Itt vagy most

Meccsváró: Ferencváros – DVTK

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Groupama Arénába látogatunk, az idei szezonban már második alkalommal. Szombati ellenfelünk, a Ferencváros felemás előjelekkel várja a hétvégi összecsapást, tekintve, hogy a kupában a Videoton kiejtésével bejutottak az elődöntőbe, az előző bajnoki fordulóban azonban vereséget szenvedtek a Budapest Honvéd otthonában. Helyzetük ennek ellenére irigylésre méltó, gyakorlatilag már bajnoknak mondhatják magukat, ez azonban az utóbbi időben meg is mutatkozik néhány játékos hozzáállásán.

A szombati lesz egyébiránt a két csapat 91. találkozója. Az eddig lejátszott 90 mérkőzésből 18-at nyertünk, 16 döntetlen és 56 vereség mellett, a gólarányunk 92 rúgott és 181 kapott gól.

A Ferencváros 19 pont előnnyel vezeti a bajnokságot az Újpest előtt. Hazai formájuk tekintélyt parancsoló, 11 otthoni meccsükből 10-et megnyertek, csak egy alkalommal szenvedtek vereséget, igaz, azt éppen az ősi rivális lilák ellen.

A tavaszi szezonban eddig lejátszott három mérkőzésükből kettőt megnyertek, egyet elvesztettek, ezeken 2 gólt kaptak és 4-et lőttek. Az első idei fordulóban harcos, kiegyenlített találkozón a hátvéd/szűrő Pintér Ádám kapáslövésével tudták csak felülmúlni a sereghajtó Békéscsabát, majd a következő körben Böde Dániel beállásáig szenvedtek hazai pályán a Puskás Akadémia ellen. A csatár becserélésével megváltozott a játék képe, előbb adott egy gólpasszt, majd ő maga is szerzett egy gólt. Legutóbb Kispesten vendégszerepeltek, ahol a Honvédnak sikerült megfojtani a csapat motorját, a ferencvárosi középpályát, így a vörös-feketék végül 2-1-re győztek.

Mit várhatunk az ellenféltől ? 

A kapuban a Kispesten több bravúrt bemutató, válogatott kerettag Dibusz Dénes áll majd. Tehetségét jól példázza, hogy télen felmerült, a Dárdai Pál vezette Herthába igazolhat, végül mégis maradt a IX. kerületben.
Jobbhátvéd poszton rögtön egy komoly hiányzóval kell számolnia Thomas Doll vezetőedzőnek, az osztrák Emir Dilavert két sárgalappal kiállították Kispesten, így őt az egyébként balhátvéd Leandro, esetleg a “mindenes” Busai Attila helyettesítheti. A zöld-fehérek keretében egy klasszikus, egészséges középhátvéd van Michal Nalepa, aki mellett a korábbi válogatott védő-szűrő, korábbi spanyolországi légiós, Pintér Ádám játszik majd. Balszélen az ecuadori Christian Ramírez zárkózik fel a támadásokhoz.
A Ferencváros a hazai mezőnyben gyakorlatilag bármelyik csapat ellen képes mezőnyfölényt kiharcolni a középpályán. Ez többnyire a Gera ZoltánNagy Ádám kettősnek köszönhető, amely páros nagyon jól egyesíti a tapasztalatot és a fiatalos lendületet, az ő megállításuk lesz csapatunk legfontosabb feladata. Mellettük szerepel majd a fiatal Florian Trinks. A még mindig csak 23 éves német középpályás többek között ilyen szabadrúgásokra képes (amivel egyébként a német korosztályos válogatott Európa bajnokságot nyert):

Egyik szélen Roland Lamah szerepel majd (ő szerezte a Ferencváros gólját a Honvéd elleni találkozón), a másikon pedig Varga Roland, az ” Iszik vagy vezet ” kampány első számú reklámarca. Hogy ki kezd majd a középcsatár posztján, az Böde Dániel fizikai állapotán múlik. A közönségkedvenc csatár a tavaly decemberi Újpest elleni találkozón szenvedett sérülést, a Puskás Akadémia ellen azonban korábbi szokásához híven hátán cipelte a csapatát. Amennyiben mégsem képes végigjátszani a 90 percet, Radó András és a szlovák Sesták is jó eséllyel pályázhatnak a kezdőcsapatbeli tagságra, habár az utóbbi időben egyikükkel sincsenek megelégedve a szurkolók.

A Ferencváros az elmúlt hetekben jól láthatóan problémákkal küzdött, annak ellenére, hogy hét közben idegenben sikerült kivívniuk a továbbjutást a Magyar kupában. Hogy mi lehet bajnokságbeli botlásaik oka, nem tudhatjuk. Talán a már-már lefutott bajnokság miatti motiváció hiánya, talán, mert az ellenfelek kiismerték a csapat játékát, vagy akár Böde Dániel kiesése, mindenesetre reménykedjünk benne, hogy Thomas Doll stábja szombat estig nem talál rá a gondok megoldására.

Várható kezdőcsapatok: 
Ferencváros: Dibusz – Leandro, Nalepa, Pintér, Ramírez – Nagy, Gera, Trinks – Varga, Böde, Lamah
Diósgyőr: Rados – Okuka, Lipták, Kovács, Nemes – Elek, Egerszegi – Koman, Bognár, Barczi – Novothny
A mérkőzés játékvezetője Andó-Szabó Sándor lesz.

Ez történt legutóbb: 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK