Itt vagy most

A Leisztinger-éra leggyengébb szezonkezdete az NB1-ben

Eljutottunk oda, hogy a DVTK az elmúlt 6 szezont tekintve most szerepel a leggyengébben az NB1-ben. Lássuk, hogy a korábbi szezonokat tekintve mi volt a helyzet 8 bajnoki forduló után!

2011/12-es szezon: 12 pont, 8. hely

2012/13-as szezon: 14 pont, 6. hely

2013/14-es szezon: 15 pont, 4. hely

2014/15-ös szezon: 17 pont, 4. hely

2015/16-os szezon: 8 pont, 10. hely

2016/17-es szezon: 7 pont, 10. hely

Láthatjuk, hogy az utóbbi 2 szezonban, amikor már 12 csapatos bajnokság volt, erősen visszaestünk. Amíg a többi csapat erősített, mi meghúztuk a nadrágszíjat, szűkebb költségvetéssel próbáljuk felvenni a harcot. Azt várnánk, hogy ez a csaknem 6 év rendezett körülmények között elegendő arra, hogy felépüljön valami Diósgyőrben, hogy kisebb költségvetéssel is olyan csapatunk legyen, akik a Diósgyőr mezt felvéve átérzik, hogy mit jelent ehhez a klubhoz tartozni. Akik az utolsó percig küzdenek, akik nem lehajtott fejjel mennek ki a pályára.

Miért nem sikerül? Mi történik itt Diósgyőrben, hogy aki itt játszik, az elfelejt focizni, aki itt edzősködik, az nem képes a korábbi sikereit megismételni (tisztelet a kivételnek!)? A körülmények rendben vannak, most már remekül felszerelt, új edzőközpont is rendelkezésre áll, van mindenféle szakember, pszichológus, erőnléti edzők. Pénz is van, legalábbis még pletyka szinten sem esik szó a fizetések csúszásáról, ki nem fizetett prémiumokról. Vannak lelkes szurkolók, akik a világ végére is elkísérik a csapatot, hogy buzdítsák őket. Milyen motiváció szükséges még egy labdarúgó számára, ha ez sem elég?

Mély gödörben vagyunk, a szurkolók pedig keresik az okokat. Van, aki szerint a klubvezetés hibás, mások szerint a szakmai stáb, a harmadik csoport a játékosokat tartja felelősnek a kialakult helyzetért. Vannak, akik mindenkit elküldenének a fenébe, mások próbálnak visszafogottabb megoldást találni. Van, aki belekeveri a politikát, van olyan, aki szerint színház az egész bajnokság. Aggódunk, féltjük a csapatot. Fiatalok, idősek, hölgyek, urak, lányok és fiúk írják ki magukból az elkeseredettséget, a bánatot.

A foci üzlet, ezt tudjuk, de a szurkolók érzelmeivel játszadozni nem jó üzlet. Ha nincs több pénz, attól még lehet lelkesen, nagy harci kedvvel, magabiztosan kimenni egy mérkőzésre. Tudnak ezek a srácok focizni, ha akarnak, ezt már láthattuk, de most nem akarnak. Nem bíznak egymásban, nem képesek megvalósítani az edző elképzeléseit. Ez így rettentően kevés, ettől sokkal több kell. Tegnap is leírtam, most is leírom: komoly változásokra van szükség. Nem télen, hanem most, azonnal.

A kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK