Itt vagy most

Meccsváró: Újpest – Diósgyőr

Bár a szurkolók már javában készülnek a stadionbúcsúztató mérkőzésre, a csapatnak előtte még teljesítenie kell egy – egyszerűnek közel sem tűnő – akadályt. Szombaton ugyanis Újpestre utazunk, pontosabban Angyalföldre a Vasas-pályára, a fővárosi lila-fehérek ideiglenes otthonába. A legfrissebb hírek szerint a későbbiekben Kecskemétre költözik a Vignjevics-csapat, ez azonban minket már nem érint.

Bár az elmúlt öt forduló eredményeit figyelembe vevő  “formatabella” alapján az Újpest a bajnokság legrosszabb formában lévő csapata, öt hete nem nyertek meccset, az előző három körben azonban a Honvéd-Ferencváros-Haladás hármassal játszottak döntetleneket, amik védhető eredménynek mondhatók. Ennek ellenére a szurkolók érthetően nem elégedettek, a stáb azonban személyi változásokkal igyekszik kirángatni a csapatot a döntetlen-gödörből.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

Az első és legfontosabb változás az elmúlt hetekhez képest a csapatkapitány, Balajcza Szabolcs kispadra száműzése. Az utolsó 4 meccsén már 10 gólt kapott, indokoltnak tűnt cseréje, így ellenünk a kapuban a fiatal utánpótlás válogatott Banai Dávid áll majd.

A védelemben szintén nagyobb reformok történtek az elmúlt héten. Hosszú sérülése után visszatért a bajnokság egyik legjobb középsővédője, a belga Jonathan Heris, nem kis meglepetésre pedig Nebojsa Vignjevic vezetőedző az eredetileg szélső-támadó Balázs Benjámint vezényelte a védelem jobb oldalára, ahol olyan jól helytállt, hogy valószínűleg szombaton is ezen a poszton szerepel majd. Heris mellett az olasz Atalantától kölcsönkapott utánpótlás válogatott Kecskés Ákos, a bal oldalon pedig Mohl Dávid kezd.

A Videotonhoz hasonlóan ezen a héten sem lenne meglepő, ha ellenfelünk egy kifejezetten defenzív középpályával, három szűrővel állna fel, tekintve, hogy a Honvéd ellen Balogh Balázs, Cseke Benjámin és Windecker József is kezdőként léphetett pályára.

Előttük a macedón Enis Bardhi szerepel majd, aki 4 góljával vezeti a házi góllövőlistát, egy találattal megelőzve a mali szélsőt, Souleymane Diarrát. A Honvéd ellen szerzett góljával Lázok János vélhetően megváltotta jegyét az eheti kezdőcsapatba is, cserepadra száműzve ezzel a macedón Angelovot, a montenegrói Perovicot, valamint a legutóbbi újpesti vendégszereplésünk alkalmával győztes gólt jegyző Nemanja Andricot is.
A sérült Kylian Hazardon kívül minden játékos Nebojsa Vignjevic rendelkezésére állhat szombaton.

Ami minket illet, a fiúk Simán kibeszélték, mi nyomja a lelküket, majd ezt követően a Vidi ellen simán begyűjtöttük a három bajnoki pontot. Horváth Ferenc ennek ellenére nem győzte hangsúlyozni, ezzel közel sem vagyunk még kint a gödörből, jól láthatóan próbálja két lábbal a földön tartani játékosait. A jó hangulatban telt csütörtöki edzésen is látszott, a korábbi csapaton belüli letargia már a múlté, és bár Újpestre hagyományosan nem győzni járunk, nem lenne meglepő, ha a múlthéten látott lendület kitartana szombatig, amivel jó eséllyel már elmozdulhatnánk a kieső helyről. A budapesti túrát bevállaló szurkolók talán már élőben láthatják a lett válogatott védőt, Vitalijs Jagodinskis-t, aki bár még nem a mi játékosunk, a klubnál dolgoznak azon, hogy szerződése véglegesítésével akár már hétvégén az utazó keret tagja legyen.
Tamás Márk, Dejan Karan, Ternován Patrik és Ugrai Roland továbbra is sérüléssel bajlódnak, eltiltottunk nincs, egyedül a 4 sárgás Nikházi veszélyeztetett.

Várható kezdőcsapatok:
Újpest: Banai – Balázs, Heris, Kecskés, Mohl – Balogh, Windecker, Cseke – Bardhi, Lázok, Diarra
Diósgyőr: Rados – Lázár, Lipták, Mahalek – Vela, Dausvili, Elek, Bognár, Nemes – Novothny, Makrai
A találkozó játékvezetője Pintér Csaba lesz.

Ez történt legutóbb:

(Kép: dvtk.eu)

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK