Itt vagy most

Bravúros DVTK győzelem

Sokat vártunk egy ilyen mérkőzésre, amikor minden játékosunk hajt, küzd az utolsó percig, pedig Diósgyőrben tényleg nem kell több. Nem csodaedző kell ide, hanem olyan valaki, aki képes megfelelően motiválni a rutinosabb és fiatal játékosokat is. A tegnapi találkozóval kapcsolatos néhány észrevételemet szeretném megosztani:

Mentalitás: nem roppantunk össze a gyorsan bekapott gól után, számomra ez azt mutatja, hogy van tartása a csapatnak, Horváth Ferenc rendet rakott a fejekben, a “csak ne kapjunk ki” hozzáállásnak úgy tűnik vége. Tegnap elég volt a megfelelő mentalitás ahhoz, hogy a papíron jobb erőkből álló Videoton ellen győzelmet arasson a csapat, de továbbra is keményen kell dolgozni, és ki kell alakítani azt a játékstílust, ami a jelenlegi keretünkhöz illik, mert hosszabb távon az vezet eredményre.

Taktika: ahogy várható volt, a hősies védekezésből próbáltunk gyors ellentámadásokat vezetni a labdaszerzések után, a játékosaink egyéni képességeire alapozva. Jó példa erre az első gólunk, Ternován labdaszerzése után sikerült kialakítani egy létszámfölényes szituációt, amit Bognár egyénileg fejezett be. Láthatjuk a lenti képen, hogy a középpályásaink mennyivel gyorsabban reagáltak, a Videoton játékosai pedig kocogva szemlélték az eseményeket. Aki megnézte az összefoglalót, az kiszúrhatta, hogy Elek Ákos ezúttal sem vitte túlzásba az ünneplést, azt hiszem ez már lassan az ő védjegye lesz. A második gólunk előtt is hasonlóan gyors támadást vezettünk, elég megnézni a sebességbeli különbségeket a DVTK és a Videoton játékosai között.

vididvtk2

Rögzített játékhelyzetek: ebből kaptuk a gólt, a kis szögletvariáció után érkezett egy beadás. Érdemes megfigyelni a Videoton játékosainak helyezkedését, itt óriási létszámfölényben vagyunk a 16-oson belül, a hosszú oldalon viszont a 3 hazai játékosra csak 1 diósgyőri jutott. Nagyon fontos, hogy ezekből a lehető legkevesebb gólt kapjuk, hiszen egyébként jól oldották meg a fiúk a védekezést.

vididvtk

Erőnlét: nagy iramú mérkőzés volt, elfáradtunk a második félidőre, ez főleg az utolsó 30 percben volt érzékelhető. Bár próbáltunk frissíteni, de az látszott, hogy már nem tudtunk 4-5 emberrel gyors kontrákat vezetni, inkább csak elrugdostuk a labdákat. Ez elég öngyilkos taktika, de valahogy csak sikerült kihúzni, ráadásul be is biztosíthattuk volna a győzelmet, ha a kevés támadásunk egyike után megítélt büntetőt sikerült volna gólra váltani. De úgy látszik ragaszkodunk a hagyományokhoz, hiszen a két csapat sokadik mérkőzése végződött 2-1-re. Bízom benne, hogy hétről-hétre jobb erőállapotba kerülnek a játékosaink, és nem kell minden meccs végén lerágnunk a körmünket.

Az új igazolások: egyénileg nem szoktam értékelni a játékosokat, ha hibáznak úgyis szidják őket sokan, ha pedig jól játszanak, ahhoz nem kell kommentár. Most mégis szeretném kiemelni az új igazolásainkat: Ugrait, Lázárt és Daushvilit, remekül illeszkedtek ebbe a csapatba. Sajnálom a mérkőzés végén történt kiállítást, de ezen már kár keseregni, szerencsére nem múlt rajta semmi.

A szurkolók: Ezúttal is a diósgyőri szurkolóktól volt hangos a felcsúti aréna, sokat jelentett a csapatnak a buzdítás. Amikor a lábakban már nem volt erő, akkor a szívük vitte őket előre. Biztos vagyok benne, hogy az Újpest ellen rengetegen leszünk, és megvalósul Elek Ákos álma az 5-6000 szurkolóról.

Horváth Ferenc: Az elegáns megjelenésével máris szimpatikus volt, emlékszünk még Bekő Balázs sapkájára? Ég és föld a különbség, talán emiatt a stílus miatt is tud jobban hatni a játékosokra, komolyabban veszik a szavát annak, aki figyel az ilyen apróságokra. Reálisan értékelt, felhívta a figyelmet arra, hogy ez csak egyetlen jól sikerült mérkőzés volt, de ő is tudja, hogy lélektanilag rendkívül fontos volt ez a győzelem: nehéz a sorsolás, minden apró sikerre, minden pontra szükségünk van. Ettől függetlenül az elvárásaim még nem változtak, és ezt kérem a szurkolótársaimtól is: ne nyomjuk agyon a csapatot azzal, hogy hirtelen Európa-ligáról és dobogóról beszélünk, ez a Diósgyőr még nem egy kész csapat. Időre és türelemre van szükségük, és lesznek kevésbé jól sikerült mérkőzéseink is, bár remélem minél kevesebb.

Köszönjük ezt a szép győzelmet, szép volt fiúk! Hajrá Diósgyőr!

A képek forrása: dvtk.eu, illetve M4 sport

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK