Itt vagy most

Haladás – DVTK pénteki sajtótájékoztató

Újabb forduló következik az NB1-ben, ennek megfelelően megtartották a szokásos pénteki sajtótájékoztatót Diósgyőrben. Ezúttal Egervári Sándor mellett Bacsa Patriktól kérdezhettek az újságírók.

Egervári mester a tőle megszokott nyugalommal válaszolt a kérdésekre, elmondása szerint a Haladás “otthonában” az 1 ponttal sem lehetnénk elégedetlenek, ennek megfelelően a stabil védekezés lesz az elsődleges. Kiemelte a pontrúgások szerepét, mivel sok a magas játékosunk, ez mind védekezésben, mind támadásban hasznos lehet a rögzített játékhelyzeteknél. A szakmai munkával kapcsolatban a személyre szabott videós elemzések említése megmutatja, hogy valóban komoly szintet képvisel Egervári mester és stábja. Bízom benne, hogy ennek hosszabb távon jelentős előrelépés lesz az eredménye, hiszen sokszor látjuk, hogy a játékosok nem a legjobb döntést hozzák, amikor a pillanat törtrésze alatt kell dönteni, és ez szerintem egy olyan faktor, ami életkortól függetlenül fejleszthető. Lehet, hogy egy 25-30 éves játékos már nem lesz gyorsabb vagy robbanékonyabb, de ha a pályán megfelelő döntéseket hoz, akkor az egész csapat profitál belőle. A soproni helyszínről nem sok szó esett, nem tulajdonít neki nagy jelentőséget. Összességében bizakodónak éreztem, ugyanakkor nem terheli feleslegesen a játékosokat azzal, hogy győzelmet vár, azt hiszem így felszabadultan játszhat minden DVTK játékos holnap.

Bacsa Patrik kevés kérdést kapott, de az látszott rajta, hogy jót tett neki a 2 gól. Az egészséges önbizalom mindig szükséges egy támadónál, az pedig külön öröm, hogy reálisan látja a helyzetét: nem bánja, ha szabálytalanul próbálják szerelni az ellenfél védői, hiszen ez azt jelenti, hogy szabályosan nem képesek rá. Az így kiharcolt pontrúgásokból pedig akár a Haladás ellen is szerezhetünk gólt vagy gólokat. Úgy éreztem rajta, hogy bízik a társaiban, hogy a Honvéd elleni mérkőzés első 60-70 percében látott DVTK-t látjuk viszont holnap is. Ez utóbbival kapcsolatban szerintem nem fogjuk olyan magas iramban kezdeni a játékot, mint az előző fordulóban, hiszen az látszott, hogy így a mérkőzés végére a támadásokra már nem maradt annyi erő, ezt Egervári mester is említette. Sok fog múlni a pálya talaján is, aki focizott, az tudja, hogy egy mély talajú pálya mennyit kivesz a játékosokból, de biztos vagyok benne, hogy ennek megfelelő taktikát dolgozott ki a szakmai stáb.

Ha nem történik semmi váratlan, akkor jó esélyeink lehetnek a pontszerzésre, ez a Haladás most elkapható. Hajrá Diósgyőr!
(Kép: dvtk.eu)

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK