Itt vagy most

DVTK – a keret mélységi elemzése

Van 2 hetünk felkészülni a bajnokság kezdetéig. Van már új vezetőedzőnk, néhány távozó és 1-2 érkező játékos is. Ebben a cikkben egy mélységi elemzést fogok végezni a DVTK jelenlegi keretén, azaz megvizsgálnom, hogy egy adott poszton milyen képességű játékosaink vannak. A szurkolók már lelkesen állítják össze a kezdőcsapatot a különböző online fórumokon, de egy bajnokságban nem elég 11 jó játékos, emlékezhetünk, hogy sokszor elhangzott: minden posztra 2 azonos képességű játékosra van szükség.

A DVTK az elmúlt időszakban a 4-2-3-1-es felállásban szerepelt, így ezt veszem alapul most is, nem valószínű, hogy ezen hirtelen változtatna Horváth Ferenc. Menjünk végig posztonként, az értékelés a következő: ***** – elégedett vagyok a keret mélységével és minőségével az adott poszton, * – egyáltalán nem vagyok elégedett se a mélységgel, se a minőséggel, a többi értékelés pedig az átmenetet jelenti.

Kapus (*****):

Rados, Antal, Zöldesi: van 2 rutinos, jó képességű hálóőr a keretben, kiegészülve egy fiatal tehetséggel, ez teljesen rendben van.

Bal oldali védő (***):

Nemes, Németh: van egy fiatal, saját nevelésű, tehetséges játékos erre a posztra, mögötte pedig ott van Németh Milán, aki bár kevés lehetőséget kapott tavaly, de szükség esetén pár meccset le tud hozni, itt azért van egy kis hiányérzetem, nem érzem azt, hogy Nemes versenyhelyzetre lenne kényszerítve, ha egészséges. Ráadásul még ő pont belefér a fiatal játékos kategóriába, így anyagilag érdekelt a klub a szerepeltetésében.

Középső védő (**):

Lipták, Tamás, Mahalek: Nem szedem külön a bal oldali és jobb oldali belső védőket, mert így is kevesen vannak. Lipták rutinos, de már ő sem lesz fiatalabb, Tamás remek képességű, ráadásul még fejlődhet is. Mahalek szerintem még nem NB1-es szint, de cáfoljon rám, ha lehetőséget kap, én szurkolok neki. Csicsvári lehetne még itt, de ő ha minden igaz, akkor Cigándon fog szerepelni kölcsönben. Mindenképpen igazolnunk kell még ide valakit, hiszen hosszú a szezon. Ha nem sikerül senkit hozni, akkor nem lepődnék meg, ha a rutinosabb szélső védők közül akár Németh, akár Okuka a védelem közepén találná magát. Egyáltalán nem vagyok elégedett a keret mélységével ezen a poszton.

Jobb oldali védő (****):

Lázár, Okuka, Eperjesi: Ide igazoltunk egyet, ami jelentheti azt, hogy Lázár lesz a kiválasztott, Okuka pedig vagy egy sorral feljebb lép, vagy beugrik belső védőnek, ha ott elfogyunk. Eperjesi… nos vele nem tudom mi történt, azok után, hogy stabil kezdő is volt már a csapatban, most teljesen eltűnt, de azért gondolom nem okozhat neki gondot, ha mégis lehetőséget kap, úgy vélem, hogy ezen a poszton rendben vagyunk.

Védekező középpályás (ha Ákos marad: ****, ha megy: **):

Elek, Kitl, Halmai, Oláh, Kövér: Itt nagy bajban leszünk ha Ákos megy, de én azt kívánom neki, hogy valósítsa meg az álmait, és szerepeljen egy nívós bajnokságban pár évig, aztán jöhet haza levezetni. A fiatalok darabra megvannak, de a rutin kevés, még esetleg Nikházit lehet itt elképzelni, de tényleg sok múlik Ákoson. Ha megy, akkor feltétlenül igazolnunk kell erre a posztra egy meghatározó játékost.

Szélső középpályás és támadó középpályás (***):

Ternován, Bognár, Nikházi, Vela, Szabó I: darabra itt is megvan a csapat, de a rutin hiányzik nagyon. Bognárra nagy teher fog hárulni, ha ő kiesik, akkor nagy gondban leszünk. Én hoznék egy jó szélsőt mindenképpen, aki azonnal bevethető, mert ha Okuka feljebb is lép esetleg a középpályára, az még nem jelenti azt, hogy folyamatosan jó teljesítményt tud majd nyújtani ezen a poszton.

Csatárok (*****):

Bacsa, Boros, Griffiths, Ugrai: azt hiszem itt nem érheti szó a ház elejét, Ugrai érkezésével ezt a posztot ki lehet pipálni. Nem tudom, hogy Griffiths milyen szerepet kap majd, de tudjuk, hogy a képességei megvannak, akárcsak Bacsának. Boros pedig a jövő embere.

Ezek alapján én 3-4 igazolást várnék még a hiányposztokra, hogy eséllyel vegyük fel a küzdelmet a többi NB1-es csapat ellen. Nincs könnyű dolga Horváth Ferencnek és Benczés Miklósnak, a fiatal játékosok szerepeltetése is bonyolítja a helyzetet: Nemes, Kitl és Ternován esélyesek arra, hogy közülük ketten mindig a pályán legyenek. Nem tudom, hogy a többi csapatnál milyen taktikát dolgoztak ki a fiatalok szerepeltetésére, de remélem nem futunk bele abba a hibába, hogy annyira ragaszkodunk majd néhány millió forinthoz, ami az eredményesség rovására megy. Szoros lesz a bajnokság, várhatóan 2-3 csapat ki fog emelkedni, a többiek pedig a kiesés elkerüléséért küzdhetnek, minden pont számít majd, főleg az első néhány fordulóban. Ha beragadunk, akkor mentálisan is padlóra kerülhet a csapat és onnan rendkívül nehéz lesz felállni.

Az idő szorít, remélem a klubházban lázasan dolgoznak a keret megerősítésén, bízom benne, hogy sikerrel járnak, és nem augusztus végén fog beesni pár meccshiányos játékos. Hajrá Diósgyőr!

A kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

One Reply to “DVTK – a keret mélységi elemzése”

  1. […] a belső védő, bal oldali védő és támadó középpályás posztok voltak azok, amelyeket az akkor megírt cikkben kiemeltem, most is górcső alá veszem a posztokat, figyelembe véve azt is, hogy 3 vagy 4 […]

Comments are closed.