Itt vagy most

8 meccs, 2 pont – kedves játékosok, nem égeti a DVTK mez a hátatokat?

Az MTK ellen lépett pályára ma a DVTK azzal a reménnyel, hogy pontot, pontokat szerezve próbálja meg a csapat visszaszerezni a szurkolók bizalmát. Egész jól indult a mérkőzés, járattuk a labdát, bár helyzetig nem jutottunk el, és az MTK szépen lassan megérezte, hogy ezen a találkozón még lehet keresnivalójuk, egyre bátrabbak lettek. Kaptunk egy szokásos pontrúgás utáni gólt, azután pedig ötlettelen, gyenge játékkal rukkoltunk elő. Értékelhetetlen, nulla, nem is nagyon lehet róla mit írni, köszönjük meg Radosnak, hogy meccsben tartott minket, és nem lett sima vereség a vége. A cserék nem tudtak lendületet adni a játékunknak, egyáltalán nem tudtuk nyomás alá helyezni a hazai csapatot. Ez rettentően kevés sajnos, főleg ennyi fogadkozás után.

Nem csodálkoznék, ha Horváth Ferenc felállna a kispadról, de ez nem hiszem, hogy megoldást jelentene, jelenleg sokkal mélyebben gyökereznek a problémák. Komoly változásokat követeltem a gyirmóti vereség után is, azóta 2 meccsen szereztünk 1 pontot, ez csalódást keltő, kiábrándító, nem tudom már milyen jelzővel lehetne kifejezni. A szurkolók mérgesek, idegesek, szomorúak vérmérsékletüktől függően, azt pedig el sem tudom képzelni, hogy a Dunaújvárosba elutazó diósgyőri drukkerek mit érezhetnek most.

A DVTK szurkoló türelmes, ha nincs pénz, akkor elnézi a csapat vergődését, örül minden megszerzett pontnak, de ha egy milliárd feletti költségvetésből csak ennyire telik, akkor ott bizony súlyos gondok vannak. Nemcsak a szakmai vezetésben, hanem a klubvezetésben is. Nem tudom, hogy a többségi tulajdonos meddig fogja ezt tétlenül szemlélni, a helyében én lépnék. Gyorsan és határozottan. Minden nap, minden hét számít, ha nem akarjuk magunkat az NB2-ben találni jövőre.

12. helyen állunk a tabellán, azaz utolsók vagyunk. Eltelt gyakorlatilag a bajnokság harmada, és még reménykedni sem tudunk abban, hogy hirtelen jobbak leszünk. Nincs könnyű meccs ebben a bajnokságban, de most talán még az eddigieknél is nehezebb meccsek jönnek. A bajnokság előtt az első 10 meccset így terveztem:

Szerintem az első 5 fordulóban reális lehet 4 pont megszerzése, ne felejtsük, hogy nehéz a sorsolásunk, tavaly pedig csak 3 pontot szereztünk az első 5 találkozón. A 6-10. fordulóban fogunk játszani az újoncok ellen, illetve fogadjuk itthon a Vasast, itt én már szeretném látni Horváth Ferenc munkáját a csapaton, jó lenne 8-9 pontot szerezni, és akkor az ősz második felében nem kellene kapkodni és idegeskedni. Ne felejtsük el, hogy kicsi a különbség a csapatok között, sok múlhat az “akarati tényezőn”, de bízom benne, hogy a játékosok egyetlen meccset sem fognak félvállról venni.

Eltelt tehát 10 mérkőzés, látszik már, hogy mit akar Horváth Ferenc játszatni, de mire ezt a 3-5-2-es felállást begyakoroljuk úgy, hogy eredményes is legyen, addig lazán kiesünk. Nem igazán lehet már mit mondani, nyilatkozhatnak itt a játékosok bármit, amíg a pályán nem mutatják meg, hogy tényleg akarnak, addig nem számíthatunk semmi jóra. Szomorú és csalódott vagyok, azt hiszem hozzá kell szoknom ehhez az érzéshez, ha a DVTK játszik.

A kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK