Születésnapi interjú Vicente Arzéval

Szia Vicente!
Köszönjük, hogy a rendelkezésünkre állsz!

Az első kérdésem az lenne, hogyan emlékszel vissza pályafutásod miskolci időszakára?

Messze a karrierem legjobb időszaka volt, a szurkolók hathatós segítségével hamar megszerettem a klubot, az ő szenvedélyüket látva lehetetlen volt nem 100 %-al küzdeni a pályán. Azóta is minden héten eszembe jut az az időszak, és nem tagadom, libabőrös leszek az emlékektől.

Mik a legkedvesebb emlékeid abból az időszakból?

Amikor megérkeztem, a klubnak nagy adóssága volt, és mind a pályánarze-nb2-serleg belül, mind pályán kívül gondokkal küszködött. Ha jól emlékszem, 7 pontos hátrányban voltunk a már feljutó csapatokhoz képest.
Már a próbajátékom alatt meglepett, milyen sok ember kíváncsi a csapatra, még a barátságos mérkőzésekre is, és mekkora támogatást jelentenek a játékosoknak. Ez a körülmény játszotta a legnagyobb szerepet abban, hogy elfogadtam a klub ajánlatát. Most már azt mondhatom, ez volt pályafutásom legjobb döntése. Ha jól emlékszem, a szezon végén 7-8 pontos előnnyel nyertük meg a bajnokságot, és úgy rémlik, az egy szezonon belüli legtöbb győzelem rekordját is sikerült megdöntenünk.

Hogy alakult a pályafutásod, mióta elhagytad Miskolcot?

Egy törökországi előszezon-béli meccset követően a belga elsőosztályú Sporting Charleroi csapatától kaptam ajánlatot. Ebben az időszakban már nem játszottam sokat Diósgyőrben, és az edzőmmel is problémáim voltak. Nem akartam elhagyni Magyarországot a több pénz és erősebb bajnokság ellenére sem, ezért az aláírás előtt leültem beszélgetni az edzővel, hogy mire számíthatok, kapok e több lehetőséget a jövőben. Végül Belgiumba, ezt követően pedig Irán legnagyobb csapatába (Esteghlal FC) igazoltam. Itt volt szerencsém 120.000 ember előtt játszani, azt azonban elmondhatom, még ők sem teremtettek a stadionban olyan hangulatot, mint a Diósgyőr szurkolók. Ezután Ukrajnába kerültem, ahonnan a szerződésem lejártával hazaköltöztem Bolíviába. A háborús helyzet miatt meg sem fordult a fejemben, hogy tovább maradok ott.

arze-es-iniesta

Melyik volt karriered legemlékezetesebb mérkőzése?

A klubmérkőzések közül talán a 2011-es Kaposvár elleni hazai meccset mondanám, ahol gólt lőttem, majd együtt ünnepelhettünk a szurkolókkal. A válogatottban a legemlékezetesebb mindenképpen a Spanyolország elleni barátságos találkozó volt 2014-ben.


arze-es-beckhamHa már említetted, hogy volt szerencséd ilyen nívós ellenfél ellen is pályára lépni, ki, vagy kik voltak a legjobb játékosok, akikkel a pályán találkozhattál az évek során ?

Lionel Messi, Andres Iniesta, Xavi, David Beckham, Carlos Tevez, Arturo Vidal, Alexis Sanchez, Roque Santa Cruz, csak hogy néhányat említsek.

Mit csinálsz a szabadidődben, amikor éppen nem edzésen, vagy meccsen vagy?

Sűrűn járok edzőterembe és kávézókba, barátságos srácnak tartom magam, így szívesen járok bárhova, szeretek szocializálódni. Mostanában szabadidőmben sokat foglalkozok harcművészettel is, ha valaki meg szeretne küzdeni, én készen állok. 🙂

arze-komplexuma1Jelenleg nincsen csapatod, mivel foglalkozol most?

Az utóbbi időben nyitottam egy futball komplexumot három műfüves pályával, bolíviai fiataloknak. Jól felszerelt, szépen kialakított központ, remélem a következő években küldhetek majd néhány srácot európai klubokhoz, akár talán Diósgyőrbe is.

Még mindig nagyon fiatal vagy, de vehetjük úgy, hogy a játék helyett ezentúl ilyen téren szeretnél érvényesülni?

Igen, még én is fiatalnak tartom magam, és a mai napig arra várok, hogy a DVTK újra megkeressen 🙂 Az edzőknek üzenem: Ne felejtsenek el, olcsón vállalnám a játékot 🙂

Hol látod magad 10 év múlva?

Akkorra már mindenképpen szeretnék megházasodni, és több gyermeket is vállalni. Szakmailag örülnék, ha sikeres futball ügynök lennék, a legnagyobb bolíviai labdarúgó akadémiát irányítva. Itt megemlíteném, mennyire sajnálom, hogy nem sikerült magyar nővel összekötni az életem. Egyértelműen a magyar nők a legszebbek a világon, néhányan velem is nagyon kedvesek voltak. 🙂

Követed még a Diósgyőr eredményeit ? Mit gondolsz, mi lehet a gyengébb szereplés oka?

arze-szuletesnapKövetem minden héten, de nem csak a DVTK-t, a magyar válogatottat is. Büszkén mondhatom, mindkét csapatnak életem végéig a szurkolója maradok. A gyenge eredmények is a sport részét képezik, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan sikeresebb időszak következik. A Diósgyőr a magyar futball arca, nemsokára a bajnoki címet is bezsebeljük majd. Amikor ez megtörténik, azonnal repülök majd Magyarországra ünnepelni, az sem fog érdekelni, ha a feleségemet éppen viszik majd a szülőszobára, én a városban fogok ünnepelni a miskolci barátaimmal.

Ezek szerint tartod még a kapcsolatot miskolci ismerősökkel?

Igen, néhánnyal, vannak köztük még most ott szereplő játékosok is.

Tudom, ez sajnos nem rajtunk múlik, de mit szólnál ahhoz, ha egy napon lehetőséged lenne visszatérni Diósgyőrbe?

Számomra nem is lenne kérdés, egy percig nem gondolkoznék. Ha holnap kapnék egy szerződést, már utaznék is Magyarországra.

Végezetül üzennél valamit a szurkolóknak?

Kedves barátaim, soha ne veszítsétek el a táborban rejlő erőt, és a klub iránti hűségeteket, mert nekünk, játékosoknak ti adtok erőt, semmi más. A ti fanatizmusotok volt az oka annak, hogy egy bolíviai srác bele tudott szeretni ebbe a klubba, és nem is felejti el azt soha.
Remélem hamarosan találkozunk, amigos !

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK