Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Paks

Jól tudjuk, minden győzelemért 3 pontot osztanak, viszont talán joggal mondhatjuk, hogy a szombati találkozó nagyobb jelentőséggel bír majd, mint az azt megelőző 16 bajnoki. 7 hét után ugyanis szombaton végre elmozdulhatunk a kiesőhelyről egy esetleges győzelemmel, amelyet az idei harmadik “hazai pályánkon”, Mezőkövesden kell majd kiharcolnunk.

Ellenfelünk egy tabellaszomszédunk, a 10. helyen álló Paks lesz. Csertői Aurél együttese az elmúlt 5 hazai bajnokiján 5 döntetlent játszott, ennél azonban talán érdekesebb az idegenbeli rapszodikus teljesítményük: az elmúlt két Pakson kívül lejátszott bajnokijukon kaptak egy ötöst a Videotontól, majd a Groupama Arénában legyőzték a Ferencvárost. Remélhetőleg szombaton előbbi formájukat mutatják majd. A sereghajtó Gyirmóttal holtversenyben ők rendelkeznek a legkevesebb győzelemmel, szám szerint 3-mal, 16 bajnokin eddig 15 gólt szereztek (3. legkevesebb), viszont csak 21-et kaptak (6. legjobb). Házi góllövőlistájuk első helyén holtversenyben 4-4 góllal Hahn János és Bartha László állnak.Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A kapuban az a Kemenes Szabolcs áll majd, aki hosszú éveken keresztül védte a Honvéd kapuját, és aki pár hónapja nem csak labdarúgóként, de a Sport tv szakértőjeként is tevékenykedik.

A védelem a Kulcsár- Lenzsér – Gévay – Szabó négyesből áll majd. A két középhátvéddel Csertői Aurél próbálja a fiatalságot a rutinnal vegyíteni, a szélsővédők pedig az átlagnál is hatékonyabban képesek támogatni a támadásokat. Mi sem jobb példa erre annál, hogy a balbekk Szabó János a Honvéd ellen duplázni tudott. Az egyetlen szépséghiba, hogy a mérkőzés vége 1-1 lett…

A középpálya közepén a Bertus – Papp – Bartha trió szerepelhet. A fiatal Papp Kristóf még csak második szezonját tölti az elsőosztályban, és 23 évesen már nem csak alapember a paksi együttesben, de védekező szerepköre ellenére tavaly 4 gólt is szerzett, idén egyelőre nem sikerült a kapuba találnia. Bertus és Bartha sokkal támadóbb szellemű játékosok, sőt, előbbi eredetileg csatárként szerepelt Kecskeméten, utóbbi pedig középpályás létére idén már 4 gólos.

A támadósorban Csertői Aurél a Laczkó – Hahn – Koltai hármasnak szavazhat bizalmat. Utóbbi páros együtt már 6 gólt számlál, Laczkónak azonban idén még nincs gólja, viszont sokoldalú játékos, eredetileg balhátvédként szerepelt, mikor fiatalon berobbant Ferencvárosban.

Ami minket illet, már-már látjuk a fényt az alagút végén, a sok sérült és beteg játékos ellenére nagyot küzdve két vállra tudtuk fektetni a Haladást. Ennek a győzelemnek köszönhetően végre sikerült elérnünk, hogy újra saját kezünkbe kerüljön a sorsunk, és felküzdhessük magunkat a vonal fölé. A szombati mérkőzés vesztese ugyanis jó eséllyel kiesőhelyen fog telelni, ami elég komolyan rányomhatná bélyegét a decemberi-januári alapozásra.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Rados – Lázár, Lipták, Jagodinskis – Vela, Bognár, Elek, Dausvili, Nemes – Nono, Novothny
Paks: Kemenes – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó – Bertus, Papp, Bartha – Koltai, Hahn, Laczkó
A találkozó játékvezetője Szőts Gergely lesz.

Ez történt legutóbb:Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK