Ássuk el a csatabárdot – decemberig

hatchet

Szomorú a DVTK szurkoló, ha a tabellára néz, elkeseredett, ha megnézi, hogy milyen meccseket játszottunk mostanában, dühös, ha néhány játékos hozzáállását látja. Ma azonban eljött az a pillanat, amikor megszólalt a többségi tulajdonos képviseletében Sántha Gergely, és leszögezte:

Decemberig van ideje mindenkinek megmutatni, hogy helye van Diósgyőrben, ha nem, akkor változtatni fogunk.

Úgy gondolom, hogy a nyilatkozatának sok olyan része van, amivel a szurkolók nem értenek egyet, többek között én sem. Azonban a jelenlegi helyzetünket figyelembe véve nagy változásokat úgysem tudnánk eszközölni télig, maximum 1-2 kallódó, hónapok óta nem játszó, szabadon igazolható játékost tudnánk megszerezni, vezetőedzőket tekintve pedig semmi garancia arra, hogy itt bárki rövid időn belül gyökeresen megváltoztatná a csapatot, és hirtelen sorozatban elkezdenénk nyerni a meccseket.

Ezért most húzunk egy vonalat:


Ami a vonal felett volt, azt most elássuk, egészen pontosan december 10-ig, az utolsó őszi bajnoki mérkőzésünk végéig. Elássuk a sok-sok csalódást, a sok szomorúságot, keserűséget, dühöt. Ha nem sikerül egyből javítani a Videoton, Újpest vagy Ferencváros ellen, akkor is észrevesszük majd a pozitívumokat, meg fogjuk becsülni, ha egy játékos a lefújás után elterül a pályán a fáradtságtól, értékelni fogjuk a kemény párharcokat, ütközéseket, megtapsoljuk, ha valaki megpróbálja befutni egy hatalmas sprinttel az elérhetetlen indítást.

Nem lehet hiba nélkül lehozni egy találkozót, játszottunk már minden csapat ellen, nagyjából látjuk, hogy kikkel vagyunk azonos súlycsoportban, azt is látjuk, hogy kik ellen szükséges kivételesen jó teljesítmény egy szoros mérkőzéshez. Ha nem is sikerül nyerni, vagy pontot szerezni, de látja a szurkoló a győzni akarást, a küzdőszellemet, akkor elindulhatunk felfelé. Ehhez azonban össze kell fognunk, meg kell adni a lehetőséget a szakmai stábnak és a játékosoknak is a bizonyításra decemberig, mutassák meg, hogy valóban akarnak tenni a diósgyőri labdarúgásért, hogy képesek küzdeni a mezen levő címerért, a szurkolókért, azért, amit a DVTK jelent sok tízezer embernek szerte a világon. Csak együtt lehetünk újra sikeresek. Hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written írta: 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK