Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Újpest

Szombaton 18.00-tól a 2. forduló egyik, ha nem a legjobban várt rangadóját rendezik az Andrássy úti stadionban. Ellenfelünk az az Újpest lesz, amely csapat ellen az utóbbi szezonokban végletekig kiélezett, izgalmas összecsapásokat játszottunk, és amely klub jelenleg ezer sebből vérzik. Nem elég, hogy kizárták őket az átigazolásokból, és több kulcsjátékosuk is hónapokra kidőlt, rögtön az első fordulóban egy “hazai” (valójában semleges pályán megrendezett) vereséggel kezdtek a Honvéd ellen. A fővárosi lila-fehérek anyagi helyzetéről sem érkeznek jó hírek, hallani pletykákat eltűnő labdákról, leomló falakról…

Ezzel szemben mi pozitív jelekkel várhatjuk a mérkőzést, egy dolog miatt fájhat a fejünk, ez pedig Lázár Pál eltiltása. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy talán éppen arról a posztról esett ki valaki, ahol két azonos képességű játékos áll Horváth Ferenc vezetőedző rendelkezésére.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

Az újpesti kapuban letöltötte eltiltását a keret legrégebbi tagja, Balajcza Szabolcs. A kispestiek ellen a fiatal Banai Dávid állt a kapuban, több szurkoló szerint is benne volt mindkét kapott gólban, így stabilabb lehet a fővárosiak hátsó alakzata.
Az a hátsó alakzat, amelyből hiányozni fog a tavalyi szezon két legmegbízhatóbb hátvédje, Litauszki Róbert és Jonathan Heris. Előbbi eligazolt, utóbbi hosszú ideje sérült. Helyükön egy fiatal páros, Kecskés Ákos és Pávkovics Bence szerepelnek majd. Kecskés  20 éves, az Atalantától érkezett kölcsönbe Újpestre, a pécsi nevelésű Pávkovics még nála is fiatalabb, mindössze 19 éves. Ha hozzátesszük, hogy a középpályás védekezésért felelő Windecker József – Cseke  Benjámin páros is 23 illetve 21 évesek, nem mondhatjuk, hogy a vendégcsapat tapasztalt, rutinos védelemmel érkezik hétvégén. A jobbhátvéd posztján a korábbi nyíregyházi Nagy Tibor szerepel. A kapus Banaihoz hasonlóan ő is a szurkolók céltáblájává vált a Honvéd elleni mérkőzés után. Annak ellenére volt bizonytalan mindkét kapott gólnál, hogy ő már rendelkezik elsőosztályú tapasztalattal. Az előző szezont már Újpesten töltötte az MTK kölcsönjátékosaként, az idei szezonban végleg a Megyeri útra szerződött. A védelem bal oldalán találkozhatunk majd a legrutinosabb mezőnyjátékossal, Mohl Dáviddal. A Pécs kizárásakor nálunk is felmerült a neve, eddig mutatott teljesítményét látva azonban nem ért minket helyrehozhatatlan kár, hogy nem hozzánk szerződött.
A támadó középpályások között találkozhatunk a Portugáliából nem túlzottan dicsőséges körülmények között hazakullogó Balázs Benjáminnal. A balszélen érzi magát leginkább elemében, a kispestiek ellen azonban felejthető teljesítményt nyújtott, szemben a helyére beálló Souleymane Diarrával, akinek beállásával némileg megélénkült az Újpest támadójátéka. Nem lenne meglepő, ha a mali szélsőt a kezdőcsapatba nevezné Nebojsa Vignjevics vezetőedző. Ez talán megtörténhet úgy is, hogy nem kell átlépniük a 3 idegenlégióst: A macedón középpályás, Enis Bardhi rúgást kapott a könyökére, az orvosok pedig 10 nap pihenést írtak elő számára. A játékos ennek ellenére már a találkozót követő első edzésen is részt vett, szombati játéka kérdéses. Hiánya nagy érvágás lenne az újpestieknek, tekintve, hogy a támadások motorjáról beszélünk. A másik szélen a szerb Nemanja Andric támogatja majd az egyetlen csatárt, a macedón Victor Angelovot.
Eltiltottjuk nincs, azonban sérülés miatt olyan kulcsjátékosokra nem számíthat Nebojsa Vignjevic, mint Jonathan Heris, Balogh Balázs vagy Kylian Hazard.

Mikor nyilvánosságra hozták a bajnoki menetrendet, nehéz volt optimistán tekinteni az első fordulókra. A miskolci ” Pál utcai fiúk” azonban csattanós választ adtak a kétkedőknek a bravúros felcsúti győzelemmel, és jelenleg az sem tűnik elképzelhetetlennek, hogy kettős győzelemmel kezdjük a bajnoki küzdelmeket. A Újpest ellen mindig nehéz játszani, az elmúlt években nem egyszer fordult elő, hogy egészen a hosszabbításig harcolnia kellett egyik-másik félnek a győztes gól megszerzéséért. Egy ilyen mérkőzésen értékelődhet fel igazán, ha olyan edző ül a kispadon, aki megfelelően képes motiválni a játékosait, ilyen tekintetben pedig talán az egyik, ha nem a legjobb honi szakmai stáb áll a rendelkezésünkre. A korábbi megnyugtató teljesítmény mellé a jegyek is szép számban fogynak, így minden körülmény ideálisnak látszik egy izgalmas, és reményeink szerint sikeres szombat esti rangadóhoz.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Antal – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – Elek, Oláh – Vela, Bognár, Nikházi – Ugrai
Újpest: Balajcza – Nagy, Kecskés, Pávkovics, Mohl – Windecker, Cseke – Balázs, Bardhi, Andric – Angelov
A találkozó játékvezetője Vad II István lesz.

Ez történt legutóbb:

(Kép:dvtk.eu)

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK