Itt vagy most

Szezonváró

Lassan kialakul a DVTK végleges kerete, közeledik az NB1 első fordulója, így elérkezett az idő, hogy feltegyem a költői kérdést: mit várhatunk ettől a szezontól? Úgy gondolom, hogy a héten bejelentett 2 légiós érkezésével bővült Horváth Ferenc mozgástere, hiányposztokra érkeztek, és megfelelő képességű játékosok. Ha még jön egy támadó középpályás, akkor jár a dicséret Benczés Miklóséknak, elfogadható keretet állítottak össze a lehetőségekhez képest.

Más kérdés, hogy milyen játékot várhatunk ezektől a játékosoktól? Nos, erre a választ megadta Horváth Ferenc a mai DVTK TV-s interjújában:

“most egyelőre nem tudunk olyan játékot játszani, ami egy labdabirtoklós, letámadós játék, mert arra még nincsen meg a keretünk”

Ezt nagyon jól látja, és szerintem ez nem is feltétlenül baj. Gyengébb csapatok ellen megfelelő védekezéssel, rombolással eredményes mérkőzéseket lehet vívni. Külön szeretném felhívni a figyelmet a rögzített játékhelyzetekre: továbbra is vannak jól fejelő, magas játékosaink, akik akár támadásban, akár védekezésben hasznosnak bizonyulhatnak. Valószínűleg a szakmai vezetésnek is ez a célja: a könnyebbnek ígérkező meccseken biztosra menni, gyűjtögetni a pontokat, hogy ne a tabella legvégén kullogjunk. Vajon mire lehet ez elég?

Szerintem az első 5 fordulóban reális lehet 4 pont megszerzése, ne felejtsük, hogy nehéz a sorsolásunk, tavaly pedig csak 3 pontot szereztünk az első 5 találkozón. A 6-10. fordulóban fogunk játszani az újoncok ellen, illetve fogadjuk itthon a Vasast, itt én már szeretném látni Horváth Ferenc munkáját a csapaton, jó lenne 8-9 pontot szerezni, és akkor az ősz második felében nem kellene kapkodni és idegeskedni. Ne felejtsük el, hogy kicsi a különbség a csapatok között, sok múlhat az “akarati tényezőn”, de bízom benne, hogy a játékosok egyetlen meccset sem fognak félvállról venni.

Lélektanilag rendkívül fontos lenne, hogy az őszt úgy zárjuk, hogy ne a kiesés lehetőségéről kelljen beszélnünk, viszont jó eséllyel az ősz végén már nem tudunk a Diósgyőri Stadionban játszani, mert elkezdődnek a munkálatok. Kicsit aggódok is emiatt, hiszen a hazai pálya sokat jelent a játékosoknak, és “hatpontos” meccseket vívunk majd az utolsó fordulókban a Paks és a Gyirmót ellen, ha itt esetleg rosszul sülnek el a dolgok, akkor gondban lehetünk.

Az őszi szezon eredményeitől függően kell tervezni az esetleges téli erősítéseket, mindenképpen el kell kerülni, hogy a kiesőzóna közelébe kerüljünk, akár anyagi áldozatok árán is. Tavasszal pedig szépen be lehet futni a 7-9. hely környékén, és utána lehet alakítani a keretet, hogy a lassan felépülő új stadionban ne kiesési rangadókat kelljen játszani.

A csapattól tehát ezt várom, de van pár játékos, akik remélem sokat fejlődnek idén: a sokat dicsért Oláh berobbanhat az NB1-be, és Ternován is stabil játéklehetőséghez juthat. Tamás és Nemes játéka remélem egyre érettebb lesz, így bátran építhetünk majd a stabil védelmünkre. Az idősebb, rutinosabb játékosoktól azt várom, hogy a pályán és azon kívül is mutassanak példát a fiataloknak.

Kicsit szeretnék kitérni az NB1 többi csapatára is, úgy gondolom, hogy a Ferencváros és a Videoton fog az első helyért küzdeni, mögöttük az EL helyeken a Debrecen és az MTK végez majd. Meglepetés lesz-e? Nem valószínű, a kiesőjelöltek közé a két újoncot sorolom és a Vasast, úgy gondolom, hogy egy árnyalattal mi jobbak vagyunk, mint ez a 3 csapat, de ezt a pályán is kell bizonyítani.

Röviden összefoglalva: megfelelő mentalitással, okos játékkal (még ha nem is lesz szép) kell lépegetni előre, építeni a csapatot és utána meglátjuk, hogy valóban képesek leszünk-e olyan játékra, amit Horváth Ferenc elképzelt. Hajrá Diósgyőr!

A kép forrása a dvtk.eu


Elindult a szokásos tippjátékunk, csatlakozz te is, már 150-nél is több játékos van! Nyerhetsz dedikált DVTK mezt, labdát, vagy DVTK sálat! A játék itt érhető el: tippjatek.1910.hu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK