Itt vagy most

Borsodiként nem is szurkolhattam másnak, csak a Diósgyőrnek

Makrai Gáborral készített interjút az 1910.hu, fogadjátok sok szeretettel!

Szia Gábor! Köszönjük, hogy rendelkezésünkre állsz. Egyelőre nem cseng túl ismerősen Diósgyőrben a Makrai név, ezért először pár kérdést szeretnénk rólad feltenni. Hogyan lettél profi labdarúgó? Volt-e/van-e példaképed, aki miatt elkezdtél focizni?

Én köszönöm a lehetőséget! Édesapám miatt kezdtem el focizni, ő játszott Kazincbarcikán, Ózdon és Putnokon is, miatta szerettem meg a focit, így Putnokon az ovifociban elkezdtem focizni én is.

Fiatalon úgy döntöttél, hogy elhagyod Borsodot, és a Puskás Akadémián folytatod a pályafutásodat, ez saját döntésed volt, vagy egy kihagyhatatlan lehetőség?

Igen, 14-15 évesen kerültem el Felcsútra, a szakmai szempontok és a létesítmények voltak az elsődlegesek, itt hagytam a családot, és 2-300 km-re elköltöztem. Először nehéz volt nagyon, de úgy érzem, hogy megérte, mert itt vagyok az NB I-ben Diósgyőrben.

Mennyire követted gyerekkorodban a Diósgyőrt? Olvastuk a hivatalos oldalon, hogy többször jártál DVTK meccsen, volt-e kedvenc játékosod a csapatból?

Borsodiként nem is szurkolhattam másnak, csak a Diósgyőrnek. Voltam több meccsen is, apukámmal, rokonokkal, a kanyarban az ultrák mellett. Szerettem meccsre járni, kedvenc játékosom nem volt.

Nemrég érkeztél hozzánk, miért választottad a diósgyőri csapatot? Benczés Miklós jól ismer téged, ő segített a döntésed meghozatalában?

Igen, sokat segített Benczés Miklós, őt régebbről ismertem. Egy ideje szó volt róla, hogy hazatérek, most végre itt vagyok, és szeretném minél több játékperccel és gólokkal segíteni a csapatot.

makrai

Milyen terveid, céljaid vannak erre az évre? 1 évre érkeztél kölcsönbe, ha jól sikerül a szezon, akkor lehet szó arról, hogy végleg ideszerződj?

Egy hete vagyok itt körülbelül, nagyon jól érzem magam, a folytatásban is bízom, remélem, hogy ha úgy alakul a sorsom, akkor tudok maradni is. Ehhez azonban a pályán kell megmutatnom először hogy érdemes velem számolni hosszú távon is.

Hol látod magad 5 év múlva?

Szeretnék külföldön játszani és a válogatottban is szerepelni.

Mik az első benyomásaid a csapatról és a körülményekről, ugye most itt ülünk ebben a szép új edzőközpontban. Ismertél már korábban valakit a csapatból, vagy teljesen új közegbe csöppentél? Hogyan fogadtak a többiek?

Nagyon örülök, hogy idekerültem, látom, hogy itt is épül, szépül minden, lassan olyan lesz, mint Felcsúton. Régebbről ismertem Tamás Márkot, ő volt csapattársam, Nemes Milánnal régen sokat játszottunk egymás ellen és a válogatottban együtt is, Szabó I Balázs csapattársam volt még Kazincbarcikán. A társak nagyon sokat segítenek mindenben, a pályán és a pályán kívül is, például lakáskeresésben is.

Mit tartasz erősségednek, és mi az, amiben fejlődnöd kell?

Úgy érzem, hogy mindenben kell fejlődnöm, leginkább a fejjátékban és az összjátékban. Erősségemnek a gyorsaságomat gondolom, és azt, hogy elég sok gólt szoktam rúgni, remélem itt is így lesz.

makrai2

Milyen posztokon érzed otthon magad, hol játszol a legszívesebben?

Ahova az edző betesz, ott játszok legszívesebben, végül is mindegy, csak játsszak, de leginkább támadóként szeretem segíteni a csapatot.

Mivel foglalkozol szabadidődben, van valami hobbid?

A foci. Kitölti a napjaimat, legtöbbet ezzel foglalkozok. Más sportokat is követek, ha a magyarok játszanak, az olimpiát is néztem.

Beszélgetésünk zárásaként mit üzensz a szurkolóknak?

Én csak azt kérem, hogy járjanak ki a meccsekre és tiszta szívből szurkoljanak nekünk, mi pedig a csapattal mindent meg fogunk tenni a győzelemért.

Köszönjük az interjút, további sok sikert kívánunk neked!

A képek forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK