Itt vagy most

DVTK: 31 lövési kísérlet, Mezőkövesd: 7 – InStat elemzés

A tegnapi meccsel kapcsolatban sokaknak maradt hiányérzete, azonban a számok nem hazudnak: a játék minden elemében jobb volt a DVTK, bár a Mezőkövesd sokat emberhátrányban játszott.

A labdabirtoklási arány 60-40% volt a DVTK javára, 31-szer próbálkoztunk lövéssel, igaz ebből csak 5 találta el a kaput, a vendégeknél ezek az adatok 7 és 2. Kiharcoltunk 12 szögletet, főleg Vela és Németh védőkről lepattanó beadásaiból, sokat passzoltunk és valamivel több párharcot nyertünk, mint a vendégek. Mégis csak 1 gólt szereztünk, ezért érthető, ha valaki nem elégedett, hiszen a focit továbbra is gólja játsszák.

Egyéni teljesítményekben is a Mezőkövesd fölé nőttünk, a második félidőre beálló Németh lett a mezőny legjobbja, 303-as InStat értékkel, mögötte Vela, Bognár és Elek következtek. Kiemelkedő teljesítmény, hogy Tamás 23 párharcot nyert meg, ez az összes párharcának 72%-át jelenti (tehát 28%-át vesztette el). Hasonlóképpen Németh is jó értékeket ért el ebben a mutatóban: 15 megnyert párharc (75%). Külön kiemelendő, hogy ő mindezt egy félidő alatt érte el egy vizes talajú pályán. A vendégek legjobbja a mérkőzés végén megsérülő Mevoungou volt, őt szemmel láthatóan is nehezen tudtuk tartani, sok szabadrúgást kiharcolt.

Elmondható tehát, hogy pontosabb befejezésekkel, kreatív megoldásokkal több esélyünk lett volna megnyerni a találkozót, a rengeteg kaput el nem találó lövés azt jelzi, hogy túl korán vagy túl későn próbálkoztunk, nem vártuk meg a tiszta helyzeteket. Összességében egy ilyen borzasztó formában levő Diósgyőr számára nem rosszak ezek az adatok, látszik, hogy hol és miben kell javítani, hogy az eredményesség is javuljon. A lehetőségekig már eljutunk, ki kell dolgozni a módszert, hogy ezekből komolyabb gólhelyzetek, gólok szülessenek. Akár már szerdán, az MTK ellen. Hajrá Diósgyőr!

Hétközi forduló lesz, ne felejtsetek el tippelni!
http://tippjatek.1910.hu

Nézzétek meg az 1910.hu új videóját az elmúlt 5 év legszebb DVTK góljairól!
http://1910.hu/2016/09/18/szavazas-melyik-az-elmult-5-ev-legszebb-golja/

A kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK