Itt vagy most

Itt a piros, hol a piros? Megújult a dvtk.eu

Először is: nagyon örülök, hogy hosszú várakozás után új weboldalt kapott a csapat. Azonban lelkesedésem csak addig tartott, amíg alaposan meg nem néztem a weboldalt. Szeretnék pár észrevételt tenni így utólag, mint informatikus és szurkoló, először a megjelenés, utána a működés és a tartalmi rész kerül sorra:

MEGJELENÉS

Miért nincs több piros szín (valami DVTK nevű klubnak az egyik a színe, ha rémlik valakinek) a főoldalon? Oké, a miénkben sincs sok, de ez 0 forintos költségvetéssel készült 2 óra alatt. Teljesen jellegtelen, tucatweboldal hatását kelti az oldal, legalább a tetején a menüsor legyen piros, felette pedig fehér a támogatók sávja (a logók világosak sajnos, de nyilván van belőlük sötét verzió is, szóval az sem lehet gond). Jelenlegi állapotában inkább a szürke 50 árnyalatára emlékeztet az összhatás. Ilyesmire gondoltam, de ezt 20 másodperc alatt csináltam, szóval kötekedni nem ér.

kosar
Fontos a mobilos nézet, de a menü olyan apró, hogy szerencse kell, hogy jó helyre bökjek, ráadásul semmilyen vizuális segítséget nem kapok arra, hogy éppen mire sikerült ráböknöm, csak remélhetem, hogy a jó aloldal tölt be. Asztali nézetben is gondot okoz, hogy ha nincs almenü egy menüpontnál, akkor semmi nem történik, ha az egeret a menüpont fölé mozgatom (utolsó 4 menüpont).
menu

A mobilos nézettel kapcsolatos másik gond, hogy bizony a képek kicsúsznak a weboldalból és így bizony elég gagyi hatást kelt a beharangozott “minden eszközről (desktop, tablet, mobil) kényelmesen kezelhető, a tartalom könnyen fogyasztható.” A túrót. Tessék rendesen megcsinálni:

mobil
Tovább nem megyek bele, mert lenne még észrevételem, de nem szeretnék a kákán is csomót keresni.

MŰKÖDÉS ÉS TARTALOM

Oké, viszonylag gyorsan betölt, de a széles körben használt PageSpeed Insights (a google saját fejlesztői eszköze) oldalon csúnyán elhasal az új dvtk.eu, mobilos nézetben 45/100, asztalin 57/100 pontot kapott sebességre. Összehasonlításképpen az 1910.hu-nál ez 68/100 és 80/100, és általánosságban elmondható, hogy 80/100 felett tökéletes egy weboldal.

Kereső: a jobb felső sarokban van egy keresés ikon, rákattintok, beírom, hogy “Elek”, nyomok egy entert és ide kerülök: http://dvtk.eu/?. Aztán rájöttem, hogy itt bizony várni kell, amíg a rendszer felajánlja nekem az Elek Ákossal kapcsolatos találatokat, ez többé-kevésbé sikerült is:

elek

Bár nagyon vonzónak tűnt az Elektromos FC csapatáról olvasni (elárulom egy üres cikk az egész), de mégis inkább Elek Ákos nevére kattintottam. Rengeteg érdekességet olvashattam a DVTK és a magyar válogatott egyik erősségéről:

eleksikerei

Aki nagyon kíváncsi, annak elárulom, hogy a pályafutás menüpont alatt is pont ugyanennyi tartalom szerepel.

Sebaj, majd olvasok a DVTK-Vénuszról, hiszen ők is a DVTK családjához tartoznak. Ejnye… sehol sem találom a hozzájuk tartozó menüpontot, egyetlen egy cikk van az egész weboldalon, ami róluk szól (http://dvtk.eu/cikkek/1/12-DVTK_Venusz-cimke). Megyek tovább, a sakkról biztosan sokat lehet majd olvasni, ennek ellenére ott is csak néhány hír szerepel, cserébe óriási reklámok borítják be a weboldalt:

sakk

Én megértem, hogy reklámfelületet kell biztosítani a támogatóknak, de ne essünk át a ló túloldalára (lásd támogatók menüpont, ahol majdnem minden támogató fel van sorolva négyszer). Tessék példát venni az 1910.hu-ról, ezen annyi reklám van, ami most ebben a cikkben szerepel a képernyőképeken.

Annyi csalódás után gondoltam megnézem, hogy néz ki a velem készített interjú a dvtk.eu-n: http://dvtk.eu/szurkoloink/-minden-teren-fejlodni-kell-folyamatosan-/10595/

Kattintás után enyhe szívroham, majd megvilágosodás: bizony a szurkolós cikkek nem lettek átemelve az új oldalra. Ha van Webmaster Tools az oldalra kötve (ez ilyen ingyenes google eszköz, ami segít a keresőoptimalizálásban az oldal tulajdonosának), akkor érdemes lesz figyelgetni, hogy hány 100 oldalnyi tartalom vált elérhetetlenné. A facebookon megosztott régebbi dvtk.eu-s tartalmak jelentős része is erre a hibaoldalra mutat, viszont legalább a fontos menüpontok tartalma naprakész:

http://dvtk.eu/jegyinfo

jegyinfo

Azt is megtudtam, hogy a Generali Aréna Alsózsolcára költözött a térkép szerint:

generali

Ugyancsak megnehezíti a szurkoló dolgát, amikor a pdf formátumban, magyar, angol és német nyelven elérhető pályaszabályokat keresi. Elvitte a cica?

Felüdülést jelentett, hogy az utánpótlás játékosokról szép, animált kártyákon olvashatjuk, hogy mindegyikük magassága 0 és vannak, akik a 22. vagy 29. hónapban születtek:

up

Arról nem is beszélve, hogy a dátumok formátuma egyébként sem egységes a weboldalon, itt pedig… no comment.

A helyesírás, elgépelés lehetősége mindig adott, de azért egy gyöngyszemet szeretnék megosztani, a pár hét múlva kezdődő FTC elleni meccs előzetesét szerettem volna megnézni:

http://dvtk.eu/merkozesek/pre/1461-merkozes-Ferencvarosi_TC-DVTK

ftc

Egyébként a “http://dvtk.eu/2-kosarlagba-sportag” link is érdekesen mutat, érdemes átírni, a google méltányolni fogja.

Sajnos több időm nincs, de remélem tudtam segíteni, és az általam jelzett hibák javításra kerülnek minél hamarabb. Bízom benne, hogy a kezdeti gyermekbetegségeket kinövi a weboldal, és egy remek, informatív weboldalról tájékozódhatnak a diósgyőri szurkolók hamarosan!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

One Reply to “Itt a piros, hol a piros? Megújult a dvtk.eu”

  1. […] napja írtam egy elég kritikus hangvételű cikket a megújult dvtk.eu-ról. Úgy érzem helyesnek, ha arról is beszámolok, ami azóta történt, […]

Comments are closed.