Itt vagy most

Egri várvédők és diósgyőri lovagok

Az egri és diósgyőri labdarúgás szorosabbra fűzését jelentették be ma, ennek látványos elemeként megalakult az Eger Labdarúgó Sport Kft., amelynek többségi tulajdonosa az általunk jól ismert Borsodsport Invest Kft, hiszen ez a cég a többségi tulajdonos a DVTK-ban is. A teljes közlemény elolvasható a dvtk.eu-n, de inkább arra szeretnék kitérni, hogy mit jelenthet ez az együttműködés számunkra?

1-2 éven belül úgy gondolom, hogy semmit. Hosszabb távon az egri klubból egy farmcsapat lesz valószínűleg: itt kaphatnak szerepet a DVTK és Eger utánpótlásából kikerülő, de az NB1-re még nem kész játékosok, illetve ide kerülhetnek kölcsönbe azok, akikre egy adott szezonban nem számít a diósgyőri szakvezetés. Miért jó ez nekünk? Mivel a tartalékcsapatok nem kerülhetnek fel az NB2-be, így a tehetséges fiataljaink csak az NB3-ban kaphatnak lehetőséget felnőtt szinten, onnan pedig elég nagy ugrás az NB1, egy köztes lépcsőfok hasznos lehet. Azok pedig, akik kölcsönbe kerülnek hozzájuk szem előtt lesznek, könnyebb lesz követni a teljesítményüket.

Megéri-e vajon a befektetett munka és pénz? Majd kiderül, én nem számítok hirtelen látványos eredményekre, inkább legyen lassabb, de tudatos építkezés Egerben, amiből mi is profitálhatunk. Persze a szurkoló eredményt szeretne és azonnal, de ez nem olyan jellegű befektetés, mint 1-2 válogatott játékos leigazolása. Várni kell és reménykedni, hogy ha már belevágott a klub ebbe, akkor sikerüljön is megvalósítani az elképzeléseket. Hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK