Itt vagy most

Meccsváró: DVTK – Paks

Szombaton végéhez ér az OTP Bank Liga 2015.-2016. évi szezonja. Mivel a miénken kívül valamennyi mérkőzést 16.30-tól kezdik, a bajnokság utolsó meccsét játszhatjuk a paksi csapat ellen, melyet az M4 Sport élőben közvetít majd.

Idén harmadik alkalommal találkozunk velük, az előző két találkozó 1-1-es eredménnyel zárult, a góljainkat Nikházi és Griffiths szerezték.

Talán nem túlzok, ha azt mondom, a bajnokság végéhez érve Csertői Aurél együttese ezer sebből vérzik. Amellett, hogy legutóbbi 5 mérkőzésükből 4-et elvesztettek, 1 döntetlent játszottak, és ezzel a legrosszabb formában lévő magyar csapat az övék, az idegenbeli formájuk alapján is sereghajtók: az elmúlt öt, Tolna megyén kívül lejátszott meccsükből 4-et elvesztettek, 4 rúgott és 11 kapott gól mellett.
Nem elég a gyenge forma, Csertőinek a megfogyatkozott keret miatt is főhet a feje: Első és második számú kapusa, Molnár Péter és Székely György sérültek, a csapatkapitány, Gévay Zsolt, a csapat talán legmeghatározóbb játékosa, a balhátvéd Szabó János valamint a 7 találatot jegyző házi gólkirály, Hahn János eltiltás miatt nem léphetnek pályára.

Az előző fordulóban hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedtek a Haladás ellen, igaz, kétszer is vezettek a mérkőzés során.

Mit várhatunk az ellenféltől ?

A kapuban a sokat látott, rutinos Csernyánszki Norbert állhat, aki az utóbbi időben már a csapat kapusedzőjeként tevékenykedik.
A védelem jobb oldalán a támadásokat hatékonyan segítő, ex-ferencvárosi Kulcsár Dávid játszik. Offenzív stílusa már csak azért sem szolgálhat meglepetésként, mert pályafutása korábbi szakaszaiban többnyire jobbszélsőként játszott. Hasonló cipőben jár a bal oldalon foglalkoztatott, egykori utánpótlás válogatott, 32 éves Báló Tamás. Szintén egykori középpályás, egy jó ideje már a védelemben szerepel. Vele ez a szél vélhetően sokkal sebezhetőbb lesz Szabó hiányában. A középső védők pozíciójából szintén hiányozni fog egy meghatározó ember, név szerint a csapatkapitány, Gévay Zsolt, akit a fiatal Asztalos Dávid helyettesít majd, mellette pedig az a Rodenbücher István szerepel, aki a Haladás elleni mérkőzésen klasszis csatárokat megszégyenítő mozdulattal vette be a saját kapuját.

A középpályás védekezésért a szintén fiatal Papp Kristóf felel. Szűrő létére meglepően gólerős, 4 találatot jegyez idén (akárcsak Elek, Egerszegi vagy Barczi). A Haladás elleni mérkőzésen ő szerezte csapata második gólját. A jobbszélen a tizenkétszeres válogatott, az ETO-val bajnoki címet szerző Koltai Tamás kezd majd. Jelenleg a Videoton játékosa, kölcsönben szerepel Pakson, jó eséllyel az utolsó mérkőzését játssza a Tolna megyei együttesben. A középpálya közepén játszik még az egykoron MTK-val bajnoki címig jutó Kecskés Tamás, valamint a korábbi kecskeméti, felcsúti  támadó, Bertus Lajos, akit nyáron velünk is szóba hoztak. A bal szélen az idén eddig 4 gólt jegyző Bartha László játszik, csatár poszton pedig a szintén 4 találattal rendelkező Balázs Zsolt fogja helyettesíteni az öt sárga lapos házi gólkirályt, Hahn Jánost.

Érkezésekor Egervári Sándor vezetőedző két célt tűzött ki a félszezonra: Egyrészt, hogy oroszlánbarlang legyen a diósgyőri stadion, másrészt, hogy több pontot szerezzünk, mint ősszel. Előbbi kétséget kizáróan megvalósult, utóbbihoz azonban szükségünk lesz a holnapi három pontra (18-20). Bár az elmúlt hetekben nekünk sem volt túl sok sikerélményünk, a paksiak gyenge formája, és foghíjas kerete mindenképpen jó eséllyel kecsegtet, hogy hazai pályán győzelemmel búcsúzzunk az idei bajnoki küzdelmektől.

Várható kezdőcsapatok:
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – Elek, Egerszegi – Koman, Bognár, Barczi – Bacsa
Paksi Fc: Csernyánszki – Kulcsár, Asztalos, Rodenbücher, Báló – Papp – Koltai, Kecskés, Bertus, Bartha – Balázs
Kanadai légiósunk, James Manjrekar és utánpótlás válogatott támadónk, Novothny Soma 5 sárga lapjaik miatt ebben a szezonban már nem lépnek pályára.
A mérkőzés játékvezetője Erdős József lesz.

Ez történt legutóbb: 

(Kép: nemzetisport.hu)

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK