Itt vagy most

Meccsváró: MTK – DVTK

A hétközi, Puskás Akadémia elleni 29. fordulóban aratott győzelmet követően a korábban elhalasztott 27. játéknappal folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei. Csapatunk a 2. helyezett MTK-hoz látogat, azonban a mérkőzést nem a Hidegkúti és még csak nem is az Illovszky Stadionban, hanem Egervári Sándor korábbi sikereinek helyszínén, Dunaújvárosban rendezik. nemzetisportponthuSTADION

Az MTK csapata “szokásához híven” az élbolyba tartozik, már-már megdőlni látszik az az elmélet, miszerint korábbi vezetőedzőjük, Garami József a klub sikereinek egyetlen kovácsa, és nélküle a rendszerint fiatalok sorát hadba állító kék-fehér gárda a középmezőny rendszeres tagja lesz. Bár az azóta Anglia felé tartó László Csaba nem tudott maradandót alkotni a kispadon, korábbi játékosunk, Teodoru Vaszilisz kezei alatt valósággal szárnyalnak: a Ferencvárossal holtversenyben a legjobb formában lévő magyar csapat az övék.
Annak ellenére, hogy az idei szezonban nem sokszor játszhattak a Hidegkúti Stadionban annak felújítása miatt, a második legjobb hazai mérleggel rendelkeznek: 13 meccsükből 11-et megnyertek 1-1 döntetlen és vereség mellett, ráadásul ők kapták a legkevesebb gólt, mindössze ötöt. Elmúlt 5 hazai mérkőzésüket – hozzánk hasonlóan – kivétel nélkül megnyerték (Békéscsaba, Debrecen, Haladás, Honvéd, Újpest).

Ez történt egy héttel korábban:

Mit várhatunk az ellenféltől ? 

A kapuban az évek óta megbízhatóan teljesítő Hegedűs Lajos állhat majd. Teljesítményét mi sem dicséri jobban, minthogy az MTK a második legkevesebb kapott góllal büszkélkedhet. Ez természetesen nem csak a kapus, a teljes védelem (és az egész csapat) érdeme is, ahol kiemelkedően tehetséges fiatalokkal kerülnek majd szembe Bacsáék.
A jobb oldalon az a Bese Barnabás kezd, aki Bernd Storck meghívására a horvátok elleni válogatott mérkőzésen már csatlakozhatott a “nagycsapat” keretéhez is. Középen felel majd a védekezésért az utóbbi hetek talán egyik legjobb formában lévő hazai centerhalfja, Poór Patrik, illetve Baki Ákos. Balhátvéd posztján a korábbi debreceni Vadnai Dániel szerepel.24ponthu
A középpályás védekezés alapesetben a Thiam – Vass párosra hárul, utóbbi azonban a Békéscsaba ellen begyűjtötte 5. sárga lapját, így helyén a fiatal Hajdú Ádám bizonyíthat, akit a csakfoci.hu a hétközi fordulóban a játéknap cseréjének választott (a képzeletbeli csapatban helyett kapott Poór Patrik is, illetve Rados és Elek), szűrő posztja ellenére szépségdíjas gólt szerzett.
A hétközi fordulóban összeszedett izomhúzódása miatt Marek Strestík a maródik sorát erősíti, helyén a Hollandiából, Heerenveenből visszatért villámléptű szélső, Varga Szabolcs játszik, a másik szélen pedig a szintén fiatal Gera Dániel áll majd szemben Nemes Milánnal.442ponthu Kanta A hazai támadások szervezéséért talán a honi mezőny legjobb irányítója, Kanta József felel, így hiányosnak ígérkező védelmünk mellett a szokásosnál jóval többet kell majd hátul besegítenie középső középpályásainknak.
Mivel Hrepka Ádám és Torghelle Sándor még mindig sérüléssel bajlódnak, a kék-fehérek csatára Darko Nikac lesz, akit bár a hétközi fordulóban húzódás miatt le kellett cserélni, még így is jobb állapotban van, mint magyar center társai.

A szombati mérkőzés több tekintetből is érdekesnek ígérkezik. Egervári Sándor egy olyan stadionban vezényli a csapatot, ahol korábban bajnoki címet szerzett, abban a városban, ahol díszpolgárrá avatták, egy olyan együttes ellen, amelynek kispadján két NB1-es elsőséggel rendelkezik, ahol ráadásul másodedzője, Pisont István is megfordult. Velük szemben áll majd az a Teodoru Vaszilisz, aki 78 mérkőzésen húzhatta magára a diósgyőri mezt. Utóbbi vezetőedzőnek talán könnyebb dolga lesz, amikor motiválni kell játékosait, tekintve, hogy az MTK a bajnoki ezüstért küzd, nekünk pedig már nincs különösebb tétje a mérkőzéseknek (természetesen egy profi sportembernek minden találkozón győzelemre kell játszania).
Az utóbbi időben kicsit fásultnak tűntek a játékosok, Tamás és Barczi kiválásával azonban Egervári Sándor akarva-akaratlanul rotációra kényszerül, ami egyrészt a helyettesítő emberek frissessége, másrészt (remélhetőleg) bizonyítási vágya miatt akár jól is elsülhet. Amennyiben Lipták Zoltán nyaksérülése nem jön rendbe, Kovács Gábor párja a védelem közepén Egerszegi Tamás lehet, aki a téli felkészülés során (nem sok sikerrel) szerepelt ezen a poszton, illetve  az U21-es csapatból is érkezhet helyettes.

Várható kezdőcsapatok:
MTK: Hegedűs – Bese, Poór, Baki, Vadnai – Hajdú, Thiam – Varga, Kanta, Gera – Nikac
Diósgyőr: Rados – Okuka, Lipták, Kovács, Nemes – Elek, James – Koman, Bognár, Bacsa – Novothny
A találkozó játékvezetője Berke Balázs lesz.

Ez történt legutóbb:

(Kép: nemzetisport.hu, fourfourtwo.hu, 24.hu)

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK