Itt vagy most

4-4 gól, 1-1 pont, Újpest-Diósgyőr értékelő

Talán nem állok távol az igazságtól ha azt mondom, az év mérkőzését játszották a csapatok az Illovszky stadionban. Egyszer az egyik, másszor a másik csapat volt előnyben, hogy végül igazságos pontosztozkodás legyen az adok-kapok vége. Nehéz egy ilyen fordulatos 90 percet követően objektíven írni a látottakról, mégis megpróbálom tárgyilagosan értékelni a mai produkciót.

A védelemről eddig is tudtuk, hogy gólképes, ami idáig (és ma is) többnyire kapott gólokban mutatkozott meg, ma azonban megmutatták, az ellenfél kapuja előtt is feltalálják magukat, ha szükség van rá. Persze dicséretet a két találatot jegyző középhátvéd így sem kap, egy ilyen gyenge, csatár nélkül játszó Újpesttől 4-et akkor sem lenne szabad kapni, ha új játékos debütál, vagy ha a két korábbi válogatott védőnk hosszú hónapok óta jóval tudásuk alatt teljesítenek. Ha nem következik be a csapatrészben számottevő formajavulás, ilyen hátsó alakzattal még ebben a gyenge NB1-ben is nagy kihívás lesz kiharcolni a bennmaradást. Érkezésekor bíztam benne, hogy Lázár Pali megfelelően fogja pótolni Okukát, egyelőre azonban osztálykülönbség van kettejük között, a szerb bekk javára. Akarás terén mindenesetre látszik némi javulás, idővel remélhetőleg majd a hatékonyságban is.
Hogy pozitívumot is csempésszünk a végére: Aki holnapra tervezi a nagytakarítást, Lipták Zolit áthívhatja pókhálózni !

A középpályásokban ezúton sem kellett csalódnunk, Buba és Ákos daráltak, bár az egész csapat küzdött a maga módján, még mindig a két középpályáson látszik leginkább, hogy szívükön viselik a klub sorsát, és minél előbb el akarnak kerülni a kiesőhelyekről. Bognár is kezdi lassan bizonyítani, miért is kapta meg a hőn áhított válogatott meghívót, a kiharcolt majd belőtt tizenegyese mellett két gólban is fontos érdemeket szerzett. Negatívum vele kapcsolatban, hogy továbbra sem láthatunk semmilyen tudatosságot a támadójátékban, pedig talán ő számít a csapat első számú fazonszabászának. A spanyol Nono 73 percet kapott a bizonyításra, ez elég volt egy zseniális gólpassz kiosztásához, de összességében többször is hosszú percekre eltűnt a mezőnyben. Kérdés, vajon elég lesz e ahhoz a mutatott teljesítmény, hogy hosszabb távon is őt preferálja a stáb Nikházi helyett. Az eddigieknél valamivel többet vártam volna tőle.

A támadók ma felemás teljesítményt nyújtottak, Vela már a 3. percben megmutatta, méltó utódja lehet a korábbi miskolci spanyol triónak, nagyszerű góllal szerzete meg a vezetést. Vele szemben Novothnyval már közel sem lehettünk megelégedve, gyakorlatilag végig láthatatlan volt, talán érdemes lett volna korábban lecserélni, és több bizonyítási lehetőséget adni Bacsának.

A csapat összességében megérdemli a dicséretet, mert kétszer is sikerült hátrányból felállni, ami két héttel ezelőtt túlzás nélkül elképzelhetetlen lett volna. A villám-összetartás óta egyre magabiztosabbak a fiúk, ami idővel remélhetőleg az egyéni hibák számának csökkenésében is meglátszik majd.
(Kép: dvtk.eu)

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK