérés, és szeretne előrehaladást elérni, kitért arra is, hogy a klub az elmúlt évtizedekben többször is meghatározó szereplője volt a magyar labdarúgásnak. A rövidebb távú célok között szerepelt, hogy stabilizálni kell a csapatot, és több pontot kell szerezni a tavaszi szezonban, mint ősszel. Külön kiemelte, hogy hazai pályán ki kell szolgálni a szurkolótábort. A játékoskeretben 1-2 meghatározó érkezőt terveznek a téli átigazolási szezon során, Egervári mester bízik benne, hogy a törökországi edzőtáborra már a végleges, 23 fős kerettel utazhat el a DVTK.

Majd következett “Pisont Pista” bemutatása, új vezetőedzőnk kitért a korábbi közös munkájukra az U20-as válogatott mellett, illetve arra, hogy annak idején edzője is volt jelenlegi segítőjének. A stáb további tagjai Veréb Gyuri bácsi és Lippai József kapusedzők. Pisont István is megköszönte a megtisztelő felkérést, beszélt arról, hogy számára a korosztályos válogatottak irányítása után új helyzet állt elő, hiszen egy felnőtt gárdánál más feladatok kerülnek előtérbe.

Árki Gábor sikerekben gazdagabb új évet kívánt mindenkinek, ő kiemelte, hogy a rutin is számított az új edző kiválasztásánál, aki képes kezelni a magasabb egójú játékosokat is. Hisz abban, hogy Egervári Sándorral sikerül elindulni felfelé, mert ez a keret jóval többre hivatott.

Az újságírói kérdésekre válaszolva, először Egervári mester kapott szót, ahol részletesen elmondta, hogy mi vezetett a hollandiai vereség utáni lemondástól odáig, hogy elvállalja a DVTK vezetőedzői megbízatását. Úgy érzi, hogy most jött el az ideje, hogy ismét ringbe szálljon, és kihívásnak érzi, hogy Diósgyőrben dolgozhat, kitért arra is, hogy a klubvezetés képes biztosítani azokat a feltételeket, amelyek szükségesek az eredményesebb csapatjátékhoz. Szeretne több nézőt kicsalogatni a pályára, bízik benne, hogy a csapat meghatározó játékosainak segítségével sikerül majd komolyabb előrehaladást elérni, elsősorban pontok gyűjtése tekintetében.

Árki Gábor kapta a következő kérdést, ahol felvetették neki, hogy az őszi szereplésben vajon a klubvezetés is felelősnek érzi-e magát. Ő elmondta, hogy ez egy közös produkció volt, nem lehet mindent a volt vezetőedzőre kenni, vállalta a felelősséget azokért a hibákért, amelyeket a klubvezetés követett el, de a játékosok szerepét is kiemelte.

Egervári Sándortól megkérdezték, hogy Bekő Balázzsal egyeztetett-e, a válasz igen volt, egy 2 órás megbeszélés zajlott a DVTK volt és jelenlegi vezetőedzője között, ahol Bekő Balázs készségesen segített és korrekt volt, hiszen minden apró információ fontos lehet. Megköszönte kollégájának a segítségét és a hozzáállását, sikeres további pályafutást kívánt neki, valamint ő is kiemelte, hogy a játékosok felelőssége is a szereplés, de a fociban ilyen helyzetben általában a vezetőedző távozik.

Az elvárásokról Egervári Sándor elmondta, hogy konkrét célkitűzés nincs, a fontos az előrelépés, illetve a csapat keretének megfelelő kialakítása, hogy jövőre vérmesebb reményeink lehessenek. Ismét elmondta, hogy hazai pályán olyan játékot kell mutatni, hogy ismét 8-10 ezer ember legyen a stadionban, mivel az egész régió reprezentatív csapata a DVTK.

Árki Gábor elmondta, hogy az új vezetőedző szakmai igazgatóként fog tevékenykedni, ez azt jelenti, hogy nemcsak az első csapat felkészítése a feladata, hanem az utánpótlás edzők képzésébe és az utánpótlással kapcsolatos koncepciók kialakításába is be kell segítenie.

Elek Ákos ügyére kitérve sportigazgatónk a “folyamatban van” kifejezést használta, bízik benne, hogy sikerül hamarosan lezárni, de szerinte ez már nem a klubon és nem a játékoson múlik.

Az új igazolásokkal kapcsolatban Szabó Tamás elmondta, hogy a DVTK nem tudja figyelmen kívül hagyni az MLSZ légiósok és fiatal játékosok szerepeltetésére vonatkozó ajánlásait, ezért az elvárás az, hogy ezeken a kereteken belül próbáljon meg a szakmai stáb dolgozni. Mivel a nyáron több külföldi játékosnak lejár a szerződése, így ebben nagyobb mozgástere lesz a klubnak, fiatal játékosokkal pedig jól állunk. Árki Gábor kiemelte, hogy a 12 csapatos bajnokságban leszűkült a mozgástér, kevesebb a lejárt szerződésű játékos, és a klubnak behatároltak a lehetőségei, nagyon nehéz egyértelműen erősítést jelentő labdarúgókat igazolni.

Egervári Sándor a leendő játékrendszerrel kapcsolatos kérdésre kifejtette, hogy mindig a keret képességeihez igazítja a megfelelő taktikát, amit természetesen befolyásol mindig az aktuális ellenfél, illetve az, hogy az adott mérkőzésre kik állnak rendelkezésre. Elmondta még, hogy az őszi szezon végefelé a DVTK mentálisan egységes képet mutatott, de a rengeteg sérülés rányomta a bélyegét a játékra, illetve a meghatározó játékosok nem nyújtották a teljesítményük maximumát. Fontosnak tartotta, hogy a múlt hibáit elemezni kell, és ebből tanulni kell, mert a jobbító szándékú számonkérés segíti a csapatot. Erőnléti edző is lesz a csapat mellett, de a kondicionális felkészítés a szakmai stáb felelőssége. Koman Vladimirre kitérve elmondta, hogy tudja, hogy eddig tudása alatt teljesített Diósgyőrben, de számít arra, hogy meghatározó szerepe lesz tavasszal, és vissza fogja tudni verekedni magát a válogatottba is.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK