Itt vagy most

ex-DVTK: Köteles kölcsönben, Futács gólok Horvátországban

Hosszabb szünet után folytatódik korábbi játékosaink pályafutását nyomon követő sorozatunk. Ezúttal az alsóbb osztályokban szereplő, egykori miskolci labdarúgók teljesítményét is górcső alá véve.

Nézzük elsőként a továbbra is NB1-ben játszó játékosokat.

 • Djordje Kamber: A Honvéd elmúlt 5 mérkőzését kivétel nélkül végigjátszotta, védekező szerepköre ellenére még csak sárgalapot sem kapott.
 • Takács Tamás: Bár kezdetben élvezte Leonel Pontes vezetőedző bizalmát, az utóbbi időben játéka olyannyira visszaesett, hogy az elmúlt hetekben már az a Horváth Zsolt kezdett csatár poszton, aki eredetileg szélső… (Korábbi jellemzés Takácsról, egy DVSC-blogról: ” Meccsről meccsre kabaré, amit művel. Nem tudja lekezelni a labdát, de még lefejelni, és megtartani sem tudja a játékszert. Jelenlegi formájában még akkor sem tenném be a csapatba, ha ő lenne az egyetlen bevethető csatár a keretben, márpedig jelenleg épp ez a helyzet…” )
 • Verpecz István: Takácshoz hasonlóan ő is kiszorult a debreceni kezdőcsapatból, az elmúlt 5 fordulóban egy percet sem védhetett, annak ellenére, hogy ezeken a csapat 11 gólt kapott.
 • Vági András: Továbbra is csapatkapitánya és kezdő jobbhátvédje a mezőkövesdi csapatnak. Az elmúlt 5 körben mindössze egyszer cserélték le, mikor a Paks elleni kiesési rangadón 2 gólos hátrányban Pintér Attila offenzívebbé akarta tenni csapatát.
 • Egerszegi Tamás: Vágihoz hasonlóan ő is élvezi a vezetőedző bizalmát, védekező középpályás létére az elmúlt hetekben két gólt is szerzett, az egyik találat elszenvedői éppen mi voltunk…
 • Gohér Gergő: Az előző 4 fordulóban a nem volt ott a Mezőkövesd keretében, úgy tűnik, a vezetőedző csak harmadik számú balbekként számol vele.
 • Debreceni András: A listavezető Vasas három középhátvéddel operál már hetek óta, akiket sűrűn rotál Michael Oenning vezetőedző. Debreceni annak ellenére, hogy Korcsmár Zsolt vagy Vaskó Tamás is a posztján szerepel, rendszeresen a kezdőcsapat tagja, úgy tűnik, ismét felírhatunk egy nevet képzeletbeli listánkra, ahol azokat a játékosokat jegyezzük, akik szinte minden magyar állomáshelyükön képesek jó teljesítményre, kivéve Diósgyőrben…
 • Simon Attila: Hiába a Gyirmót kevés (mindössze 6) rúgott gólja, nem számolnak vele az újoncnál. Felmerült, hogy váltani fog, vélhetően télen ez be is következik. Talán nem ártana bejelentkezni érte, ő volt az utolsó olyan csatárunk, aki egy szezonban túllépte a 10 rúgott gólt.
 • Barczi Dávid: Bár a szezon elején rendszeresen a kezdőcsapatban szerepelhetett Székesfehérváron, a szurkolók gyorsan megtalálták maguknak, középszerű teljesítménye pedig egy ideje Henning Berg vezetőedzőnek is feltűnt. Azóta csak a második csapatban jut szóhoz, keretből való száműzése óta pedig a Videoton valósággal szárnyal, az elmúlt 5 fordulóban a mérlegük 4 győzelem és 1 döntetlen.

Az NB2-ben szereplő korábbi diósgyőri játékosok:

 • Tisza Tibor: Tisza Debrecenből Nyíregyházára igazolt, ahol jelenleg 1 ponttal vannak lemaradva a már feljutást jelentő második helytől. Rendszeresen a kezdőcsapat tagja, a Cegléd ellen három hete első gólját is megszerezte új csapata színeiben.
 • Rudolf Gergely: Tisza ékpárjaként továbbra is kulcsember Mátyus János csapatában. Amellett, hogy egykor olyan csapatok kapuját vette be, mint a Juventus vagy az AC Milan, idén 10 mérkőzésen már egy egész találata van az NB2-ben is !
 • Ribánszki László: Korábbi kapusunk az idei szezonban Békéscsabán véd, rendszeresen a kezdőcsapatban. Meccsenként átlag 1 kapott gól a mérlegük, az előző 5 fordulóban senki sem tudta bevenni a kapuját.
 • Takács Péter: Takácsról a kulcsember szerep sajnos már nem mondható el, ő is a viharsarkiaknál szerepel, legutóbb 5 fordulóval ezelőtt kapott 13 perc játéklehetőséget, azóta jegeli Zoran Szpisljak vezetőedző.
 • Balajti Ádám: Egykori világbajnoki bronzérmes támadónk jelenleg Vácon szerepel, két héttel ezelőtt igazolt a csapathoz a harmadosztályú győri csapatból. Első mérkőzésén a Puskás Akadémia elleni 3-3-as döntetlen alkalmával 24 percet kapott.
 • Bajzát Péter: Az utóbbi hetekben már többnyire csak csereként (vagy még úgysem) játszik Soroksáron, idén 10 forduló után 1 gólt jegyez, a Szeged ellen szerezte.
 • Gosztonyi András: A nem túl sikeresen lengyelországi kiruccanás után Kisvárdára szerződött, ahol az elmúlt fordulóban győztes gólt szerzett a Vác ellen. Stabil kezdőként számolnak vele a feljutásra jó eséllyel pályázó szabolcsi csapatban.
 • Miroslav Grumic: Gosztonyihoz hasonlóan ő is Kisvárdán játszik, többnyire Rajczi Péterrel rotálva.

A külföldön szereplő, korábbi miskolci játékosok:

 • Kádár Tamás: Az Európa-bajnokság után úgy tűnt, lesz lehetősége erősebb bajnokságba szerződni, végül mégis maradt Poznanban. Az elmúlt három fordulóban kezdő volt lengyel csapatában, továbbra is az elsőszámú balhátvéd, akárcsak Bernd Storck válogatottjában.
 • Futács Márkó: A jó fizikumú támadó súlyos törökországi sérülése után Horvátországba, a Hajduk Split csapatába igazolt. Három fordulóval ezelőtt még kezdőként játszhatott, de érdemben nem tudott hozzátenni a Hajduk(akkor még döcögő) támadójátékához, az utóbbi két körben azonban a csapat 10 gólt szerzett, Márkó mindkét fordulóban csereként beállva egyet-egyet. Ha így folytatja, jó eséllyel visszakerülhet a válogatott keretbe.
 • Köteles László: Miután Kötél nem kapott számottevő lehetőséget Genkben, kölcsönben a Waasland-Beveren csapatához került. Az elmúlt három bajnokit végigjátszotta, ezeken 5 gólt kapott. Két ponttal előzik meg az utolsó helyezett Westerlot.
  (Kép: hajduk.hr)
Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK