Itt vagy most

Meccsváró: Vasas – DVTK

Újabb, hétvége, újabb forduló, és újabb kiesés elől menekülő ellenfél. A bajnokság ezen szakaszában az élvonalbeli tagságuk meghosszabbításáért küzdő csapatok talán az élmezőny tagjainál is veszélyesebb ellenfélnek számítanak, próbálják megragadni az utolsó lehetőséget, és pár hét alatt helyrehozni mindazt, amit a szezon eddigi részében elrontottak.

A Vasas csapatával harmadik alkalommal találkozunk, és ami elsősorban bizakodásra adhat okot, egyetlen idegenbeli győzelmünket is ellenük szereztük október 17.-én, Bacsa 70. percben szerzett góljával nyertünk a Fáy utcában.

Az angyalföldi csapatnak egy jó hajrával minden esélye megvan a bennmaradásra, mindkét közvetlen riválisuk ellen pályára lépnek még, tehát sorsuk a saját kezükben van.
A Vasas azon kevés csapat közé tartozik, akiknek a hazai mérlegük is negatív: 14 otthon lejátszott mérkőzésükből mindössze ötöt tudtak megnyerni egy döntetlen és nyolc vereség mellett. Gólkülönbségük 17-22. Az már más kérdés, hogy az 5 győzelemből hármat is az elmúlt 5 hazai mérkőzésükön szerezték.

Az előző fordulóban Remili Mohamed duplájával már 2-0 ra vezettek a címvédő Videoton ideiglenes otthonában, a székesfehérváriak azonban egyenlíteni tudtak:

Mit várhatunk az ellenféltől ? 

Az utóbbi hetekben bár az U21-es válogatott kezdő kapusa, Nagy Gergely is egészséges, a Ferencváros elleni 4-1-es vereség óta többnyire a szintén fiatal Hermány Bencének szavaz bizalmat Michael Öenning vezetőedző.

A védelem jobb oldalán alapesetben talán a magyar utánpótlás-korosztály legtehetségesebb bekkje, Osváth Attila kezdene, súlyos sérülése miatt azonban a szintén nagyon fiatal, mindössze 19 éves korábbi kecskeméti védekező középpályás, Szivacski Donát kezd majd. A másik szélen újfent egy utánpótlás válogatott védő játszik, az a Hangya Szilveszter, aki három héttel ezelőtt az Újpest elleni mérkőzésen a 90. percben győztes gólt szerzett. A védelem tengelyében két ismerős arccal is találkozunk majd, a korábbi 24-szeres válogatott Korcsmár Zsolttal, aki a német másodosztályú Greuter Fürth együtteséből igazolt februárban a Fáy utcába, valamint azzal a Debreceni Andrással, akit ex-diósgyőri lévén a miskolci szurkolóknak talán be sem kell mutatnom. Az imént felsorolt öt játékos kapcsán meg kell említenünk, hogy közel sincsenek csúcsformában: a Vasas az elmúlt 5 mérkőzésen 12 gólt kapott, a legtöbbet a bajnokságban.

A középpályás védekezésért a macedón Rabotnickiből igazolt Kire Ristevski, Berecz Zsombor és az utánpótlás válogatott szűrő, Vida Máté felel. Utóbbi tehetségét talán jól példázza, hogy az elmúlt hetekben felmerült, amennyiben az Európa bajnokság után a Ferencváros értékesíteni tudná Nagy Ádám játékjogát, Vidát igazolnák a helyére.

A támadó szekcióban két fontos visszatérője is lesz ellenfelünknek, mind az Arminia Bielefeldtől szerződtetett Christian Müller, mind a korábbi paksi szélső, Könyves Norbert felépült korábbi sérüléséből, előbbi minden bizonnyal a kezdőcsapat tagja lesz. Mellette kap majd helyet a két méter magas, idén eddig két gólt szerző Novák Csanád, illetve a csapatkapitány, Remili Mohamed, aki bár az előző fordulóban a Videoton ellen duplázni tudott, előtte támadó létére 5 hónapig nem sikerült a kapuba találnia.
Eltiltottjuk nincs, sérült az ex-debreceni Cvitkovics Péter, és Osváth Attila.

Várható kezdőcsapatok:
Vasas:  Hermány – Szivacski, Debreceni, Korcsmár, Hangya – Vida, Ristevski, Berecz – Müller, Novák, Remili
Diósgyőr: Rados – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – Elek, Egerszegi – Bognár, Koman, Barczi – Novothny
A találkozó játékvezetője Erdős József lesz. Legutóbb a Haladás elleni soproni vereség alkalmával találkoztunk vele.

Ez történt legutóbb:

(Kép: nemzetisport.hu)

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK