Itt vagy most

Pontatlan játékkal 3 pont

Akár Egervári mester mérkőzés utáni nyilatkozatát is idézhetném, mert bennem is ezek a gondolatok fogalmazódtak meg hazafelé utazva. A Puskás Akadémia ellen szerzett 3 pontnak lehet örülni, annak is lehet örülni, hogy Elek Ákos vállalta a játékot, és annak is, hogy Rados egy kivételtől eltekintve jól védett.

Persze soha nem könnyű a kiesés ellen küzdő csapatok ellen játszani, de nem kell és nem is szabad kifogásokat gyártani, egy DVTK játékosnak mindig kell, hogy legyen motivációja, legyen meg benne a győzni akarás. Úgy gondolom tegnap ez néhány játékosnál hiányzott, nem találták a helyüket, a középpályánkat könnyen átjátszották a vendégek, így rengeteg helyzetet tudtak kialakítani a kapunk előtt. Mi lehet ennek az oka, amikor a tavaszon eddig többnyire sikerült fegyelmezett, érett játékot bemutatni?

Az egyik lehetséges ok, hogy közeledik a szezon vége, és néhány játékos fizikailag már nem olyan friss, ilyenkor a gondolatok is lelassulnak, ebből jönnek a helyezkedési hibák, rossz döntések és egyéb pontatlanságok. Egervári mester helyében én feláldoznék 1-2 meccset, és rotálnám a csapatot az utolsó 5 meccsen. Reálisan nézve nekünk a Vasas, a Honvéd és a Paks ellen van győzelmi esélyünk, ezeken a találkozókon kellene legalább 7 pontot gyűjteni, és akkor az előzetes célkitűzés teljesülne, hiszen több pontot szereznénk tavasszal, mint ősszel. Az MTK és a Debrecen elleni találkozókon pedig ki lehetne próbálni 2-3 fiatal játékost, akik meggyőzhetik a szakmai stábot arról, hogy érdemes velük komolyan számolni jövőre, valamint az eddig kevés lehetőséget kapó rutinosabb játékosaink is bizonyíthatnának.

A másik ok pedig pontosan a rotáció hiányából fakadhat, az összeállításainkat böngészve látszik, hogy gyakorlatilag ugyanaz a csapat lép pályára minden mérkőzésen, ha nincs sérült vagy eltiltott. A versenyhelyzet hiánya miatt lehetséges, hogy néhány játékos elkényelmesedik, mert a helye biztosítva van. Ez egy kicsit a kispadon ülők kritikája is, hiszen nekik még jobban kellene az edzéseken bizonyítaniuk, hogy helyük van a kezdő 11-ben. Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy nem túl nagy a keret jelenleg, nincs minden posztra 2 azonos képességű játékosunk, amin nyáron mindenképpen változtatni kell.

Nem lesz egyszerű a szezon vége, Egervári mesternek és a szakmai stábnak fel van adva a lecke, hogy fizikailag és mentálisan is frissen tartsák a csapatot. Kicsit aggódok is amiatt, hogy kipukkadunk, és becsúszik majd 1-2 váratlan vereség, de ez még jól is elsülhet, jelezheti a vezetőségnek, hogy milyen posztokon szükséges erősíteni vagy bővíteni a keretet. Ha szerzünk 7 pontot és játékban sikerül visszatalálni a helyes útra, akkor nem leszek elégedetlen, még ha helyezésben ez nem is jelent változást. Hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK