Itt vagy most

Haladás, tyúklépésben – sajtótájékoztató

A válogatott szünetet követő első, gyirmóti bajnoki mérkőzés előtt Elek Ákos és Horváth Ferenc válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Vezetőedzőnk kezdésként elmondta, nem tartja ideálisnak a – két hét szünet, két hét alatt öt mérkőzés majd újra három hét szünet – programot, az elmúlt két hét azonban elég volt arra, hogy pótoljanak erőnléti lemaradásokat. Ugyanez nem mondható el a taktikai felkészülésről, figyelembe véve, hogy a komplett középpálya hiányzott az elmúlt napokban.

A hétvégi mérkőzésről Horváth elmondta, a gyirmótiak valószínűleg úgy állnak a találkozóhoz, “kit verjünk meg, ha nem a Diósgyőrt ? “, ugyanez elmondható rólunk is, kit verjünk meg, ha nem a sereghajtót ?

Elek Ákos hozzá intézett kérdésre elmondta, nem érzi jól magát, megviselte az elmúlt fordulók eredménytelensége. Örül, hogy játszhatott a válogatottban, annak azonban nem, hogy a győzelem elmaradt. Előzőleg remélte, hogy a nemzeti csapatnál gyűjtött pozitívumokat hazahozhatja Miskolcra, a feröeri döntetlen után viszont nem nagyon volt mit. Szerinte mindenkinek magába kell nézni, de a gödörből csak együtt, csapatként tudunk kijönni, jelenlegi helyzetünkön pedig csak a győzelmek segítenek, ezért szombaton minden áron el kell hoznunk a három pontot. Elismerte, neki sem ment a játék az elmúlt hetekben, azonban ideje vállára venni a csapatot, az átigazolási időszak lezárultával immár tiszta fejjel lesz képes a csapat sikereire koncentrálni. A feröeri viszonyokra irányuló kérdésre elmondta, nem akar tipikus, folyamatosan kifogásokat kereső magyar focista lenni, ő személy szerint jobban is kedveli a szeles, hűvös időt, mint az itthoni meleget.

Horváth Ferenc ezután azt ecsetelte, jobb csapat vagyunk, mint a Gyirmót, ezért ha legalább ugyanúgy akarjuk a győzelmet, mint ők, ki fog jönni a minőségbeli különbség. A kezdőcsapat összeállításánál több kisebb-nagyobb sérülés nehezíti a dolgát, nem számíthat Tamás, Karan, Ternován és Ugrai játékára sem.

Az új angol erőnléti edző is munkába állt, azonban már előtte is látszott a fiúkon a fáradtság, hektikus körülmények között került sor a Balmazújváros elleni edzőmeccsre. Mi két hétnyi edzés után, ők pedig két komplett csapattal érkeztek, így nem sikerült jó eredményt elérni, de kielemeztük a hibákat. Horváth szerint nehéz négy vesztes mérkőzés után dicsérni a csapatot, azonban játékban léptünk előre, még ha tyúklépésben is. Két olyan találkozó vár most ránk, amelyek a nyerhető kategóriába tartoznak, ezért most lehetőségünk nyílik lendületet szerezni, és elindulni felfelé a tabellán. A sok kapott gólról elmondta, őt is meglepte, ezért az utóbbi időben rengeteget gyakoroltak és videóztak, megpróbálnak új rendszert bevezetni.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK