Egri várvédők és diósgyőri lovagok

HarmatiPeter-SzaboTamas-01

Az egri és diósgyőri labdarúgás szorosabbra fűzését jelentették be ma, ennek látványos elemeként megalakult az Eger Labdarúgó Sport Kft., amelynek többségi tulajdonosa az általunk jól ismert Borsodsport Invest Kft, hiszen ez a cég a többségi tulajdonos a DVTK-ban is. A teljes közlemény elolvasható a dvtk.eu-n, de inkább arra szeretnék kitérni, hogy mit jelenthet ez az együttműködés számunkra?

1-2 éven belül úgy gondolom, hogy semmit. Hosszabb távon az egri klubból egy farmcsapat lesz valószínűleg: itt kaphatnak szerepet a DVTK és Eger utánpótlásából kikerülő, de az NB1-re még nem kész játékosok, illetve ide kerülhetnek kölcsönbe azok, akikre egy adott szezonban nem számít a diósgyőri szakvezetés. Miért jó ez nekünk? Mivel a tartalékcsapatok nem kerülhetnek fel az NB2-be, így a tehetséges fiataljaink csak az NB3-ban kaphatnak lehetőséget felnőtt szinten, onnan pedig elég nagy ugrás az NB1, egy köztes lépcsőfok hasznos lehet. Azok pedig, akik kölcsönbe kerülnek hozzájuk szem előtt lesznek, könnyebb lesz követni a teljesítményüket.

Megéri-e vajon a befektetett munka és pénz? Majd kiderül, én nem számítok hirtelen látványos eredményekre, inkább legyen lassabb, de tudatos építkezés Egerben, amiből mi is profitálhatunk. Persze a szurkoló eredményt szeretne és azonnal, de ez nem olyan jellegű befektetés, mint 1-2 válogatott játékos leigazolása. Várni kell és reménykedni, hogy ha már belevágott a klub ebbe, akkor sikerüljön is megvalósítani az elképzeléseket. Hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written írta: 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK