Meccsváró: Gyirmót – DVTK

A válogatott szünetet követően hosszú útra indulunk, a sereghajtó otthonában, Gyirmóton szerepel Horváth Ferenc csapata. Mondhatnánk az ellenfél tabellán elfoglalt helyét tekintve, hogy kötelező a győzelem, jelen helyzetünkben azonban mégsem beszélhetünk erről. Ezt nem csak azért lenne felelőtlenség kijelenteni, mert az elmúlt 5 fordulóban egyszer sem tudtunk győzni, de annak okán is, hogy a fél védelem sérült, a komplett középpálya pedig napokkal ezelőtt tudott csak csatlakozni a kerethez, így vezetőedzőnk elmondása szerint taktikailag nem sikerült semmit előrelépni. Ez már csak azért is lett volna kiemelkedően fontos, mert láthatóan új felállást próbálunk begyakorolni, amit viszont nem biztos, hogy tétmérkőzésen kellene elkezdeni.

Nem csak a taktika kidolgozása, a kezdőcsapat összeállítása sem lesz egyszerű feladat Horváth Ferenc számára, a  Tamás – Karan középhátvéd duó ugyanis sérült, így Lipták Zoltán párja jó eséllyel vagy Mahalek Marcell, vagy pedig Németh Milán lesz, de adott esetben a fiatal utánpótlásválogatott Ivánka Patrik szerepeltetése sem lenne ördögtől való ötlet. Rajtuk kívül Ternovánra és Ugraira sem számíthat még a vezetőedző, jó eséllyel viszont újra láthatjuk Diósgyőr mezben Novothny Somát.

Mit várhatunk az ellenféltől ?

A feljutást követően hazacsábították vezetőedzőnek a korábbi kétszeres magyar bajnok középpályást, Urbányi Istvánt, aki a Maldív-szigetek válogatottjának kispadját hagyta ott, hogy Gyirmótra költözhessen, a szurkolók azonban már 7 forduló után a fejét követelik. Nem is csoda, ugyanis az egyetlen nyeretlen csapat az övék, mindössze 3 gólt rúgtak (az elmúlt 5 meccsen csak 1-et), és 14-et kaptak, ami a második legtöbb a mezőnyben. Utánunk.

A kapuban a rutinos, 37 éves Sebők Zsolt áll majd. A védelem közepén a korábbi pécsi és kecskeméti csapatkapitány, az általunk is többször csábított Balogh Béla szerepel, mellette pedig vagy a fiatal Lázár Patrik, vagy pedig az a Szekeres Adrián, aki az Egervári-féle U20-as VB bronzérmes csapat oszlopos tagja volt. Sok egykori csapattársához hasonlóan ő sem látszik beváltani a hozzá fűzött reményeket. Az első fordulóban leszakadt egy porc a térdében, előzetesen 5 hetes kihagyást jósoltak neki, előfordulhat, hogy ellenünk már pályára lép.  Szélsővédők a szintén világbajnoki harmadik Présinger Ádám, valamint a fiatal Nagy Sándor lesznek. Ezen a poszton jelentősen gyengültek, az átigazolási időszak utolsó pillanataiban Völgyi Dániel Debrecenbe szerződött.

Pár hetes kísérletezgetés után úgy látszik, Urbányi István megtalálta a középpálya magját, a Paku RolandKiss MátéMadarász Márk hármasban. Paku 23 éves, még fiatal játékosnak nevezhető, számottevő elsőosztályú tapasztalata azonban nincs, 19 NB3-as és 23 NB2-es mérkőzéssel a lábában igazolt Gyirmótra. Kiss Máté neve már ismerősebben csenghet, a változatosság kedvéért ő is VB bronzérmes, megfordult Győrben, Siófokon és Mezőkövesden is.

A csapat gólképtelensége miatt az állandó támadósort még nem sikerült megtalálni az edzői stábnak, az utóbbi hetekben felálltak a Csiki – Beliczky, Máté – Simon és Máté – Csiki párossal is, eddig azonban egyik duó sem hozta meg a várt áttörést. Ennek reményében változások történtek a keretben, Beliczky Gergő Győrbe igazolt, korábbi csatárunknak, Simon Attilának pedig új csapatot kell keresnie. Kölcsönbe érkezett hozzájuk a két méter magas Vasas-csatár, Novák Csanád.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Horváth Ferenc elmondta, valószínűleg a gyirmótiak is úgy készülnek, kit verjenek meg, ha nem minket. Az ellenfélnek kijáró tiszteletet megadva, ugyanez fordított előjellel ránk is igaz, olyan mérkőzések következnek, amik a nyerhető kategóriába tartoznak, és amelyeket sikerrel abszolválva megindulhatunk felfelé a tabellán. Talán elfogultság nélkül kijelenthetjük, jobb játékosok alkotják a keretünket, ezért a válogatott szünet után jó esély mutatkozik arra, hogy elinduljunk kifelé a gödörből.
Ne felejtsétek el leadni tippjeiteket !
http://tippjatek.1910.hu/

Várható kezdőcsapatok:
Gyirmót: Sebők – Nagy, Balogh, Szekeres, Présinger – Madarász, Kiss, Paku – Nagy O., Novák, Csiki
DVTK: Rados – Lázár, Lipták, Németh, Nemes – Daushvili, Elek, Bognár – Vela, Novothny, Bacsa
A találkozó játékvezetője Andó-Szabó Sándor lesz.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK