Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Ferencváros

Éveken, hónapokon keresztül hitegettek minket, majd most…még pár hét…majd jövő hónapban… Úgy tűnik, a várakozásnak vége, és elérkeztünk szeretett stadionunk utolsó bajnoki mérkőzéséhez. Hozzám hasonlóan talán még nektek sem sikerült felfogni, hogy holnap délután életünkben utoljára szurkolhatunk az otthonunkban, a szokott helyünkön. A szurkolók annak rendje és módja szerint látványos koreográfiával készülnek, csak remélni tudom, hogy játékosaink is átérzik, mekkora jelentőséggel bír számunkra, hogy szépen búcsúztassák a Stadiont.
Ja, és érkezik a Ferencváros is.
Szimpatizánsaik szokás szerint meg vannak győződve arról, hogy azért lesz teltház, mert ők jönnek Miskolcra, de itt mind tudjuk, ez most közel sem róluk szól…

Thomas Doll csapata idén valamivel a keret valódi tudása alatt teljesít: “mindössze” a 3. helyen állnak a tabellán, idegenben a legutóbbi 3 fordulóban nem tudtak nyerni, ezeken a Haladástól és MTK-tól is kikaptak, egy Videoton elleni döntetlen mellett.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A német vezetőedző jól láthatóan igyekszik minden poszton rotálni, csak találgatni tudunk, hogy ennek vajon a játékosok frissen tartása az oka, vagy az utóbbi hetek sikertelensége után még keresi a csapatát.

A kapuban mindenesetre a válogatott kerettag Dibusz Dénes áll majd. Előtte Dilaver – Nalepa – Leandro és Ramirez alkothatják a védelmet. Előbbi kettőt két héttel ezelőtt a Haladás elleni mérkőzésen kiállították, ezért az előző fordulóban a Honvéd ellen pihenhettek. Igaz, a csapat velük és nélkülük is 2-2 gólt kapott. A légiós kvóta miatt az sem lenne meglepő, ha Leandro mellett az a Pintér Ádám kapna szerepet, aki éveken keresztül védekező középpályásként szerepelt, a válogatottban is szűrőként vették számításba, a középpálya telítettsége miatt azonban Thomas Doll középhátvédként számít rá.

A 4-3-3-as rendszerben a középpályán alapesetben bérelt helye lenne Gera Zoltánnak, aki azonban az elmúlt két fordulót sérülés miatt kihagyta, ahogy a két nappal ezelőtti edzést is, szombati játékáról egyelőre nincs hír. Amennyiben nem lesz bevethető, helyét a Honvéd ellen gólt szerző Hajnal Tamás veheti át. Mellette a német utánpótlás válogatottal Európa bajnoki címig jutó Florian Trinks osztogathat, aki hét közben a Koroncó ellen két gólt is szerzett, a középpályás védekezésért pedig jó eséllyel a tartalék csapatkapitány, Gyömbér Gábor felel.

A támadósorban három válogatott játékossal nézünk majd farkasszemet, Böde Dániel és Lovrencsics Gergő után ugyanis az osztrák Marco Djuricin is meghívót kapott hazája nemzeti csapatába. Az előző fordulóban Bödével együtt gólt szerzett a Honvéd ellen, Lovrencsicset pedig korábbi válogatottbeli szereplései után senkinek sem kell bemutatnom. A Lech Poznan korábbi  jobbszélsője Nagy Dominikot szoríthatja ki a kezdőcsapatból, akinek kvalitásairól elég annyit mondanunk, fiatal kora ellenére máris felfigyelt rá a Legia Varsó, télen költözik a lengyel fővárosba.

Ami minket illet, a csapat összeszedni látszik magát, az utóbbi két bajnokin bebizonyították a srácok, hogy tudnak küzdeni, és a korábbi látszat ellenére a képességbeli hiányosságok sem olyan nagyok, hogy NB1-es szinten ne tudjunk kisebb sikereket elérni. A sajtótájékoztatón Horváth Ferenc egyértelművé tette, a játékosok számára is fontos a hétvégi mérkőzés, olyannyira, hogy egy bizonyos összeggel támogatták a szurkolói koreográfiát is. Remélhetőleg képesek lesznek a pályán is átérezni azt, hogy ez a nap más lesz, mint a többi. Most nem a három pont, nem az ellenfél, és még csak nem is a hangulat számít. A tét az lesz, hogy évekkel később, amikor majd visszagondolunk Stadionunk búcsúmeccsére, ne legyen bennünk hiányérzet egy fájó vereség, vagy langyos döntetlen után. Az lesz a tét, hogy képesek leszünk e méltón elbúcsúzni az otthonunktól, a helytől, ami az évek, évtizedek során annyi örömet okozott nekünk.

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK