Itt vagy most

Kovács Gábor rejtélyes sérülése

2015. február 4.-én Árki Gábor közbenjárásával Miskolcra szerződött a korábbi paksi középhátvéd, Kovács Gábor. Bár fogadtatása felemás volt, aki figyelemmel követte a Pakson, Egerben vagy a Vasasnál mutatott játékát, tudta, hogy személyében egy fiatal, jó felépítésű, gyors és megbízható középhátvéddel erősödött a keret.

Öröm volt az ürömben, hogy miskolci pályafutása kezdetén Kovács kisebb Achilles-sérüléssel bajlódott, az orvosi vizsgálatok azonban azt mutatták, napokon belül a vezetőedző rendelkezésére állhat. A napokból azonban hetek, majd hónapok lettek.kovács gabi A fiatal játékos hosszas pech-széria közepette elkeseredettségében már Belgrádig utazott, hogy egy neves specialista segítségét kérje.

A szurkolók idő közben Árki Gábort hibáztatták, amiért olyan játékossal próbálta pótolni a távozó Kádár Tamást, aki sérülten érkezett, és még hónapokig harcképtelen volt. A sportigazgató azonban csak annyit tudott, amennyit az orvosok elmondtak: a gyulladás pár nap alatt meggyógyul, arra azonban ők sem tudtak választ adni, hogy miért tér vissza szinte állandó jelleggel.

Később  egy sokadik vizsgálat fényt derített a problémák valódi okára: Kovács hónapokkal korábban autóbalesetet szenvedett, amelyben kisebb nyaksérülése lett,kovacs1 ez pedig olyan folyamatokat indított el a szervezetében, aminek a látható eredménye hosszú időn keresztül visszatérő Achilles-gyulladás lett.

Kovács az utóbbi hónapokban már zavartalanul készülhetett a csapattal, az elmúlt hetekben szép számmal kapta a játékperceket Egervári Sándor vezetőedzőtől. Amennyiben a korábbi szövetségi kapitány képes lesz kihozni a fiatal hátvédből azt a formát, amit Pakson láthattak tőle a szurkolók, biztosak lehetünk abban, hogy az NB1 egyik legstabilabb védelme áll majd Ivan Rados kapuja előtt.
(Kép: dvtk.eu, nb1.hu)

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK