Itt vagy most

Meccsváró: Békéscsaba – DVTK

A válogatott szünet után a 27. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga, csapatunk pedig – a szezonban már második alkalommal – Békéscsabára látogat.
csaba 3

A viharsarki szurkolók ambivalens érzésekkel várhatják a bajnoki hajrát, mert bár sereghajtók, az utóbbi 5 mérkőzésen a legjobb formában lévő vidéki csapat az övék. Ezeken a találkozókon legyőzték az Újpestet és a Paksot, döntetlen játszottak idegenben a Videotonnal és MTK-val, valamint kikaptak a Ferencvárostól. Mindemellett a leggyengébb hazai mérleggel bírnak, 13 otthoni mérkőzésükből mindössze 3-at tudtak megnyerni.

Ez történt az előző fordulóban:

A bajnoki küzdelmek mellett állnak még a Magyar Kupában, az elődöntőben az Újpest csapatával sorsolták össze őket. Az első mérkőzésen a fővárosiak két gólos előnyt szereztek.

Mit várhatunk az ellenféltől ?

A kapuban a tapasztalt Vukasin Poleksic áll majd. A montenegrói válogatott hálóőr az Újpest elleni kupameccsen megsérült, ezért a következő bajnokin Mursits Roland helyettesítette, a tapasztalt kapus azonban hétvégén már újra Zoran Szpisljak rendelkezésére állhat. A válogatott szünetben megrendezett Montenegró – Fehéroroszország barátságos mérkőzésen is pályára lépett, gólt nem kapott.rangadoponthu
A békéscsabai védelem jobb oldalán az első NB1-es idényét töltő Bényei Balázs, középen Fehér Zsolt és a korábbi angliai, olaszországi légiós Vaskó Tamás várja majd a miskolci támadásokat. Utóbbi az elmúlt hetekben már-már régi önmagát idézi, irányításával a békéscsabai védelem az elmúlt öt bajnokin mindössze 2 gólt kapott. Balszélen az egykori felcsúti brazil bekk, Fabio szerepel majd.
Zoran Szpisljak 4-2-3-1-es rendszerében a két védekező középpályás a Debrecenből többször kölcsönadott Spitzmüller István, és a Miskolchoz ezer szállal kötődő Takács Péter, akinek szombaton nyilván nem kell majd extra motiváció után néznie. csaba1Előttük a spanyol Ezequiel Calvente felel majd a támadások szervezéséért, aki talán az NB1 egyik legtechnikásabb játékosa. Csapatának legnagyobb értéke, a Békéscsaba esetleges kiesése esetén szinte bizonyosan több elsőosztályú klub is bejelentkezne érte.  Őt a bal oldalról az egykori válogatott hátvéd, Laczkó Zsolt támogatja majd, veszélyes  párost alkotva Fabioval. Jobbszélen a csatárként is bevethető fiatal Birtalan Botond játszik, ő szerezte a békéscsabai gólt a két csapat előző mérkőzésén.
Center poszton a Bratislav Punosevac – Matus Paukner kettős egyike kezd majd, az Újpest elleni győztes gólját követően most talán utóbbi lesz a kezdőcsapat tagja.csaba2 Eltiltottjuk nincs, sérült az angol támadó, Nathan Eccleston.

Aki nem követi figyelemmel az NB1 küzdelmeit, azt gondolhatja, nem okozhat gondot a sereghajtó elleni mérkőzés az egyre inkább formába lendülő Diósgyőrnek. Valószínűleg így gondolták ezt az újpestiek is, akik később helyzet nélkül, nulla ponttal voltak kénytelenek elhagyni Békéscsabát. A bajnokság hajrájához érve a viharsarkiak az utolsó szalmaszálba kapaszkodva küzdenek elsőosztályú tagságuk meghosszabbításáért, mely küzdelemnek az utóbbi hetekben élcsapatok látták a kárát. Bár az előző fordulóban egy, a tabellán előttünk lévő Haladást sikerült három góllal két vállra fektetnünk, talán annál a teljesítménynél is jobbal kell majd előállnunk, ha pontokkal akarunk távozni Békéscsabáról.

Várható kezdőcsapatok:
Békéscsaba: Poleksic – Bényei, Fehér, Vaskó, Fabio – Spitzmüller, Takács – Birtalan, Calvente, Laczkó – Paukner
Diósgyőr: Rados – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – Elek, Egerszegi – Koman, Bognár, Barczi – Novothny
A találkozó játékvezetője Bognár Tamás lesz.

Ez történt legutóbb:

(Kép: 1912elore.hu, rangado.hu, boon.hu)

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK