Itt vagy most

Meccsváró: MTK – Diósgyőr

Több fórumon is találkozhatunk azzal a véleménnyel, hogy két gyenge formában lévő csapat találkozik szerdán Dunaújvárosban, végigböngészve azonban az MTK legutóbbi 5 fordulóban elért eredményeit, rá kell jönnünk, ez ismét csak ránk igaz.

A fővárosi kék-fehérekkel már 85 tétmérkőzésen találkoztunk, ezeken a mérlegünk 20 győzelem, 21 döntetlen és 44 vereség. Magyar csapathoz méltó módon Kantáék idén (is) rapszódikusan teljesítenek: bár az előző fordulóban 5-0 ra kaptak ki a Honvédtól, az azt megelőző négy körben idegenben döntetlent játszottak az Újpesttel és Debrecennel, ideiglenes hazai pályájukon pedig legyőzték a Videoton – Ferencváros kettőst. Kérdés, vajon holnap melyik arcukat mutatják majd utolsó dunaújvárosi meccsükön.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A montenegrói Danijel Petkovic kiszorította a kapuból Federico Groppionit, az előző fordulóban kapott ötös azonban akár az olasz hálóőr kezdőcsapatba való visszatérését is eredményezheti.

A védelem kapcsán a legfontosabb kérdés, hogy a Ferencváros elleni mérkőzésen kiállított, és eltiltását azóta letöltő Dragan Vukmir visszatérhet e rögtön a kezdőbe. Mivel hiányában túlzás nélkül összeomlott az MTK védelme, valószínűleg a kezdő sípszótól a pályán lesz, a jobbhátvéd poszt azonban továbbra is kérdéses. A rutinos román légióst a Honvéd ellen az eredetileg jobb oldalon szereplő Baki Ákos helyettesítette középen, és össze is hozott egy tizenegyest, így jó esély mutatkozik rá, hogy a szezont nálunk kezdő Drazen Okuka kezd majd jobb bekk poszton. Az egységről fontos még megemlíteni, hogy a beadásoknál sokat bizonytalankodnak, ezért is sajnálatos, hogy Okuka személyében megváltunk az egyetlen, viszonylag jó beadásokra képes játékosunktól.

A középpálya közepén találkozhatunk két korábbi válogatott játékossal, az egykori olaszországi légiós Vass Ádámmal, valamint a honi mezőny egyik legjobb irányítójával, Kanta Józseffel, mellettük pedig a fiatal Vogyicska Bálint kap majd szerepet.

A támadósorból sérülés miatt kiesett az egyik alapember, Hrepka Ádám, így a Fradi ellen győztes gólt szerző Torghelle Sándort a szélekről a korábbi pécsi Szatmári Lóránt, és a bajnoki címvédőnek szintén betaláló, fiatal Gera Dániel támogatja majd.

A saját helyzetünkről sok újat nem lehet elmondani, azt leszámítva talán, hogy bár sokáig tartott, de végre elindultunk a jó (vagy legalábbis egy jobb) irányba. Bár mi vagyunk az egyetlen csapat, amelyik egyszer sem tudott győzni az elmúlt 5 fordulóban, a Mezőkövesd ellen mutatott hozzáállás már-már bizakodásra adhat okot, annak ellenére, hogy az MTK ellen idegenbe általában nem győzni járunk. A Gyirmót elleni mérkőzést vírusos fertőzés miatt kihagyó játékosok meggyógyultak, így Horváth Ferenc már “csak” a Karan-Ternován-Ugrai hármast lesz kénytelen nélkülözni a hétközi fordulóban.

Várható kezdőcsapatok:
MTK: Groppioni – Okuka, Poór, Vukmir, Vadnai – Vogyicska, Vass, Kanta – Gera, Torghelle, Szatmári
DVTK: Rados – Lázár, Lipták, Tamás – Vela, Bognár, Daushvili, Elek, Bacsa – Novothny, Makrai
A találkozó játékvezetője Pintér Csaba lesz.

Ne felejtsétek el leadni tippjeiteket !
tippjatek.1910.hu

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK