Itt vagy most

Fontos meccsek előtt

Közös sajtótájékoztatót tartott a DVTK: ezúttal a kosárlabda kapott nagyobb szerepet, hiszen ők holnap a döntőbe jutásért játszanak. Sok újat nem tud majd mutatni a DVTK és a Győr egymásnak, hiszen hatodszor csapnak össze a szezonban, a vezetőedző és a játékosokat képviselő Jovanovic is elmondta, hogy apró különbségek döntenek majd a mérkőzésen, mindenkinek hozzá kell tennie a csapatjátékhoz a saját részét, és akkor hazai pályán, a szurkolók segítségével elérhető a győzelem. A találkozó szombaton 18:30-kor kezdődik, aki teheti, az menjen és buzdítsa a lányokat, minden hangra szükség van!

A labdarúgókat Ivan Rados képviselte Egervári Sándor mellett, aki a tőle megszokott tört magyarsággal, jókedvűen válaszolt a kérdésekre. Elmondta, hogy egyre jobb formában van a csapat, sokkal kevesebbet lő az ellenfél kapura, ami az ő dolgát is megkönnyíti, és a kevés kapott gól nemcsak az ő érdeme, hanem az egész csapaté. Az MTK meccsel kapcsolatban kiemelte, hogy az aktuális 2. helyezett otthonában nem lehetett fejjel rohanni a falnak, ha túl sok kockázatot vállalsz, akkor egy ilyen ellenfél kihasználja. Az elsődleges cél az volt, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést, ezt sikerült megvalósítani. Egy felvetésre elmondta, hogy örül neki, hogy ha a nevét skandálják a lelátón, és látni rajta, hogy magabiztos, ami meg is mutatkozik a jó teljesítményében. Csak így tovább Ivan!

Egervári mester hangsúlyozta, hogy a Vasas ellen is a cél a győzelem, mivel az előttünk levő 2 csapat lőtávolban van, és ahhoz, hogy helyezésben is előre tudjon lépni a csapat, kell ez a 3 pont. A régóta maródi játékosokon kívül egyedül Nikházinak van egy apróbb sérülése, a többiek egészségesek és az eltiltások is lejártak, ami bővíti a taktikai lehetőségeket. A Vasasról elmondta, hogy tavasszal veszélyesen játszanak, és a 2 támadósor közötti különbség döntheti el a mérkőzést. Kicsit távolabbra tekintve, az esetleges jövő évi kerettel kapcsolatban elmondta, hogy természetesen ez is egy szempont, hogy a szerződéshosszabbítás előtt álló játékosok teljesítményét figyelik, de nem ez szabja meg az összeállítást, hanem az, hogy a következő mérkőzésen minél jobb eredményt érjen el a csapat.

Jót tett a csapatnak, hogy 4 mérkőzés óta veretlen, Egervári mesteren is látszik ez, és a játékosokon is. Itt a lehetőség, hogy tovább nyúljon ez a sorozat, és meg lehet célozni a 7. helyet, a sorsunk gyakorlatilag a saját kezünkben van. Hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK