Meccsváró: Vasas – Diósgyőr

vasasdvtk

Hosszan gondolkodtunk azon, vajon mi lehet a legjobb jelző, amivel a szombati bajnokit beharangozhatjuk, végül mégis arra jutottunk, ami leginkább ide illik, talán a legtriviálisabb is: furcsa. Előzetesen senki sem gondolta volna, hogy 17 forduló után a Vasas fogja vezetni a tabellát, főleg nem ennyi fiatallal, és máshonnan elküldött, pályájuk csúcsán már túl lévő játékossal. Talán arra sem mertek volna sokan fogadni, hogy mi pedig ilyen kerettel a kiesés elől fogunk fejvesztve menekülni. Ezek a körülmények már önmagukban is indokolttá tehetnék a nem túl fantáziadús “furcsa” jelzőt, akkor meg aztán főleg ide illik, ha hozzátesszük, hogy ezen tények ellenére jobb formában vagyunk, mint listavezető ellenfelünk. Szintén nem elhanyagolható szempont, hogy annyi a sérült és beteg játékosunk, ami egy kisebb háborúban is feltűnést keltene. Túlzás nélkül kijelenthetjük,  teljesen kiszámíthatatlan bajnokira van kilátás szombat délután.

A mérkőzés esélyesei az utóbbi hetekben mutatott forma ellenére sem mi vagyunk. Michael Oenning személyében kiváló szakembert “fecskendeztek be” a magyar futball vérkeringésébe, aki megmutatta, igenis lehet a sz@rból várat építeni, és az előzetes várakozásokkal ellentétben a tabella elejére kormányozta a Vasast. Ennek ellenére elmúlt két hazai meccsüket nem tudták megnyerni (igaz, a Fradit és Videotont fogadták), és a kupában is csak nagy nehézségek árán tudták legyűrni korábbi vezetőedzőnk, Bekő Balázs jelenlegi csapatát, a harmadosztályú Győrt. Összességében 4 bajnoki óta képtelenek nyerni. Legjobb góllövőjuk az eddig 6 találatot jegyző Ádám Martin.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A hazai gólvonal előtt napjaink egyik legtehetségesebb fiatal magyar kapusa, Nagy Gergely áll majd. Igaz, a Honvéd ellen kapott egy ritkán látható potyát, egy szögletet egyből a kapujába csavartak.

Előtte sorakozik fel a 3 hátvéd (Oenning edző ugyanis érdekes módon a 3-4-3-as felállást favorizálja). A legvalószínűbb, hogy a Burmeister – Vaskó – Ristevski trió áll majd szemben támadóinkkal.

A középpályára legjobb eséllyel a Hangya – Vida – Korcsmár – Berecz négyes pályázik. Korcsmárt talán senkinek sem kell bemutatnom, sokszoros válogatott, korábbi németországi légiós. Esetében talán csak annyit érdemes kiemelni, hogy sűrűn mozgatják be a középpályára. A válogatottban nemrég bemutatkozó fiatal Vida Mátéval együtt gyakorlatilag 5 stabilan védekezni tudó játékossal töltik fel saját térfelüket, ami talán a csapat kiemelkedő védekezésének (és legkevesebb kapott góljának) a titka. A pálya két szélén szintén két fiatallal találkozhatunk. Hangya Szilveszter és a miskolci születésű Berecz Zsombor szintén a közelmúltban mutatkozhatott be a nemzeti csapatban, Svédország ellen. Posztjukból adódóan egyaránt be tudnak segíteni a védekezésben, és a támadásokban is.

A támadósorban a német vezetőedző eltiltás miatt nem számíthat a házi góllövőlista 2. helyezettjére, a 4 gólos török Saglikra, a 6 találattal bíró Ádám Martin pedig többnyire csak csereként jut szóhoz, így a csatártriót Remili, Pavlov és Murka alkothatják. Érdekesség, hogy ők hárman együtt tudnak annyi gólt felmutatni, mint Ádám.

A talán erőn felül teljesítő kezdő tizenegy mellett Michael Oenning akkor sem jön zavarba, ha a cserepadról kell valakit csatasorba állítania. Olyan minőségi emberek állnak még rendelkezésére, mint az egyik legtehetségesebb magyar jobbhátvéd, Osváth Attila, vagy a többszörös magyar bajnok középpályás, Cvitkovics Péter. Arról nem is beszélve, hogy ha szükséges, a 40 éves Ferenczi István is be tud ugrani 5-10 percekre, hogy duplázzon a bajnoki címvédő ellen. A keret tagja még két korábbi játékosunk, Debreceni András és James Manjrekar.

Ami minket illet, nem állunk túl jól sérülések, betegségek és eltiltások terén. Kis túlzással talán akkor sem lenne ennyi maródi játékosunk, ha a fiúk edzésen töltött fegyverekkel lövöldöznének egymásra. A védelemből kiesett sérülés miatt Lázár, Mahalek, Karan és Tamás Márk, de Németh sem teljesen egészséges, az utóbbi hetek egyik legjobbja, Lipták Zoltán pedig eltiltott. A középpályán nem lesz bevethető Oláh, a megműtött Nikházi Márk, valamint a szintén 5 sárgalap miatt maródi Elek Ákos. A támadók között régóta sérült Ternován Patrik, Ugrai pedig még mindig csak 10 percekre jó (bár mint tudjuk, neki ennyi elég is). Horváth Ferenc a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, mind a fiatalokra, mind pedig a légiósokra vonatkozó szabályoknak eleget fogunk tenni, így több olyan játékos is szóhoz jut majd, akit az utóbbi hetekben kevesebbszer láthattunk.

Bár égető szükségünk van a pontokra, hogy a Paks elleni győzelem után mégse kelljen kiesőhelyen telelnünk, ilyen előjelekkel talán egy hétvégi döntetlennek is lenne okunk örülni.

Várható kezdőcsapatok:

Vasas: Nagy – Burmeister, Vaskó, Ristevski – Hangya, Vida, Korcsmár, Berecz – Murka, Pavlov, Remili
Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Jagodinskis, Németh, Nemes – Dausvili, Kitl – Bacsa, Bognár, Makrai – Novothny

A mérkőzés játékvezetője Vad II István lesz.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written írta: 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK