Itt vagy most

Lehetséges átigazolási célpontok

A téli átigazolási szezon február 9.-ig tart, tehát Árki Gáboréknak már csak egy hetük van a keret megerősítésére. Következő cikkünkben számba vesszük, hogy a jelenlegi játékosállomány minőségét/mennyiségét figyelembe véve kik azon a piacon fellelhető játékosok, akik erősítést jelenthetnek, és – a realitások talaján maradva – mozdíthatóak.

A DVTK szurkolók facebook csoportjában szavazást írtunk ki, amelynek keretében a tagok választhattak, szerintük mely posztokra lenne a legszükségesebb új játékost igazolni. Magasan a középhátvéd pozíció kapta a legtöbb voksot. Ebben a csapatrészben Lipták Zoltán helye már-már béreltnek mondható, ha érkezne ide erősítés, a korábbi válogatott centerhalf akkor sem szorulna a kispadra. A reálisan szóba jöhető nevek között egyaránt találunk tapasztalt és fiatal játékosokat is. Előbbiek közé sorolható a gyirmóti Balogh Béla.balogh Megfordult Angliában és Spanyolországban, kilencszeres válogatott. Korábban többször felmerült a szerződtetése Diósgyőrben. Leigazolását nehezítheti, hogy a jó eséllyel feljutó Gyirmótban stabil helye van.

Ugyancsak tapasztalt játékos a korábbi hatszoros válogatott, egykori hollandiai légiós, jelenleg Szolnokon futballozó Vermes Krisztián. Ellene szólhat, hogy nem tartozik a magasabb belsővédők közé, mellette, hogy júniusban lejár a szerződése. Jó eséllyel lesznek nyáron elsőosztályú kérői, a szolnokiak most még kaphatnak érte pénzt, ha úgy döntenek, elengedik.

Fiatalabb célpont lehet Dvorschák Gábor és Szilvási Péter. Mindketten közel két méter magas, gyors védők. Ugyancsak mindketten bemutatkozhattak az utánpótlás válogatottakban, és megjárták már Németországot is. Ők inkább hosszabb távon lehetnének a csapat hasznára, és tekintve, hogy edzőjük, Pintér Attila a feljutást célozta meg a Mezőkövesddel, talán nyáron lenne reális esély leigazolásukra.

Ugyancsak “előkelő” helyen végzett a szavazáson a balhátvéd posztja. Husic valószínű távozásával akár szóba is kerülhet új balbekk szerződtetése, ahova szintén találhatunk ideális(nak tűnő) jelöltet a másodosztályban, a gyirmóti Völgyi Dániel, vagy a szigetszentmiklósi Sváb DánielHidvégi Sándor páros egyikének személyében.

sváb Völgyi hasonló cipőben jár, mint Balogh Béla, a Gyirmót kezdőcsapatából nehéznek tűnik kirobbantani, Sváb ezzel szemben valószínűleg a következő idényt is a másodosztályban tölti, ha nem kap ajánlatot NB1-es klubtól. A kövesdi pároshoz hasonlóan korábban Ő is megjárta Németországot (Cottbusban szerepelt rövid ideig) és az U21-es válogatottat.

Hiányposztnak mondható még a szélső támadó és a csatár pozíciója. Előbbire erősítést jelenthetne egy (szintén) gyirmóti trió bármely tagja: Vass Patrik jobb, Gyurján Bence és Beliczky Gergő balszélsők. Fiatal koruk ellenére mindhárman többéves elsőosztályú tapasztalattal bírnak, korábbi utánpótlás-válogatott játékosok.

A középpálya jobb oldalára szóba jöhet még a 22 éves zalaegerszegi Városi Viktor. Az idei szezonban 15 mérkőzésen 3 gólt és 6 gólpasszt jegyez, többek között az ő jó teljesítményének köszönhetően áll a Zalaegerszeg a 2., feljutást érő pozícióban.
Erősítést jelenthetne még a korábbi ferencvárosi balszélső, Orosz Márk, ő azonban a Mezőkövesddel tárgyal.

Végül, de nem utolsó sorban a szurkolók csatár poszton is erősítést várnak, főleg Takács Tamás és Miroslav Grumic valószínűsíthető távozása miatt.

Itt véleményünk szerint három játékos jöhet szóba. máté jánosA fiatal zalaegerszegi Daru Bence és a szolnoki Gajdos Zsolt 11-11 lőtt góllal holtversenyben vezetik a másodosztály góllövőlistáját, illetve Máté János, aki 9 gólt szerzett a Mezőkövesd színeiben.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK