Itt vagy most

Meccsváró: Haladás – DVTK

A Budapest Honvéd elleni találkozón megszületett Egervári Sándor első diósgyőri győzelme tétmérkőzésen, így a csapat jó hangulatban készülhet a Szombathelyi Haladás elleni “vendégszereplésére”. mindenamisopronponthuAz idézőjel indokolt, ugyanis a vasi zöld-fehérek Rohonci úti stadionját idő közben lebontották, így valójában semleges pályán, a Soproni VSE Káposztás úti arénájában ütköznek meg a felek. Mivel a két város 60 kilométerre fekszik egymástól, mi pedig jó szokásunkhoz híven szép számmal kísérjük majd el e csapatot, a felcsúti mérkőzéshez hasonlóan most is hazai pályát teremthetünk majd.

Szombati ellenfelünket 1919-ben alapították. Legnagyobb sikerük egy bajnoki bronzérem 2008-ból és három magyar kupa ezüst. Az NB2-t kilenc alkalommal nyerték meg.
Nevesebb játékosaik közé tartozik a kétszeres olimpiai bajnok Novák Dezső, a háromszoros magyar gólkirály, 540 élvonalbeli találkozón 215 találatot jegyző Illés Béla, valamit a válogatott jelenlegi elsőszámú kapusa, Király Gábor.

A Haladás 32 megszerzett pontjával a 4. helyet foglalja el a tabellán, mindössze 2 ponttal lemaradva a dobogóról, így esetükben a motiváció adott. Az eddig lejátszott 21 mérkőzésen 8 győzelmet szereztek valamint szintén 8 döntetlent értek el, jó helyezésük ellenére gólarányuk negatív, 18-20. A Békéscsabával “holtversenyben” a legkevesebb gólt szerezték.

Legutóbbi mérkőzésükön Angyalföldön vendégszerepeltek, és kiegyenlített mérkőzésen Jagodics kiállításával gyakorlatilag megpecsételték saját sorsukat, egy hajrában szerzett tizenegyessel maradtak alul. Egy Haladás-közeli honlap beszámolója szerint “finoman szólva sem volt nagy szám a Vasas” (valahogy mégis sikerült kikapni tőlük), illetve szóvá teszik, hogy idén ellenük még senkit nem állítottak ki, és tizenegyest sem rúghattak. Remélhetőleg ebben hétvégén sem lesz változás.

Mit várhatunk az ellenféltől ? 

A szombathelyi csapat az élő példa arra, hogy egy olyan – nem túl acélos – bajnokságban, mint az NB1, egy stabil lábakon álló védelemmel oda lehet férni az élmezőny aljára akkor is, ha a csapat gyakorlatilag alig-alig lő gólt.
A kapuban az immár 101-szeres válogatott Király Gábor helye megkérdőjelezhetetlen. király rangadóhu
A védelemből Jagodics Márk eltiltás miatt hiányzik majd, gyakorlatilag egy csere hátvéddel, Schimmer Szabolccsal vágnak neki a következő két mérkőzésnek.  Jagodics hiányában hátul két fiatal védő, Angyal Zsolt és Jánvári Gábor kezd majd, mellettük középen a belga Stef Wils, a balszélen pedig a válogatott kerettag Predrag Bosnjak. Utóbbinak négy sárga lapja van,  jövőhéten pedig rangadót játszanak a Videotonnal. Vélhetően nem akarja ellenünk begyűjteni az ötödik lapot, amivel ki kellene hagynia a székesfehérvári mérkőzést, így a széljátékunknak kedvezhet, hogy óvatosan kell majd védekeznie.haladas kiraly nemzetisportponthu
A középpályára visszatér eltiltásából a korábban velünk is szóba hozott Iszlai Bence. Mellette a másik Wils testvér, Thomas szerepel majd, ők felelnek a középpályás védekezésért. Előttük a  tehetséges Németh Márió irányít (a 11. fordulóban, Miskolcon ő szerezte a Haladás gólját ellenünk), a jobbszélen Gaál Bálint, a balon pedig sok miskolci szurkoló nagy kedvence, sportemberi nagyságáról már számos alkalommal tanúbizonyságot tevő Halmosi Péter támogatja majd. haladas minapponthu
Az elmúlt hetekhez képest csatár poszton lehet náluk változás, a télen igazolt ausztrál Williams teljesítményével finoman szólva sem elégedettek a szombathelyi szurkolók, nem lennék meglepve, ha a tavaszi szezonban először a padon találná magát, helyét pedig Ugrai Roland foglalná el.

Várható összeállítások:
Szombathelyi Haladás: Király – Angyal, Jánvári, Wils, Bosnjak – Iszlai, T. Wils – Gaál, Németh, Halmosi – Ugrai/Williams
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Kovács, Nemes – Koman, Elek, Egerszegi, Barczi – Bacsa, Novothny
A találkozó játékvezetője Erdős József lesz.

Ez történt legutóbb:

(Képek: minap.hu, mindenamisopron.hu, nemzetisport.hu, rangado.hu, haladasfc.nyugat.hu)

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK