Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Mezőkövesd

Hétvégén a bajnokság egyetlen megyei rangadóját rendezik Miskolcon. Az utóbbi hetek tapasztalatai alapján  már nem lehetünk biztosak abban, hogy mi vagyunk a nagyobbik borsodi csapat: bár a hagyományok mellettünk, a pillanatnyi forma és stabil anyagi háttér sokkal inkább a mezőkövesdiek mellett szólnak. Utóbbira talán a legjobb példa nemcsak az új stadion elkészülte, de az a tény is, hogy nekünk létkérdés a légiós kvóta betartása, ők viszont hétről hétre 6-7 külföldi játékossal a kezdőcsapatban állnak fel.

Pintér Attila együttese három, rúgott gól nélküli vereség után feltámadni látszik: két fordulóval ezelőtt 2-2-es döntetlent játszottak a bajnoki címvédő Ferencváros ellen idegenben, az előző körben viszont 3-1-re verték a nem is olyan régen minket itthon legyőző Honvédot. Ehhez képest az elmúlt 5 fordulóban mi 3 gólt, és 1 pontot tudtunk összekaparni. Mivel a múltheti mérkőzéshez hasonlóan ismét egy újonccal játszunk, újra aktuálisnak tűnik a kérdés: Kit győzzünk le, ha nem a Mezőkövesdet ?

Mit várhatunk az ellenféltől ?

Bár a rutinos Tomas Tujvel is Pintér Attila rendelkezésére áll, több hétnyi sikertelen próbálkozás után az előző fordulóban a fiatal Dombó Dávid állt a kapuban, a fölényesnek mondható győzelmet látva pedig mondhatjuk, élt is a lehetőséggel, így vélhetően ellenünk is ő kezd majd.

A jobbhátvéd posztján egy régi ismerős arccal találkozhatunk: Vági András nemcsak, hogy alapembere, de csapatkapitánya is a kövesdieknek. Mellette egy fiatal belsővédő páros, Szeles Tamás és Hudák Dávid néz majd farkasszemet támadóinkkal. Magas hátvédek, de rutinosnak nem nevezhetőek, Szeles 22, Hudák 23 éves. Előbbi Szombathelyről érkezett Mezőkövesdre, Hudákot pedig Újpesten láthattuk már korábban az NB1-ben. A ferencvárosi mérkőzésen ő szerezte csapata első gólját. A baloldali védő pozíciójában alapesetben a szlovákiai magyar Fótyik Dominikkel számol Pintér Attila vezetőedző, de adott esetben pályára küldheti azt a Gohér Gergőt is, aki közel 6 szezont húzott le Diósgyőrben. A stáb döntésétől függően találkozhatunk a védelemben a korábbi válogatott Devecseri Szilárddal, vagy a szintén ex-miskolci Polényi Gáborral is.

A középpályán három különböző nemzetiségű játékos kap szerepet: Az általunk is jól ismert Egerszegi Tamás mellett játszik a korábbi győri szűrő, a kameruni Patrick Mevongou, valamint a kövesdiek hívására a Puskás Akadémiát elhagyó horvát Bacelic-Grgic.

A támadótrió két rutinos légióssal és egy fiatal magyar tehetséggel áll fel. Miskolciként sem Marek Strestík teljesítményéről, sem emberi tulajdonságairól nem őrizhetünk jó emlékeket. Hozzá hasonlóan az idén 30 éves észt, Tarmo Kink is letette már a névjegyét Magyarországon, Győrben 76 mérkőzésen 24 gól mellett 13 gólpasszt is kiosztott. Később Angliában is kipróbálhatta magát, 24 meccset játszott a Middlesbrough színeiben, melyeken 4 gólt lőtt. Idén eddig egy találatot jegyez, amit még a 3. fordulóban szerzett az MTK ellen. A korábbi 22 éves szélső, Molnár Gábor miskolci születésű, bár Diósgyőrben nem fordult meg, Borsod-megyét azért így sem hagyta el: Mezőkövesd előtt Kazincbarcikán és Tiszaújvárosban játszott. Két alkalommal az U21-es válogatottban is szerepelt.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Rados – Lipták, Tamás, Németh – Vela, Daushvili, Elek, Bognár, Bacsa – Novothny, Makrai
Mezőkövesd: Dombó – Vági, Szeles, Hudák, Fótyik – Mevongou, Egerszegi, Bacelic-Grgic – Molnár, Kink, Strestík

Ne felejtsétek el leadni tippjeiteket!
tippjatek.1910.hu

Ez történt legutóbb:

(Kép: dvtk.eu)

 

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK