Itt vagy most

Frits Roest – a holland DVTK fanatikus!

A DVTK Szurkolók Facebook csoportjában találkozhattatok már a nevével, és a google fordító segítségével posztolt bejegyzéseivel, képeivel. Posztjaira likeok százai érkeznek, a DVTK mezben sállal és Borsodi sörrel a kezében pózoló Frits Roesttel beszélgettünk angolul, amit természetesen már lefordítva olvashattok kattintás után.

1910.hu: Kedves Frits! Először is köszönjük szépen, hogy rendelkezésünkre állsz. Nagyon sokan megkedveltek téged az elmúlt időben, hiszen tudni kell rólad, hogy holland állampolgárként hatalmas rajongója vagy a Diósgyőrnek. Kérjük mutasd be magad pár szóval!

Frits Roest

Frits: Sziasztok, üdvözlök mindenkit! A nevem Frits Roest, 45 éves vagyok és egy holland kisvárosban élek, amit Schoonhovennek hívnak. A barátnőm miskolci születésű, ebből kifolyólag nagyon sok magyar embert ismerek, így ismerkedtem meg a DVTK-val, és kezdtem el követni a mérkőzéseket és híreket.

1910.hu: Pontosan mikor, és hogyan hallottál a magyar bajnokságról és a Diósgyőrről?

Frits: Előző évben, amikor magyar származású emberekkel beszélgettem, szóba jött a DVTK, és rengeteg jó dolgot hallottam, ami felkeltette az érdeklődésem. Onnantól kezdve folyamatosan követem az eseményeket. Sajnos ez nem mindig lehetséges, mivel nincs élő közvetítés minden mérkőzésről, azonban amikor csak lehetséges követem a meccseket online streamen keresztül. Alig várom már a szombatot, amikor a Fradival játszunk!

1910.hu: Voltál már Miskolcon? Láttad már a csapatot élőben játszani?

Frits: Sajnos még nem volt rá lehetőségem, viszont ebben az évben terveim között van, hogy meglátogatom a stadiont és végre élőben szurkoljak veletek! Reméljük sikerül összehozni!

1910.hu: Bár Miskolcon még nem voltál, ha jól tudjuk a híres Borsodi sört már kipróbáltad.

Frits: Igen, nagyon szeretem, de nemcsak a sört, hanem a pálinkát is!

1910.hu: Hogyan lettél tagja a DVTK Szurkolók csoportjának? Emlékszel még rá?

Frits: Facebookon kerestem DVTK szurkolókat, ekkor akadtam rá a csoportra és jelentkeztem. Általában a Google fordító segítségét használom, hogy eltudjam olvasni azt, ami a csoportban zajlik. Sajnos ez nem mindig korrekt, ilyenkor a barátnőm segítségét kérem. Onnantól kezdve majdnem minden nap látogatom a csoportot. Külön tetszik, hogy azóta sok Diósgyőr szurkoló ismerősöm van a Facebookon.

Frits barátaitól kapott ajándéka.
Frits barátaitól kapott ajándéka.

1910.hu: Biztosan vagyunk benne, hogy ez után az interjú után még több barátod lesz a közösségi oldalon. Megosztanád velünk, te hogyan látod a DVTK-t illetve, hogy ki a kedvenc játékosod?

Frits: Én így messziről úgy látom, hogy a klubnak nincs túl sok pénze nagy nevű játékosokra, a csapat otthon nagyon erős, szerintem idegenben kellene még fejlődnie. Az idei szezont nagyon erősen indítottuk, a Videoton és az Újpest legyőzésével. Az én kedvenceim Elek, Rados, Bognár és Barczi, utóbbi időközben eligazolt.

1910.hu: Igen, mi is nagyon büszkék vagyunk az idei rajtra, 10 éve kezdtünk utoljára ilyen jól! Mit gondolsz, elérhetünk egy jobb pozíciót ebben az évben? A tavalyi szezont ugye 9. helyen zártuk, mi a véleményed?

 

"Bár a T betű lemaradt, nagyon büszke vagyok erre a mezre."
“Bár a T betű lemaradt, nagyon büszke vagyok erre a mezre.”

Frits: Igen, ha továbbra is keményen dolgozik a csapat, remélem a top 5-ben végzünk! Szerintem elsősorban az idegenbeli játéknak kellene javulnia, hogy ne veszítsünk pontokat. Alig várom, hogy jövőhéten megverjük a Ferencvárost. Ha gazdag lennék minden hazai DVTK meccsen ott lennék!

1910.hu: Hallottál már róla, hogy a klub hamarosan új stadiont kap? Ha szeretnéd látni a csapatot a régi stadionban sietned kell, valószínűleg már csak 4 hazai mérkőzésünk lesz mielőtt elkezdik a munkálatokat.

Frits: Sajnos valószínűleg már nem fogom látni a régi stadiont, azonban láttam a képeket és a videókat az új stadion terveiről, egyszerűen gyönyörű! Szerintem sok fanatikusnak tetszeni fog, amikor elkészül.

1910.hu: Egy kicsit kanyarodjunk át a te országodba, kinek szurkolsz hollandiában?


Frits:
Feyenoord drukker vagyok, nemrég kupadöntőt játszottunk az FC Utrecth ellen, április 24-én.

Feyenoord - Utrecth, Holland Kupadöntő
Feyenoord – Utrecth, Holland Kupadöntő

1910.hu: Emlékszünk, amikor 2002-ben megnyertétek az akkor még UEFA Kupát.

Frits: Igen szerencsére voltak szép sikereink! A Feyenoord minden hazai meccseire eladnak 45.000 jegyet, és idegenben is mi vagyunk a legtöbben, nem számít mi az eredmény. Ugyanezt látom a Diósgyőrben is.

Egy Frits által feltöltött kép.
Egy Frits által feltöltött kép.


1910.hu:
Ez talán nehéz kérdés lesz, de szerinted mi a különbség a Magyar és a Holland foci között? Nagyszerű klubjaitok, világklasszis játékosaitok és jó bajnokságotok van. Mi ettől még sajnos elég messze vagyunk.

Frits: Nagyon sok NB1-es mérkőzést láttam, és nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy azt gondoljátok. Szerintem a legfőbb különbség a pénz, azonban a játékosaitok könnyen elérik a Holland bajnokság szintjét. Játszott már nálunk Kádár Tamás, Németh Krisztián és Dzsudzsák Balázs is. Hollandiában egyébként csak az Ajax és a PSV gazdag, a Feyenoord nem az, fenyegette már eltűnés is a klubot, de nekünk van az egyik legnagyobb táborunk a világon.

 

1910.hu: Nagyon szépen köszönjük, hogy megismerhettünk téged. Rendkívül szimpatikus vagy a DVTK drukkerek szemében, reméljük hamarosan élőben köszönthetünk téged a DVTK stadionban. Végezetül, szeretnél valamit üzenni a Diósgyőr szurkolóknak?

Frits: Igen, azt hogy legyetek büszkék a csapatotokra és Miskolcra, és mindig legyetek hűségesek a Diósgyőrhöz, akármi történik a pályán! Remélem hamarosan találkozunk! Ne feledjétek, Július 30. FTC – DVTK! Július 31.: Holland szuperkupa, Feyenoord – PSV!
Hatalmas hétvége lesz!

1910.hu: Köszönjük szépen! Hajrá Feyenoord, hajrá Diósgyőr!

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK