Itt vagy most

Meccsváró: DVTK – Videoton

Még fel sem ocsúdtunk Soma fradi tábort elcsendesítő egyenlítő gólja után, máris itt a következő megmérettetés, hétközi fordulót rendeznek az OTP Bank Ligában.

Szerdai ellenfelünkkel a Videotonnal idén már harmadik alkalommal találkozunk. Az eddigi két összecsapáson nem termett nekünk sok babér. Mindkét mérkőzést 2-1 arányban vesztettük el, bár élénken élhet emlékezetünkben, hogy előbbin az utolsó percekig vezettünk, egészen Koman (aki az utóbbi időben kifejezetten jól játszik) elrontott hazaadásáig. Itt az idő a javításra, remélhetőleg ég Voliban a bizonyítási vágy.

A székesfehérvári csapatot 1941-ben, Székesfehérvári Vadásztölténygyár SK néven alapították. Ellenfelünk kétszeres bajnok, egyszeres kupagyőztes, kétszeres szuperkupagyőztes, UEFA kupa ezüstérmes.  75 éves történetük során olyan klubokat sikerült tétmérkőzésen két vállra fektetniük, mint a Paris Saint Germain, a Manchester United vagy a Real Madrid.
Vezetőedzőjük a korábbi diósgyőri csatár, Horváth Ferenc, aki játékosként mindkét csapat mezében betalált a másik klub hálójába.

Ez lesz a két együttes 61. egymás elleni mérkőzése, az eddigi találkozókon 17 győzelmet arattunk 9 döntetlen és 34 vereség mellett, a gólarány 56 rúgott és 93 kapott gól.

A Videoton jelenleg a tabella 3. helyén áll, azonban a Debrecen angyalföldi botlása után egy esetleges győzelemmel felléphetnének a második pozícióba.
Utóbbi két mérkőzésüket megnyerték (Haladás 2-1, Puskás Akadémia 0-1), azonban a csapat szurkolói így sem elégedettek a mutatott játékkal, a labdarúgók hozzáállásával.
Idegenben 11 mérkőzésükből mindössze 3-at tudtak megnyerni, 8 vereség mellett, gólarányuk 6-13, azonban előző három Székesfehérvártól távol lejátszott meccsükön kétszer is győzelemmel hagyták el a pályát (Felcsút, Debrecen).

Mit várhatunk az ellenféltől ?

Danilovics sérülése miatt a kapuban a fiatal Kovácsik Ádám áll majd. A 192 centis kapus már 16 évesen Olaszországba, az akkor még Serie A-ban szereplő Reggina csapatához igazolt, ahonnan aztán “régi jó” olasz szokáshoz híven több alsóbb osztályú csapathoz is kölcsönadták. Tagja volt az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett csapatnak, tehát ő is dolgozott vezetőedzőnk, Egervári Sándor keze alatt.
A védelem jobb oldalán talán az NB1 legjobban támadó szélsőhátvédje, a korábbi újpesti Loic Nego kezd majd. A fehérvári szurkolók között általános vélemény, hogy amilyen hatékony elöl, olyan bizonytalan hátul, az ő oldalán sebezhetőnek tűnik a vendégek védelme. Mellette Juhász Roland játszik, akinek fejjátéka a régi, a földön azonban többször megverik a gyors támadók. Sokan szívesebben látnák a helyén a fiatal Lang Ádámot, de ameddig Juhász egészséges és nincs eltiltva, bérelt helye lesz a védelemben (itt talán mégis változást hozhat, hogy zsinórban második hete játszik a Videoton szerda-szombat ritmusban). Mellette Paulo Vinícius, a balszélen pedig Fejes András hiányában Stopira kezd majd.

A középpálya közepén egy korábbi győri páros, Pátkai Máté és Simon Ádám kezdenek majd. Amennyiben Horváth Ferenc követi a “győztes csapaton ne változtass” elvet, Asmir Suljic irányíthat előttük, esetleg Kovács István. A bosnyák támadó az Újpestet hagyta el a Videoton kedvéért, ahol a szurkolók nagy reményeket fűztek hozzá, azonban mára általános vélemény vele kapcsolatban, hogy hiába látványos a játéka, ha a csapat számára nem hasznos ez az önző stílus. Őt az egyik oldalról Haraszti Zsolt, a másikról a keret talán legjobb formában lévő játékosa, Filipe Oliveira támogatja majd.

A csatár pozíciójában magyar szinten “jó nevek” állnak a vezetőedző rendelkezésére, azonban nekünk miskolciaknak éppen az egyikük bizonyította, hogy csak azért nem lesz valaki egy klub húzóembere, mert évekkel korábban pár mérkőzésen kiemelkedően teljesített. Rudolf Gergelyről van szó, aki jó eséllyel a padon kezd majd Tischler Patrikkal együtt, a pályán pedig a szombathelyiek ellen győztes gólt szerző Feczesin Róbert próbálja meg bevenni Rados kapuját.
Eltiltottjuk nincs, sérülés miatt nem utazott a csapattal Danilovics, Fejes, Sejben és Soumah.

A Videoton bár előkelő helyen áll a tabellán és legutóbbi két mérkőzését megnyerte, mégsem játszik olyan meggyőzően, amit a szurkolók elvárnának egy ilyen (itthoni szinten) drága kerettel rendelkező csapattól. Hiába van 6 hely a két klub között, háromesélyes mérkőzésre van kilátás. Remélhetőleg ez a tény, valamint a hétvégi ferencvárosi már-már győzelemmel felérő döntetlen, illetve a korábban beharangozott televíziós közvetítés elmaradása sok szurkolót ösztönöz majd arra, hogy a helyszínen buzdítsa a csapatot.

Várható összeállítások: 
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Kovács, Nemes – Elek, Egerszegi – Koman, Bognár, Barczi – Novothny
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Pátkai, Simon – Haraszti, Suljic, Oliveira – Feczesin
A találkozó játékvezetője Solymosi Péter lesz.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK