Itt vagy most

Szavak vagy tettek?

Benczés Miklóssal jelentetett meg interjút az amigeleken.hu, mivel a feltett kérdésekre kapott válaszokkal nem vagyok teljesen kibékülve, így szeretnék pár észrevételt tenni, építő jellegű kritikaként.

Elhangzott, hogy Egervári mester lehetetlen határidőket szabott a játékosok igazolására, mivel többeknek június 30-ig élő szerződése volt, és “semmiképpen sem jöhettetek volna hozzánk” ezek a játékosok. Ezzel kapcsolatban egyből eszembe jutott Barczi távozása, akkor Benczés Miklós a következőket nyilatkozta a boon.hu-n:

“Mivel a szerződése a jövő hónap végén lejárt volna, és oda megy, ahová csak akar, maradni pedig nem akart, partnerek voltunk abban, hogy egy hónappal lerövidítsük a szerződését. Így nekünk egy hónappal kevesebb bért kell fizetnünk neki, ő pedig akadály nélkül megkezdheti a felkészülést az új csapatával júniusban.”

Tehát mi megtehetjük, hogy elengedjük ilyen helyzetben a játékosokat (ráadásul rivális, azonos bajnokságban szereplő klubhoz!), de fordított helyzetben az Atalantával, Liverpoollal szerződésben álló játékosoknál ezt nem tudtuk megoldani. Mi ennek az oka?

Azt szintén nem tudom elfogadni, hogy Futács Márkót azért nem igazoltuk le, mert csak 1 évre írt volna alá. Jelen helyzetben egy ilyen kaliberű játékosról nem mondhatunk le ilyen könnyen, most persze sokkal jobban állunk, hogy nem jött ide, és a bajnokság 1 hét múlva kezdődik. Bele kell gondolni, hogy mennyivel másabb lenne a szurkolói hangulat, ha ő is itt lenne, hiszen a szurkolók ismerték és szerették őt, amikor nálunk játszott.

Szeretném kiemelni azt a kijelentést is, hogy “Horváth Ferenc magasabb labdabirtoklásra, letámadásra törekvő, domináló csapatot szeretne csinálni”. Ehhez viszont megfelelő játékosállomány is szükséges, amitől most igencsak távol vagyunk. Annak örülök, hogy a keret hiányosságait (belső védő, középpálya) hasonlóképpen látjuk, ez mutatja, hogy elsősorban milyen posztokon várhatunk erősítést. Csak hát a szurkoló türelmetlen, és lassan jön a felcsúti meccs, ahol kiderül, hogy mire vagyunk képesek.

A kitűzött célok, vagy éppen azok hiánya szintén érdekes része az interjúnak: Bekő Balázzsal is azért kötöttünk hosszabb távú szerződést annak idején, hogy állandóság legyen, fel tudja építeni a csapatot, ehhez képest pár hónap után mennie kellett. Mi a garancia, hogy ez nem fog megismétlődni? Ha pedig (ne legyen ilyen, de mindenre fel kell készülni) nagyon rosszul fogunk szerepelni a bajnokságban, akkor mi lesz? Kitart a klub az új edző mellett, vagy akkor már nem lesz olyan fontos az építkezés? Bízom benne, hogy erre a kérdésre soha nem kapok választ, mert az azt jelenti, hogy a csapat és a szakvezetés megfelelően fog boldogulni az új szezonban.

Úgy gondolom, hogy nem hosszú interjúkkal, hanem tettekkel lehet bizonyítani a legjobban, és remélem, hogy inkább az utóbbi mellett dönt Benczés Miklós is. Ő is tudja, hogy az ilyen interjúkból könnyű kiragadni olyan részleteket, amelyek negatív kicsengésűek, és nem biztos, hogy ez pozitív hangulatot fog árasztani, pedig nagy szükség lenne rá most Diósgyőrben.

A kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK