Itt vagy most

Meccsváró: Újpest – DVTK

A hétközi Videoton elleni győzelem után a fiúknak nincs sok idejük a pihenésre, szombaton véget ér az a három-meccses “sorozat”, amelynek talán még a legvérmesebb szurkolók sem mertek optimistán nekivágni. Egervári Sándor fiai azonban kisebb meglepetésre az első helyezett Ferencváros és a harmadik székesfehérvári csapat ellen négy pontot gyűjtöttek, 6 pontra eltávolodva ezzel a kiesőzónától.újpest boon Ami talán még a jó eredményeknél is fontosabb, egyre inkább úgy tűnik, a hónapokig tartó céltalan bolyongást lassan, de biztosan tudatos támadójáték váltja fel. Amennyiben ez a közeljövőben masszív védekezéssel társul majd, akár komolyabb célokat is kitűzhetünk, mint a kiesés elkerülése.

Szombaton az 5. helyezett, holtversenyben 3. Újpesthez látogatunk. Idén harmadszor találkozunk a lilákkal, augusztus 29.-én Miskolcon 2-1 re győztünk, december 5.-én Budapesten azonban ugyanilyen arányú vereséget szenvedtünk.
A fővárosi lila-fehérek rendelkeznek a legtöbb döntetlennel, szám szerint 10-el, ezek mellé 9 győzelem és 5 vereség, 32-24-es gólarány társul. újpest csakfoci
A Megyeri úti stadion az idei szezonban nem nevezhető “oroszlánbarlangnak”, 12 otthon lejátszott meccsükből mindössze 4-et tudtak megnyerni. Nincsenek különösebben jó formában, az elmúlt 4 találkozójukon nem tudtak nyerni, ezeken 3 döntetlen és 1 vereség a mérleg.
A hétközi fordulóban gyenge, kevés helyzetet hozó mérkőzésen hátrányból felállva 1-1-es döntetlen játszottak a Haladással Sopronban, a góljukat Lencse László szerezte.

Mit várhatunk az ellenféltől ? 

Ha nem sérült, vagy nincs eltiltva, Balajcza Szabolcs kirobbanthatatlan az újpesti kapuból. Tartalékja egyébként a korábbi diósgyőri kapus, Kovács Zoltán, bár vele vélhetően szombaton nem fogunk találkozni.

A védelem összeállítását az utóbbi hetek fényében nehéz megtippelni a sorozatos sérülések miatt. Jobbhátvéd a keretben gyakorlatilag nincs, legjobb hátvédjükre, Jonathan Herisre pedig műtét vár. A védelem közepén az egyetlen állandó pont Litauszki Róbert, Nebojsa Vignjevics döntésén múlik, hogy mellette a fiatal Kecskés Ákos, vagy Kálnoki Kis Dávid kezd majd (talán utóbbi, mert pihent a hétközi fordulóban).újpest rangado A balhátvéd pozíciójában Mohl Dávid lenne az első számú opció, azonban ő is kisebb sérüléssel bajlódott hét közben, ezért az egyébként védekező középpályás Balogh Balázs szerepelt itt, aki most vélhetően visszakerül majd a szűrő pozíciójába, a súlyos sérülésből visszatérő Windecker József mellé.

Előttük felel majd a baloldali támadásokért Kylian Hazard, középen a hozzá hasonlóan technikás Enis Bardhi, a jobbszélen pedig a mindössze 21 éves mali válogatott Souleymane Diarra, akinek egyelőre mindössze két NB1-es meccs van a lábában. A széleken szóba kerülhetne az utóbbi időben mellőzött Balázs Benjámin, valamint a szezon előtt Miskolcra elígérkező, szerencsére mégsem érkező Filkor Attila, akivel nagyjából annyira járt jól az újpesti csapat, mint mi pár évvel ezelőtt az “isteni” Batiojával.

Támadó pozícióban szerepet kaphat Nemanja Andrics, Viktor Angelov valamint az ukrán őrbódék réme, Kabát Péter, soproni gólja után azonban a legvalószínűbb, hogy Liptákék Lencse Lászlóval találják majd szembe magukat.

Az utóbbi időben sérülések által megtizedelt Újpestiek az elmúlt 5 mérkőzésükön 5 gólt szereztek, tehát meccsenként 1-et. Ennek megfelelően a szurkolók – a jó helyezés ellenére – nem elégedettek a csapat játékával. Hétvégén azonban nem csak a hiányzók pótlására és Egervári Sándor egyre jobban összeálló csapatára kell majd összpontosítania Nebojsa Vignjevicsnek, a lilák jövőhéten is hétközi mérkőzést játszanak, méghozzá Magyar kupa elődöntőt a Békéscsaba ellen, ami szintén a mi malmunkra hajthatja a vizet.
Bár a kosárlabdacsapat szombat este Európa kupa mérkőzést játszik, remélhetőleg ismét sok vendég szurkoló látogat el a Szusza Ferenc stadionba, hogy a ferencvárosi mérkőzéshez hasonlóan hazai pályát teremtsen Elek Ákoséknak.

Várható összeállítások:
Újpest: Balajcza -Diarra, Kálnoki Kis, Litauszki, Mohl – Balogh, Windecker – Andric, Bardhi, Hazard – Lencse
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – Egerszegi, Elek – Koman, Bognár, Barczi – Novothny
A találkozó játékvezetője Vad II István lesz.

Ez történt legutóbb:

(Kép: nb1.hu, boon.hu, rangado.hu, csakfoci.hu)

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK