Itt vagy most

Vigyázat! Focit nyomokban tartalmazhat!

Akár a cím is lehetett volna a Vasas elleni találkozó képzeletbeli plakátján, mert 4 vereség, sőt inkább a kilátástalan játék miatt nem is várhattunk többet a csapattól, ráadásul a listavezető érkezett hozzánk. Ennek ellenére sikerült itthon tartanunk 1 pontot, egyik szemem sír, a másik nevet: végre nem kaptunk ki, küzdöttünk is, voltak jó egyéni teljesítmények, ugyanakkor: a Vasas ellen örülni kell a hazai döntetlennek, ez mutatja, hogy “kiscsapat” lettünk ismét.

Le kell szállnunk a földre, az elmúlt pár év nagy reményei után végleg bele kell törődni, hogy lehet itt akárki a tulajdonos, ha nem törődik a csapattal, akkor nem lesz kiugró eredmény. Marad az, hogy 1-2 meglepetést szerzünk, megráncigáljuk az oroszlán bajszát, közben pedig kínosan ügyelünk rá, hogy ki ne essünk az NB1-ből. Ennek megfelelően fogom értékelni a csapat tegnapi teljesítményét.

Összeállítás: meglepő volt, hogy Makrai kezdett, de ő fiatal, pénz is jár érte, ráadásul nem is lógott ki a csapatból, ez a többiek kritikája is lehetne akár. A többi várható volt, a légiós ajánlás viszont megköti a kezét a szakmai stábnak, az új igazolásokat még rotálva sem lehet elég játéklehetőséghez juttatni. Most már abból kell építkezni, ami van, fontos meccsek jönnek, okosan kell sáfárkodni a játékosanyaggal, hogy a nyerhető meccseket behúzzuk, akár anyagi áldozatok árán is.

Taktika: próbáltunk fegyelmezetten védekezni, de a beadások ellen még mindig gyengék vagyunk, a védelem széle nem kap megfelelő támogatást, a középpályánk középen tömörül, a szélsők pedig nem érnek vissza segíteni. Támadásaink esetlegesek voltak, nem vettem észre, hogy mit szeretnénk megvalósítani, többször láttam céltalan ívelgetéseket, ezen javítani kell, mert nem lesznek mindig egyéni megmozdulások (Bognár korábban vagy most Bacsa), amelyeket gólra tudunk váltani.

Erőnlét: nem volt valami hatalmas iram, legalább nem lehetett látványosan észrevenni, hogy elfogytunk, de hatalmas különbségek vannak egyes játékosok között ilyen tekintetben, van olyan, aki képes végigrobotolni a 90 percet, mások a második félidőben már csak a túlélésre játszottak. A pár hetes szünetben keményen meg kell hajtani mindenkit, mert hosszú még az ősz, kell az erő.

Szurkolók: kevés szurkoló ment ki a meccsre, de annál lelkesebbek voltak, remélem az MLSZ most is azt az ellenőrét küldte a meccsünkre, aki Pakson volt, mert neki valami gond lehet a hallásával, így talán megússzuk a büntetést.

Nem is szaporítom tovább a szót, egy gyenge színvonalú meccsen szereztünk egy pontot, néha mutattunk valamit, hogy a szurkolók ne felejtsék el, hogy focimeccsen vannak, és jelenleg ennyivel kell beérnünk. Lesz ez jobb is. Hajrá Diósgyőr!

A kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK