Itt vagy most

DVTK – Honvéd pénteki sajtótájékoztató

A szokásoknak megfelelően ezúttal is sor került a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóra, ahol Egervári mester és Lipták Zoltán várta a kérdéseket. Az 1910.hu is képviseltette magát, a jövőben igyekszünk rendszeresen megjelenni ezeken az eseményeken, és kicsit más szemszögből beszámolni róla.

Amit lehetett, azt megkérdezték az újságíró kollégák, milyen a csapat hangulata, hozzáállása, vannak-e sérültek, mi lesz a taktika? Aki követi ezeket a sajtótájékoztatókat, az bizonyára már megnézte vagy elolvasta a válaszokat a dvtk.eu-n és az amigeleken.hu-n. Amit nem ad vissza a 3 perces videó és az írott szöveg, azt próbálom most röviden összefoglalni.

Az egész esemény barátságos légkörben zajlott, Egervári mesteren nem érződött semmilyen feszültség, felkészülten válaszolt a kérdésekre, azt viszont okosan megtartotta magának, hogy pontosan mivel is fogjuk holnap meglepni a Honvédot. Minden egyes válaszában igyekezett pozitív lenni, nem panaszkodott, reálisan értékelte a helyzetet. Úgy gondolom, hogy az általa is említett mély talajú pálya rendkívül fontos lesz a mérkőzésen, az alacsony súlypontú játékosainkra kulcsszerep vár, az ő teljesítményük döntheti el a találkozót. A végén megkérdezte, hogy hányan fognak kilátogatni a mérkőzésre, szerintem nagyon bízik abban, hogy a szurkolók képesek lesznek majd átlendíteni a csapatot az esetleges holtpontokon. Cáfoljunk rá a 3000-4000 nézős tippekre, és menjünk ki, buzdítsuk együtt a csapatot, kiemelkedően fontos lenne a 3 pont megszerzése!

Lipták Zolin érezni lehetett, hogy bántja a felcsúti vereség, és szeretne bizonyítani, ami nemcsak a DVTK számára lenne jó, hanem a magyar válogatottnak is. Szinte biztosra veszem, hogy emiatt nem fog görcsössé válni, hiszen rendkívül rutinos játékosról van szó, inkább a támadó harmadban lehetnek ilyen jellegű gondok. A kettős motiváció pedig nemcsak neki, hanem Elek Ákos és Koman Vladimir teljesítményének is jót tehet, ha komolyan gondolják azt, hogy szeretnének a válogatott EB keretébe bekerülni, akkor bizakodva tekinthetünk előre. A játékvezetőkkel kapcsolatos kérdésnél kicsit bizonytalan volt, de azt hiszem az nem titok, hogy külön készülnek a sípmesterekből, már megyei szinten is tudja mindenki, hogy most szigorú spori vezeti-e a meccset. Helyesnek tartom, hogy a reklamálás tiltva van, de érthető, ha a játék hevében 1-2 ítélettel nem ért egyet a játékos vagy a vezetőedző, ez is a futball része. Bízom abban, hogy emiatt nem fogunk felesleges sárga lapokat kapni, mivel a szűkebb keret miatt nehezebb pótolni az eltiltás miatt hiányzókat. Jelenleg Barczi és Nikházi áll 4-4 sárgával, az 5. után kapnak automatikusan 1 meccses pihenőt, Lipták pedig lassan eléri a 10. sárgát is, ha így termeli őket. Az ilyen apróságok is dönthetnek a szezon végén a helyezésekről, jó látni, hogy a szakmai stáb erre is figyel.

Az pedig majd holnap kiderül, hogy a megfelelő hozzáállás és a kidolgozott taktika elég lesz-e a 3 pont begyűjtéséhez. Hajrá Diósgyőr!

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK