Itt vagy most

Így erősítenek a riválisok – alsóház

Javában tart a téli átigazolási időszak és ahogy mi, tavasszal riválisaink is új játékosokat felvonultatva igyekeznek majd elérni a szezon előtt kitűzött – vagy azóta módosított – céljaikat.

Ezen cikkünkben megpróbáljuk számba venni, hogy közvetlen “alsóházi” riválisaink hogy állnak az átigazolási piacon, kik érkeztek hozzájuk és kiket engedtek el.

DVSC-TEVA: Az érkező oldalon két névvel találkozhatunk, Holman Dáviddal és Takács Tamással. Előbbi a szurkolói pletykák szerint nálunk is felmerült, a játékos elmondása szerint 8 élvonalbeli klub is ajánlatot tett érte, ő végül a debreceniek ajánlatát fogadta el.Takács boon.hu Takács Tamást nem kell bemutatnunk a miskolci szurkolóknak, bár a transzfer sokakat meglepetésként ért, egyrészt, mert Tamás már Miskolcon sem volt stabil kezdő, másrészt, mert a Lokinak Sidibe és Coulibaly személyében már van két hasonló fizikumú centere.
Végleg szintén két játékos távozott tőlük, Balogh Norbert Palermoba, Zsidai László felcsútra igazolt. Vele tartott a Puskás Akadémiához a fiatal erőcsatár, Geoffrey Castillion is, igaz, csak kölcsönben. Vélhetően ez utóbbi igazolás indokolta Takács szerződtetését is.

Budapest Honvéd: Új játékosaik között a legnagyobb név a korábban MTK-s, paksi és dunaújvárosi csatár, Eppel Márton, aki idén 14 NB2-es mérkőzésen 3 gólt szerzett. Ugyancsak szerződtették az egyszeres kongói válogatott Dark Kadima Kabangu-t, illetve a korábbi romániai légióst, Nagy Sándor Árpádot.Eppel nb1.hu A távozók oldalán többnyire fiatal játékosokat találunk, egy kivétellel, a 72 kispesti mérkőzésén 16 gólt szerző Délczeg Gergely Kisvárdára igazolt, aki az idei szezonban 10 mérkőzésen már csak 162 percet játszott. Gólt vagy gólpasszt nem jegyzett, távozása nem fogja érzékenyen érinteni a kispesti támadójátékot. Keretükben lehet még változás, próbajátékon szerepel náluk a dunaújvárosi balhátvéd, Csehi Tamás, valamint a korábban Liverpoolban is megforduló Hajdú Ádám. Profi szerződést kötöttek a másodedzőnk, Pisont István fiával, Pisont Patrikkal.

Vasas: Új játékosaik között a legnagyobb név az egykori német utánpótlás válogatott Christian Müller. A kétlábas támadó középpályás fél évre írt alá Angyalföldre, korábban megfordult a Herthában, Cottbusban és Arminia Bielefeldben. Mellette érkezett a Rabotnicski Szkopje válogatott középhátvédje, a macedón Kire Risztevszki.Müller nso.hu A távozó oldalon két korábbi válogatott játékossal találkozhatunk, a 436 NB1-es mérkőzésen 193 gólt szerző, korábbi háromszoros bajnok Kenesei Krisztián a harmadosztályú III. Kerület csapatához igazol, a 31 éves támadó, Lázok János jelenleg szabadon igazolható, vele kapcsolatban a Mezőkövesd érdeklődéséről hallani.
Náluk is lehet még változás a keretben, felmerült a korábbi válogatott középhátvéd, Korcsmár Zsolt leigazolása. 2013-ban igazolt Norvégiából a német másodosztályú Greuther Fürth együtteséhez, ahol az utóbbi fél évben sérülés miatt nem lépett pályára. Talán ő is egy esetleges Európa bajnoki szereplésben bízva igazolhat haza, ha csak a korábban Újpesten mutatott formáját tudja nyújtani, bármelyik magyar csapatnak erősítést jelenthet. Kérdés, milyen formában lehet egy ilyen hosszú kihagyást követően.
Távozó is lehet még Angyalföldön, felmerült, hogy szerződést bontanak a montenegrói védekező középpályással, Marko Vukasovic-csal. Már Bekő Balázs Miskolcra érkezésekor megpróbáltuk leigazolni Kecskemétről, ám akkor a fővárosiakat választotta, nem lepődnék meg, ha újra megkeresnénk, főleg Kitl Miklós sajnálatos sérülését követően.

Puskás Akadémia: Első tavaszi ellenfelünk sem tétlenkedik az átigazolási piacon. Miután kölcsönjátékosuk, a mezőkövesdi kapus, Horváth Tamás visszatért Pintér Attila együtteséhez, ugyancsak kölcsönbe szerezték meg a Videoton cserekapusát, Filip Pajovicsot. A védelmet tovább erősítendő, leigazolták az Újpest válogatott balhátvédjét, Forró Gyulát, valamint a Debrecen védekező középpályását, Zsidai Lászlót.forró békésfoci.hu A támadósorba kivétel nélkül légiósokat szerződtettek: Az ukrán Dmitro Ljopa a Metaliszt Harkiv együttesétől érkezett a felcsúti középpályára, és Fiola Attila után rögtön a keret második legértékesebb játékosává vált, Karol Mészáros, jobbszélső, a Slovan Bratislavát hagyta ott a Puskás Akadémia hívására, a jó fizikumú holland csatár, Geoffrey Castillion pedig Debrecenből érkezett kölcsönbe, és vélhetően jól egészítik majd ki egymást az alacsonyabb, de technikás Lencse Lászlóval.

Békéscsaba: A felcsútiakhoz hasonlóan a Viharsarokban is kapust cseréltek, Vukasin Poleksic érkezett a távozó Lubos Ilizi helyére. Az érkezők közé sorolhatjuk még a korábbi diósgyőri Takács Pétert, valamint a fiatal szlovák csatárt, Matús Pauknert.Eccleston Próbajátékon van náluk a korábbi Liverpool és Kilmarnock csatár, Nathan Eccleston, valamint kiszemelték a Mezőkövesd 9 gólos házi gólkirályát, Máté Jánost.
(A képek forrása: dehir.hu, boon.hu, nso.hu, nb1.hu, békésfoci.hu)

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK