Itt vagy most

Ezt is letudtuk

Nehéz mit írni egy ilyen mérkőzés után, nem sziporkázott a csapat, de a Paks sem érdemelt győzelmet, mert nem sokat tettek érte. A szép búcsú elmaradt, a szurkolók bánatosak, de vajon mi vezetett az újabb vereséghez?

Az egy dolog, hogy korábban a szűk keret miatt sokszor nem tudtunk a legerősebb összeállításban kezdeni, de most játszott Elek Ákos, a védelemből mindenki a helyén volt, mégis az az érzésem volt az első félidőben, hogy ezek a játékosok most játszanak először együtt. Rendkívül passzívan játszottunk, kevés kockázatot vállalva, mintha minden játékosunk arra várt volna, hogy elmondhassa a 90 perc végén: ezt is letudtuk. Valóban ennyire nehéz motiválni a diósgyőri labdarúgókat, hogy menjenek előre, és küzdjenek a szurkolókért még egyszer ebben a szezonban? Még azt sem lehetett mondani, hogy egy jó formában levő Paks érkezett hozzánk, akik meglephetnek minket: a 10 és 15 fordulós formatabellán a tök utolsó helyen álltak a mérkőzés előtt. Talán ezért is volt nehéz támadásokat építeni, hiszen a vendégek jobbára a saját térfelükön tömörültek, mi pedig tanácstalanul passzolgattunk, hátha történik valami.

Történt is, mert annak ellenére, hogy kevés kockázatot vállaltunk, mégis gólt szerzett a Paks, azon lehet vitatkozni, hogy kinek a hibája volt, de jókor jött a pofon, és a szünetben Egervári mester biztosan nem dicsérte agyon a játékosokat. A második játékrészben viszont úgy tűnt, hogy az égiek nem akarják, hogy itt hazai gól szülessen, ordító helyzetek maradtak ki, les miatt nem adták meg a szabályos gólunkat, mintha az őszi szezon szerencsétlen eseményeit sűrítették volna be 45 percbe. A végén pedig jött a dráma, a paksiak megadták a kegyelemdöfést, és végleg a helyére rakták a DVTK csapatát: 9. hely a 12 csapatos bajnokságban.

Olyan felemás volt ez a mérkőzés, mint az egész szezonunk, néhány játékosunk képzeletben már a nyári szabadságát tervezgette, vagy a szerződéshosszabbításról ábrándozott, csak azt felejtették el, hogy ebben a 90 percben még focizni kellett volna, ezt pedig nem bírta el a csapat. Fel van adva a lecke a klubvezetésnek: valóban erősítést jelentő játékosokat kell hozni, ha komolyabb céljaink vannak jövőre, kíváncsian várom, hogy sikerül-e megfelelően igazolni, mert az biztos, hogy a többi csapat nem fog gyengülni. Hajrá Diósgyőr!

 

A kép forrása a dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK