Itt vagy most

Becsületbeli ügy – Diósgyőr-Videoton értékelő

Amellett, hogy ma példaértékű küzdéssel fontos három pontot szereztek a fiúk, valami sokkal fontosabb dolgot is vissza kellett szerezniük, a becsületüket. Valahol ott vesztették el, amikor a szurkolók levetették a mezeiket, ma viszont ország-világ előtt bizonyították, hogy tudnak küzdeni egymásért, a klubért, a szurkolókért, amivel felejthetetlen estét szereztek emberek tízezreinek !

A védőink és a fehérvári támadók formáját tekintve talán a legelvetemültebb szurkolók sem gondolták a mérkőzés előtt, hogy képesek leszünk kapott gól nélkül lehozni a bajnokit, mégis sikerült ! Talán igazságtalan lenne egy ilyen 90 perc után bárkit is kiemelni, viszont Mahalek Marcell teljesítménye mellett nem szeretnék elmenni szó nélkül. Mit csinált ez a srác ? A játékát nézve az volt az ember érzése, hogy hosszú évek óta tapossa az NB1-es stadionokat, holott egyelőre egy kezünkön megszámolhatjuk, hány mérkőzése volt a “nagyok” között. Számomra ő volt a meccs legjobbja, de védőtársai is dicséretet érdemelnek, zseniális munkát végeztek, és nem mellesleg idén először sikerült kapott gól nélkül bajnokit nyerni !

A középpályások is számtalan kritikát kaptak az elmúlt hetekben, többnyire okkal, de ma mind Elek, mind Bognár közel válogatott szinten játszottak, Bogesz kiosztott egy gyönyörű asszisztot, Ákos pedig nagyszerű góllal járult hozzá a győzelemhez. Bár még nem jöttünk ki teljesen a gödörből, érthető, hogy egy ilyen emocionális pillanatban eltörött nála a mécses. Kapitányunk a legjobb úton halad afelé, hogy pár év múlva őt is legendaként emlegethessük. Talán végre Nono is elkapja a fonalat, bőven kivette részét a védőmunkából, fordításai pedig élményszámba mentek.

A támadószekció is megérdemli a dicséretet, Novothny amolyan “Inzaghi-s” módon eltűnt pár tízpercre, de amikor a legjobban kellett, a helyén volt és a kapuba bólintott, Vela elfutásai, egy-egyezései pedig már-már Gallardora emlékeztettek. Végül, de nem utolsó sorban ki kell emelnünk azt a Bacsa Patrikot is, aki bár az utóbbi hetekben a szokásosnál kevesebb játéklehetőséget kapott, élt a mai (pár perces) lehetőségével, és nagyszerű gólpasszt osztott ki Eleknek.

Bár a ház még mindig ég, kétségtelen, hogy egy teljesen más mentalitású csapat futott ma ki a gyepre. Talán igazuk volt azoknak, akik szerint a fejekben, nem a lábakban voltak a gondok, az összetartás pedig beváltani látszik az előzetes reményeket. Dicséret illet mindenkit, aki kivette a részét a mai győzelemből, a fiúk pedig bebizonyították, megérdemlik a Diósgyőr címeres mezét !
Köszönjük a képet Hudák Ottónak !

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK