Itt vagy most

” Inkább én rúgjak, minthogy engem rúgjanak” – mérkőzés előtti sajtótájékoztató

A hétvégi, MTK elleni dunaújvárosi mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Egervári Sándor mellett a fiatal Nemes Milán képviselte a labdarúgó csapatot.
Kezdésként szóba került,  mennyire tépázta meg az erőltetett menet a játékosokat, ki az, akire nem számíthat a Mester. Tamás Márk és Barczi Dávid begyűjtötték ötödik sárga lapjukat, így ők nem léphetnek pályára, mellettük kérdéses Lipták Zoltán játéka, aki a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen nyaksérülést szenvedett. Ez azért is lehet érzékeny veszteség, mert Kovács Gábor személyében egy egészséges, hadra fogható középhátvéd állhat majd a vezetőedző rendelkezésére.

A találkozóra vonatkozó várakozásokkal kapcsolatban Egervári Sándor elmondta, hogy a gyenge idegenbeli mérlegünk ellenére is legrosszabb esetben döntetlenre jónak érzi a csapatot, de természetesen a győzelem az elsődleges cél. Hozzátette, örömmel tér vissza korábbi sikerei helyszínére, Dunaújvárosba (ahol azóta díszpolgárrá avatták) és reméli, hogy helyi szurkolók is kilátogatnak majd a mérkőzésre.

Újságírói kérdésre Nemes Milán nevetve elmondta, a sérülések elkerüléséhez az “inkább én rúgjak, minthogy engem rúgjanak” – elvet követi. Megkérdezték továbbá a fiatal hátvédet, mi motiválhatja a játékosokat így, hogy a kieséstől talán már nem kell tartanunk, azonban felfelé sem tudunk már sokat lépni a tabellán. Elmondása szerint profi sportemberek esetében nem nehéz motivációt találni, egyesek a válogatott keretbe kerülésért küzdenek, mások a DVTK kezdőcsapatáért, megint mások a pozíciójuk megtartásáért. Ugyanezen kérdésre Egervári Sándor is hasonlóan válaszolt, szerinte a játékosoknak a strandon játszott meccseiket is komolyan kell venniük.

Újra felmerült Barczi Dávid szerződéshosszabbítása, ennek kapcsán elhangzott, hogy Benczés Miklós sportigazgató már elé tette a klub hosszabbításra vonatkozó ajánlatát. Az elefántcsontparti támadó, Georges Griffiths helyzetéről elmondta a vezetőedző, hogy az elmúlt napokban felmerült pletykákkal ellentétben nem azért mellőzi a játékost, mert nyáron megválnánk tőle, de az utóbbi időben egyre többet foglalkoztatott James “elfoglalja” a harmadik légiós-helyet a kezdőcsapatban.
(Kép: dvtk.eu)

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK