Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Debrecen

Minden héten leírom, hogy talán majd most… Talán majd az újoncok ellen… talán a formán kívül játszó csapatok ellen… Nem túlzok, ha azt mondom, eljutottunk arra a szintre, ahol már minden potenciális ellenfél biztos 3 ponttal számolhat, amikor velünk találja magát szembe.

De itt az újabb reális lehetőség egy nagy lökéssel elindulni kifelé a gödörből, melynek kitartó munkával sikerült egészen az aljáig lecsúszni. Mondom ezt annak ellenére, hogy azzal a Debrecennel találkozunk, mely csapat túlzás nélkül nevezhető a “mumusunknak”, legutóbb 2009-ben sikerült két vállra fektetnünk egy, a Bajnokok Ligája selejtezők miatt erősen tartalékos DVSC-t.

Felmerül a kérdés, ha ez a helyzet, miért tartom mégis (újfent) reálisnak, hogy végre begyűjthetjük a három bajnoki pontot. Talán nem árulok el nagy titkot azzal, az elmúlt 5 fordulóban megszerzett 2 ponttal mi vagyunk a legrosszabb formában lévő csapat, azonban a hajdúságiak csak 1 egységgel gyűjtöttek többet ezeken. Nem elég a kevés pont, mutatott játékuk is hagy kívánni valót maga után, nem is tudom, mikor láttam legutóbb ilyen gyengének a debrecenieket. Jelenlegi helyzetük nagyban hasonlít ahhoz, amit mi az évek során már megszokhattunk: ahelyett, hogy az utóbbi időben mutatott teljesítményt néznék, sorra igazolják az alibi légiósokat, a korábbi “nagy neveket”, aztán furcsállják, hogy nem jönnek az eredmények. Eközben egymás után engedik el az olyan meghatározó játékosokat, mint Máté Péter, Korhut Mihály, Varga József, Bódi Ádám, vagy Tisza Tibor.

A vendég kaput az elmúlt három héthez hasonlóan a szerb Branislav Danilovic védi majd.
Általános vélemény a debreceni szurkolók körében, hogy évek óta nem látták már ilyen gyengének csapatuk védekezését (ismerős a helyzet). A Ferencvárostól szerződtetett, és akkoriban a bajnokság egyik legjobb szélsőjének számító Aleksandar Jovanovicból egy egészen megbízható jobbhátvédet gyúrtak, ez az erény azonban már nem mondható el a Mészáros Norbert – Dusan Brkovic kettősről. Valaha áthatolhatatlan falnak tűntek, szerencsénkre ez már közel sincs így. A védelem bal oldalán is gondokkal küzdenek, miután a válogatott Korhut Mihály Izraelbe szerződött, Ferenczi János örökölte meg a posztot, aki azonban olyan gyengén teljesített, hogy Leonel Pontes vezetőedző kénytelen volt egy balszélső támadót, Ivan Bobko-t egy sorral hátrébb vezényelni.

A középpálya közepe az elmúlt hetekben szinte teljesen átalakult: Varga Székesfehérvárra igazolt, Szakály Péter megsérült. Érkezett azonban a román Ionan Filip, valamint a válogatott kerettag, korábbi olaszországi és angliai légiós, Tőzsér Dániel, akinek vélhetően a mélységi irányító szerepét kell majd betöltenie. Előttük próbálja szervezni a támadásokat Holman Dávid. Az ő érkezése nálunk is felmerült, mikor hazatért Lengyelországból, de talán nem túlzok, ha azt mondom, az utóbbi időben mutatott teljesítményét látva, vele sem lennénk sokkal előrébb.

A támadósor egyik szélén az ukrán Bobko, a másikon a korábbi Vasas játékos, Könyves Norbert szerepel majd. Amikor felröppent a hír, hogy Könyves távozik Angyalföldről, reméltem, hogy hozzánk érkezik, mivel korábban Pakson meggyőző teljesítményt nyújtott. Ebből azonban a hajdúságiaknál már semmit nem mutat, hosszú percekre eltűnik a mezőnyben, ha egy-egy támadás közben hozzá kerül a labda, azt csak örökölni lehet tőle. Csatárként Leonel Pontes ismét Horváth Zsoltnak szavazhat bizalmat. Korábbi centerünk, Takács Tamás gyenge formáját jól mutatja, hogy a portugál vezetőedző inkább játszat egy szélsőt csatárként, mintsem őt (Egy debreceni jellemzés Takácsról: “Meccsről meccsre kabaré, amit művel. Nem tudja lekezelni a labdát, de még lefejelni, és megtartani sem tudja a játékszert. Jelenlegi formájában még akkor sem tenném be a csapatba, ha ő lenne az egyetlen bevethető csatár a keretben, márpedig jelenleg épp ez a helyzet…“).
Leonel Pontes variációs lehetőségeit növeli, hogy két korábbi sérült, Völgyi Dániel és Geoffrey Castillion is felépült.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Rados – Lázár, Lipták, Tamás – Vela, Bognár, Daushvili, Elek, Németh – Makrai, Novothny
Debrecen: Danilovic – Jovanovic, Brkovic, Mészáros, Völgyi – Filip, Tőzsér – Bobko, Holman, Könyves – Horváth
A találkozó játékvezetője Andó-Szabó Sándor lesz.
Ne felejtsetek el tippelni !
tippjatek.1910.hu

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK