Itt vagy most

Ha mi rúgjuk a több gólt, akkor valószínűleg nyerünk

A mai sajtótájékoztatón a férfi labdarúgás és a női kosárlabda képviselői voltak jelen. Utóbbiak Szekszárdra utaznak, ahol szó szerint egy kemény meccs vár rájuk szombat este, de egy győzelemmel lezárható a párharc és következhet az elődöntő. Azért is lenne fontos nyerni, mert sűrű a program, és minden plusz pihenő jól jöhet a későbbiekben.

A focistáknak nincs ilyen lehetősége, nekik sorozatban jönnek a mérkőzések, a kisebb betegséggel bajlódó Egervári mester hangsúlyozta, hogy ilyenkor a regenerálódás és a mentális frissesség fenntartása a legfontosabb. A Békéscsaba elleni mérkőzésnek nem mi vagyunk az egyértelmű esélyesei, nálunk jobb csapatok is megszenvedtek ott, ennek ellenére az elsődleges cél a győzelem, ebben egyetértett Elek Ákos és Egervári mester is.

Az 1910.hu kérdéseire (Melyik csapatrész teljesítményével, fejlődésével elégedett, amióta átvette a csapat irányítását? Grumic szerepet kaphat-e a következő fordulóban?) válaszolva vezetőedzőnk elmondta, hogy rengeteg módon mérik a csapat fejlődését, amivel összességében elégedett, kiemelte, hogy agresszívebbek vagyunk, többet futunk és ezeknek is köszönhetően eredményességben, pontokban is mérhető a javulás. Grumic egyre jobb állapotba kerül, ezért számíthatunk arra, hogy pályára lép majd Békéscsabán.

Elek Ákos rendkívül magabiztos volt, igazi vezére a csapatnak, válaszaiban is többször megemlítette a megfelelő mentalitást, amelyre Diósgyőrben vevők a szurkolók. Amikor a hazai és idegenbeli mérkőzéseket hasonlította össze, akkor hangsúlyozta, hogy a szurkolók át tudják lendíteni a csapatot a holtpontokon, de idegenben ez nehezebb, mert ha nem kísérné el őket sok DVTK szimpatizáns, akkor néhány meccsen alig lenne pár száz néző.

Egervári mesteren meglátszottak a betegség nyomai, de szokását megtartva ezúttal is nyugodtan válaszolt, sőt egyszer még viccelődött is, amikor megkérdezték, hogy mi dönthet a Békéscsaba és a Diósgyőr között? A válasza a címben olvasható. Kicsit óvatosabbnak éreztem, mert a tabellán elfoglalt helyezések alapján joggal várhatja el a szurkoló a győzelmet, de egy kiesés ellen küzdő csapat otthonában nem lesz ez egyszerű.

Sérültek továbbra is azok, akik eddig: Halmai, Kitl és Németh.

Bizakodhatunk a kettős győzelemben, de az biztos, hogy egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga. Hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK