Itt vagy most

Idegenben jó az X

Nem lehetünk elégedetlenek az MTK ellen szerzett 1 ponttal, hiszen a vendégcsapatok többsége üres kézzel távozik a fővárosiak aktuális hazai pályájáról. Hiányérzetem inkább a mutatott játék miatt volt, nem igazán kockáztattunk, ritkán jutottunk el a kapuig, az MTK sem erőltette meg magát, igaz így is volt néhány nagy helyzetük. Békés, igazságos döntetlen született, de vajon több volt-e ebben a meccsben?

Ha a kezdőket vesszük alapul, akkor a hazaiaknál több kulcsember is hiányzott, nálunk Tamás és Barczi volt eltiltott, de a helyükön lehetőséget kapó Kovács és Nikházi is képesek hasonló színvonalon játszani, így ez alapján kicsit többet vártam. Az elején nem is volt gond, bátran kezdtünk, de aztán egyre tompábbak lettünk és a meccs színvonala is visszaesett. Az első félidő végén óriási MTK ziccer maradt ki, szerencsére az NB1-ben még ma is tucatjával játszanak olyanok, akik a gyengébbik lábukat csak támaszkodásra használják, így a hazaiak csatára kitekeredve, jobb külsővel vette célba Rados kapuját, és szerencsére célt tévesztett.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, rövid keresztpasszok, néha 1-1 veszélytelen távoli lövés, nem érződött egyik csapaton sem, hogy szeretne 3 pontot szerezni. Ezúttal a szurkolók sem hajszolhatták bele egyik gárdát sem a győzelembe, a nézőszám a megyei bajnokságokat idézte, és néha a mérkőzés irama is. Olyan érzésem volt, hogy a csapatok azt várták, csak teljen már le a 90 perc, fújja le a spori, aztán mehetünk haza. A játékvezetésre egyébként semmi panasz nem lehetett, de nem is volt nehéz dolga Berke sporttársnak. A cseréink sem hoztak új lendületet a játékba, én Egervári mester helyében kicsit hamarabb lehetőséget adtam volna a fiatal Ternovánnak, ha 30 másodperces időhúzó cserére van szükség, akkor azt én is elvállalom szívesen. Ternován viszont fiatal, ha jövőre számolunk vele komolyabban, akkor kapjon 8-10 percet legalább, hogy kicsit megizzadjon.

A meccs legjobbja az a nagyjából 110 DVTK szurkoló volt, akik Dunaújvárosig utaztak, hogy láthassák a csapatot, erre lehetünk büszkék a szerzett pont mellett. Ami szintén pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, nem kaptunk sárga lapot, és sérültünk sem lett. Várhatjuk a következő meccset, a Vasas elleni összecsapás nem lesz egyszerű, figyelembe véve az utóbbi fordulókban mutatott teljesítményüket, és biztos vagyok benne, hogy ők nem fognak megelégedni az 1 ponttal. Hajrá Diósgyőr!

A kép forrása a dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK