Itt vagy most

Meccsváró: Paks – Diósgyőr

Pár nappal ezelőtt azt mondtam, bizakodhatunk, mert mind az eredményességünk, mind a mutatott játékunk olyan mélyre süllyedt, hogy innen már csak felfelé vezet az út. Tévedtem, ahogy abban is, miszerint a támadósornál idén gyengébb teljesítménnyel nem fogunk találkozni, a védelem azonban az elmúlt három fordulóban ezt az egységet is messze alulmúlta: a Ferencváros-Honvéd-Haladás hármas ellen 12 gólt kaptunk, azaz meccsenként átlagban 4-et. Talán nem túlzás azt állítanom, ha Eger várának török ostroma alatt a várvédők hasonló hatékonysággal látták volna el feladatukat, ezen cikkemet valószínűleg már Hakan Sükür néven tenném közzé…

Helyzetünket az sem könnyíti meg, hogy ahhoz a Pakshoz látogatunk szerdán, mely csapat ellen az utóbbi öt egymás elleni találkozónkból egyet sem sikerült megnyerni, két döntetlen mellett háromszor szenvedtünk vereséget.

Halvány fény az alagút végén, hogy Csertői Aurél együttese sem remekel idén, az eddig lejátszott 5 mérkőzésükből egyet sem tudtak megnyerni, 3 döntetlen mellett két vereséget szenvedtek.

Mit várhatunk ellenfelünktől ? 
A kapuban vélhetően továbbra is a Budapest Honvéd korábbi kiváló hálóőrével, Kemenes Szabolccsal találkozhatunk majd.
Az atomvárosiak hétvégi mérkőzésén kiállították a jobb-bekk Kulcsár Dávidot, így helyén jó eséllyel szerepet kap majd az a Laczkó Zsolt, aki bár eredeti posztját tekintve balhátvéd, képes lehet megoldani a védelem másik oldalán keletkezett űrt. A két centerhalf a már jól megszokott fiatal – rutinos, egymást jól kiegészítő Lenzsér – Gévay kettős lesz, a bal szélen pedig a 32 éves, pályafutása jelentős részében középpályást játszó Báló Tamás kezd majd.
A középpályás védekezésért a fiatal, de fejjel igen gólerős Papp Kristóf felel. Előtte két belső támadóközéppályás kap szerepet, Kecskés Tamás és Bertus Lajos. Jobb szélen a Videotontól immár végleg megszerzett, korábbi bajnok és válogatott Koltai Tamás próbálja majd megbontani a vendég védelmet, a bal oldalon pedig a szintén székesfehérváriaktól kölcsön után végleg megszerzett Haraszti Zsoltra vár ugyanez a feladat.
Az előző fordulóban a fiatal center, Hahn János betalált a Honvéd kapujába, bár ez még nem jelent garanciát a kezdőcsapatbeli tagságra, tekintve, hogy az atomvárosiak 5 mérkőzésen mindössze 3 gólt szereztek eddig. Amennyiben nem neki szavaz bizalmat Csertői Aurél, vélhetően a kispestiektől szerződtetett Jelena Richárdot állítja majd csatasorba.

Paksra hagyományosan nem nyerni járunk. A legutóbbi győzelmünkhöz Futács-kaliberű centerre volt szükségünk, azzal azonban nem árulok el nagy titkot, hogy ilyen minőséget képviselő csatárunk jelenleg nincs. Pedig ha valamikor, most elkélne egy hasonló játékos, Csertői ugyanis jól megszervezte csapata védelmét, a Debrecen-Videoton-Újpest-Ferencváros négyes ellen stabilan álltak a lábukon, és mindössze 3 gólt kaptak.

Várható kezdőcsapatok:
Paks: Kemenes – Laczkó, Lenzsér, Gévay, Báló – Papp – Koltai, Bertus, Kecskés, Haraszti – Hahn
Diósgyőr: Antal – Lázár, Lipták, Karan, Nemes – Daushvili, Elek – Vela, Bognár, Nikházi – Bacsa

Ez történt legutóbb:

(Kép: dvtk.eu)

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK