Itt vagy most

Egerszegi új posztja, szerződéshosszabbítások – mérkőzés előtti sajtótájékoztató

A kosárlabdacsapat Győr elleni vereségét követően a hétközi sajtótájékoztatón már csak a labdarúgócsapat képviseltette magát, Egervári Sándor vezetőedzőt a Vasas ellen duplázó Egerszegi Tamás kísérte el.

A sajtótájékoztató elején említésre került, hogy az utóbbi 5 hazai mérkőzésen aratott győzelem mellett holnapi ellenfelünk az elmúlt 5 miskolci látogatása során egy alkalommal sem tudott pontot szerezni. Erre reagált Egervári Sándor, aki elmondta, minden mérkőzés más és más, nem vár könnyű találkozót, viszont ha le tudjuk győzni a Honvédot, jó eséllyel a bajnokság végén is mögöttünk lesznek majd, illetve lehet esélyünk még egy helyet javítani a tabellán.
Tamás a nekiszegezett kérdésre, miszerint új posztot talált e neki a szakmai stáb azt válaszolta, szíve szerint inkább maradna a négy védő előtt, nem sorakozna fel a támadók mellett, ezt azonban az eltiltott Tamás Márk helyettesítésének fényében is értelmezhetjük. Egerszegi már nem csak a téli felkészülés során, de bajnoki mérkőzésen is kipróbálhatta magát (igaz, kényszerűségből) a középhátvéd posztján, ami nem volt idegen neki. Egervári mester elmondása szerint a csapat értékét növeli, ha egy játékos több különböző pozícióban is használható.

A találkozót a sérült Elek Ákos és eltiltott Tamás Márk mellett talán Drazen Okuka és Nemes Milán is kénytelenek lesznek kihagyni, a Vasas elleni mérkőzésen csapatkapitányunkhoz hasonlóan mindketten összeszedtek egy kisebb sérülést, ami után még nem dőlt el, hogy pályára léphetnek e holnap.

A sajtótájékoztató keretében felmerült, hogy áll Egervári két, év elején megfogalmazott ígéretének, célkitűzésének megvalósulása: egyrészt, hogy az Andrássy úti stadion igazi oroszlánbarlang legyen, másrészt, hogy több pontot gyűjtsünk, mint ősszel. Előbbit kétséget kizárólag sikerült elérni a csapatnak, az elmúlt 5 győztes hazai mérkőzést követően, egy esetleges holnapi győzelemmel pedig utóbbi célt is kipipálhatnánk, tavasszal eddig 18 egységet gyűjtöttünk az őszi 20 mellett.

Tekintve, hogy lassan véget ér a szezon, ismét szóba kerültek az esetleges erősítések. Vezetőedzőnk mindenképpen úgy tervezi, hogy marad a klubnál, Benczés Miklós pedig számos potenciális új játékossal folytat tárgyalásokat. A kérdés kapcsán Egerszegi elmondta, nagyon jól érzi magát Miskolcon, Magyarországon belül semmiképpen sem szeretne máshova igazolni, maradni akar Diósgyőrben. A szerződéshosszabbításokról Egervári Sándor elmondta, tárgyalunk a lejáró kontraktusú játékosokkal is, legkésőbb április végéig minden labdarúgónak el kell döntenie, hogy maradni akar e a klub kötelékében, vagy sem.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK